Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2015 17:23 - Съвет на човек от силите за специални операции: Топ 3 на неща за всекидневна употреба, подходящи за защита в опасни ситуации
Автор: indreal Категория: Други   
Прочетен: 2395 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 25.11.2015 09:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Шокиран съм от това, колко много от приятелите ми, пътуващи често, не знаят къде се намират стълбищата и изходите в хотелите, в които отсядат, казва Брандън Уеб – бивш военноморски тюлен с бойни мисии в Афганистан и Ирак, понастоящем изпълнителен директор на Force12 Media. И допълва, че намирането на посоката на изхода, когато влезе в хотел, е първото нещо, което прави по вкоренен навик. Освен това Брандън Уеб  и хората като него обикновено ползват стълбите, вместо асансьора, освен, разбира се, ако не са на 60я етаж в някой откачен хотел в Хонконг.

В този текст ветеранът от Силите за специални операции препоръчва 3 неща, които всеки би могъл да ползва ежедневно за улеснение на живота си, но които биха могли да му послужат и при непредвидени и опасни ситуации.

1. Мощно светодиодно фенерче

image
DE-06 Dark Energy от SOG

Аз нося такова с мен всеки ден – акумулаторен SOG Dark Energy DE06. Произведен от SOG, неговата светлина е с мощност над 700 лумена. На пазара има изобилие от много добри LED фенерчета с много силна светлина. SOG и Surefire обаче произвеждат някои от най-добрите. Не икономисвайте от цената – вашият живот може да зависи от подобно фенерче. Аз нося моето навсякъде, a пренасянето му е безпроблемно (летища, спортни зали, училища и дори сградата на Fox News). Някои фенерчета дори имат малък ръб в края си, предназначен за чупене на стъкла, а никога не е излишно човек да има нещо подобно под ръка.

2. Лютив спрей

image
ASP Key Defender OC pepper spray

ASP Palm Defender е моят фаворит. Всъщност прилича на тънко фенерче, но запраща лютива струя до около 5-10 м в зависимост от това дали се ползва на отркито или закрито. Любимият ми момент е, че може да се носи напарво на ключодържателя. Препоръчвам да си купите допълнително 2-3 флакона, за да можете да се поупражните на открито за придобиване на практика преди да го прибавите към ежедневните си вещи за носене. Сигурен съм, че не искате когато го използвате за първи път да бъдете под силен стрес, незнаейки какво да очаквате. Аз имам двама приятели, които са го ползвали в реални ситуации, и гарантират, че ако някой ви нападне, този спрей наистина е в състояние да съсипе денят му.

3. Малък многофункционален инструмент (мулти-тул)

image
Многофункционален инструмент S66N-CP PowerAssist на SOG

Нищо не може да се сравни с един добър многофункционален инструмент, но трябва да се има предвид, че не всички на пазара са създадени равни. SOG и Leatherman правят много добри инструменти от висококачествена стомана. Можете да ги използвате за направата на импровизирани дребни улеснения или животоспасяващи средства, преправяйки най-обикновени предмети от бита около вас. Размерът на този S66N-CP PowerAssist на SOG му позволява да се побере в човешка длан, което може да превърне юмрукът на собственика му в ефикасно оръжие при сбиване.

Малък медицински комплект (бонус артикул)

image
Аз винаги нося със себе си един такъв комплект. Можете да си осигурите голям или малък комплект, но като минимум съдържание препоръчвам турникет и превръзка за спиране на кървене. Много екстремисти използват ножове или дори макетни ножчета. Американските военослужещи, които станаха герои, предотвратявайки атентат във високоскоростния влак „Талис“ по линията Амстердам-Париж, след като обезвреждат въоръжения нападател, се налага да оказват първа помощ на човек от влака, получил жестоки порезни рани от макетен нож.

Можете да прочетете други подобни истории тук



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1622398
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865