Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2018 14:43 - ПРИВЕТ СЛУЖИТЕЛИ НА НАП
Автор: kategarbo Категория: Хоби   
Прочетен: 1230 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Наскоро нашумелият случай на рекет от държавни служители на НАП не ме изуми.... Това се знаеше, само че не се коментираше от страх да не си навлечем неприятности.   Явно вече ни е   дошло до гуша.  Нека да обсъдим и нещо друго - заплатите на тези служители и отношението им към нас, обикновените данъкоплатци. Нямаше да е толкова дразнещо  ако тези служители се отнасяха с хората,  както му е редът: - да те обслужват с усмивка, точно и акуратно, без да те стряскат с неуместни забележки и подигравки и без да ти дават сведения лъжичка  по лъжичка, сякаш в момента те "коват" законите. Да си продаваш важности, не значи че си много важен.
Нали знаете, че на държавните служители всичко им е осигурено. И топлото през зимата, и хладното през лятото, и водата, и тока, и офисите и канторите, и за техните осигуровки има кой да мисли, и за всичко което се сетите. Те не плащат нито наем, нито вода, нито ток, нито асансьори, даже и тоалетната хартия и сапуна им се плаща, да не говорим и за платените отпуски. Е тогава колко им стават техните заплати ако прибавим всичко?!....  Не им минава и през ум как всичко това се плаща от един самоосигуряващ се човек, защото им го плащаме ние, тези които те обслужват не както трябва. Ако има нещо да ти вземат - веднага го вземат, но ако те трябва да направят нещо за теб - чакай с месеци. Унизително ходене по мъките. Заявление след заявление... Могат да ти лазят по нервите както си искат.  Няма координация и между  отделите. Корекциите направени от агенцията по събираемостта не се отразяват автоматично в справките на ПИК ами трябва отново заявление. Ако не си забелязал грешката в сведенията, тя се мултиплицира и става пълна каша. Всичко това принуждава хората да прибягват към счетоводители, на които се плаща. Нещата толкова се усложняват, че щеш нещеш плащаш, иначе с часове трябва да висиш в НАП, като никой не си задава въпроса ами кога ще работиш. И на всичко това отгоре, грешките на тези служители  плащаме ние, с лихвите.
Гледайки внушителната сграда на НАП, с безброй кабинети и служители, ми се завива главата. Е няма такава държава, ще кажат от "Господари на ефира". Остава ни само да ръкопляскаме за увеличението на техните заплати.



Тагове:   НАП,   корупция,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kategarbo
Категория: Хоби
Прочетен: 850838
Постинги: 155
Коментари: 94
Гласове: 298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. hobi