Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2009 17:15 - Faith На Море No More
Автор: indreal Категория: Музика   
Прочетен: 3010 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 19.08.2009 11:51


За пръв път видях крилатата фраза от заглавието през 1998 г. Появи се изписана с перманентен маркер на една от колоните на пешеходния мост над река Искър, водещ за Темната при Лакатник. Малко преди това беше излязло официалното съобщение за разпадането на Faith No More, което потресе много хора, тъй като с това надеждите да се отиде на техен концерт изглежда като да умряха безвъзвратно. Но ето че щастието на всички фенове на Faith No More отново се усмихна! На  24 февруари 2009 членовете на бандата обявиха, че се събират отново за Европейско турне в състава си от преди разпадането. Но най-вълнуващото беше, че групата успя да вмести в графика си и родния Spirit of Burgas. Така че надписът от колоната на онзи лакатнишки мост се сбъдна точно в частта си Faith На Море. Рекламиран като най-големия фестивал в България, Spirit of Burgas има още доста трески за дялане. Преди всичко това се отнася за разбирането на организаторите какво означава главна сцена. Защото концертът на Faith No More беше на нещо, наподобяващо два сандъка, оградено отстрани с ферми. А въпросните ферми бяха подредени така, че през цялото време поне половината банда се виждаше като зад решетки. В добавка малкото свободно пространство, което оставаше пред сцената се закриваше от един кран с камера. Добре че по някое време Майк Патън му се яхна отгоре и го прецака (виж видеото на Easy в края на постинга). Благодарение на това го свалиха надолу и до края на концерта не пречеше чак толкова много. Иначе Faith No More се представиха по възможно най-страхотния начин. Направиха брилянтни изпълнения на любими парчета от култовите The Real Thing и Angel Dust, а най-жестокия момент беше, когато Майк Патън показа с Ashes To Ashes какво е неговото разбиране за чалгата.
В крайна сметка, въпреки всички технически и организационни недомислици, съпътсвали феста, с грандиозния концерт, който изнесоха, Faith No More безапелационно успяха да изтрият всичко от негативния привкус, с който започна събитието.
Ей, за малко да забравя!!! За разлика от изчекнатата реклама, Майк Патън произнасяше думата "Бургас" както си е в действителност, а не като онова безумие бЪргЪс, с ударение на първото ъ! Евала, пич! Затова те обичаме - защото си естествен и земен!





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - бЪргЪс
22.08.2009 00:17
а рекламата за Спирит ъф БЪргъс беше изречена от пре-прехваления Насо Русков... аре момче, време е да се осъзнаеш. Патън знаеше как да го каже, ама не и ти... и престани да си вярваш, че си откривател на брит-попа...

сори за лиричното отклонение :))))
цитирай
2. indreal - Вездесъщият Васил Върбанов
22.08.2009 00:36
Вездесъщият Васил Върбанов се кълне, че това с бЪргЪса било маркетингова идея на организаторите, на която много държали. Все тая - оляхте се тоя път!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1621966
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865