Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2008 15:39 - Еквадор/Колумбия
Автор: indreal Категория: Политика   
Прочетен: 1648 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 06.03.2008 15:56


Макар че напоследък все по-осезаемо се усеща полъха на войната между Колумбия и Венецуела, напрежението в региона не се изчерпва само с обтегнатите отношения между тях.
image

Снимка: Rodrigo Buendia/АФП
На снимката еквадорски войници разтоварват от армейски хеликоптери чували, в които са труповете на двама партизани от FARC. Бунтовниците са част от убитите членове на екстремистката организация след рейд на колумбийската армия срещу техен лагер, намиращ се на територията на Еквадор. В отговор на навлизането на въоръжени части на колумбийската армия, еквадорското правителство изпраща протестна дипломатическа нота. По късно президентът на Еквадор Rafael Correa подписва заповед посланникът на Колумбия да бъде екстрадиран и изпраща допълнителни военни части по границата с Колумния.
Междувременно президентът на Венецуела също разпореди изпращането на допълнителни 9000 войници и бойна техника по границата с Колумния.
image
На снимката: бронирана машина на венецуелската армия, пресичаща село, отдалечено на 30 км. от границата с Колумбия




Гласувай:
0



1. анонимен - Добре, че е блога ти, щото човек нищо ...
07.03.2008 12:59
Добре, че е блога ти, щото човек нищо не може да научи от нашите медии. Сложили са як филтър на това какво става по света ни занимават само с глупости.
Христо
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1622475
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865