Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2008 14:34 - Пореден удар по ФАРК
Автор: indreal Категория: Политика   
Прочетен: 1259 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.03.2008 11:22


Не искам да избързвам, но по всичко личи, че напоследак FARC търпи доста сериозни поражения. Само припомням, че преди седмица при операция на специални части на колумбийската армия на еквадорска територия бе убит Раул Рейес, смятан за номер две в йерархията на бунтовниците.
В резултат явно и в самата организация като цяло започват да се усещат сериозни сътресения. Повод за подобно твърдение ми дават действията на Педро Монтоя - високопоставен член на FARC, известен още и под псевдонима Рохас.
image
На снимката бунтовникът е ескортиран от колумбийски войници във военната база Перейра, след като сам се предава на правителствените части. На пресконференция, проведена на 8 март 2008 г., Монтоя обявява, че е убил Иван Риос - високопоставен командир в йерархията на FARC. За доказателство при предаването си, носи със себе си лявата ръка на своя бос, лаптоп със секретна информация на убития, както и паспортът му. От компютъра на Иван Риос става ясно, маркситите FARC са спонсорирали предизборната кампания на еквадорския президент... Дори и така да е, все пак дипломатическите отношения между Колумбия и Еквадор вече са възстановени.

image
29 януари 2000: Иван Риос приживе (истинското му име е Мануел Хесус Муньос Ортис)
Трупът на Иван Риос


Тагове:   удар,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1622676
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865