Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2008 17:02 - Бригада на бабите за мир (Granny Peace Brigade)
Автор: indreal Категория: Политика   
Прочетен: 2268 Коментари: 3 Гласове:
0



Да, има и такава организация – активистки, посветили времето и усилията си на каузата за спиране на войната в Ирак. На 28 юни 2006 г. 11 активистки на движението са арестувани във Филаделфия, след като отиват в център за набиране на новобранци и правят опит да се запишат в армията. Мотивът им е така да спасят внуците си от възможността да бъдат убити в Ирак. Шест месеца по-късно съдия Дебора Грифин прекратява делото срещу 11-те членове на Бригадата на бабите за мир, постановявайки, че протестът и исканията им са били законни.

Онзи ден (19.03.) във Вашингтон Бригадата на бабите за мир отново се включи в антивоенните протести. Този път инициативата им е озаглавена „Плетене за мир” и е част от серия демонстрации в САЩ по повод петата годишнина от началото на войната в Ирак.

image
AFP PHOTO / TIM SLOAN

Дали някога и у нас ще можем да се похвалим с наличието на пенсионерска организация с такава активност и с подобни креативни прояви? Или завинаги ще си останем с образа на червените бабички? 
Все пак истина е, че огромният брой пенсионерски организации в България успяха да проведат една дълга протестна кампания, умело яхната от провъзгласилия се за техен трибун Велизар Енчев. За жалост всеки пенсионерски митинг завършваше с грандиозен скандал и бой с бастуни между непримиримите членове на враждуващи по между си организации. Всяка с не повече от 10 души личен състав. Но, както и всичко останало, явно организираното гражданско общество на България все още изживява кризите на прехода. Въпросът е само до кога, защото от перманентен преход започнахме да оскотяваме.



Тагове:   мир,   бригада,


Гласувай:
0



1. eien - Преход от....към...
21.03.2008 17:20
Според Вас?
цитирай
2. анонимен - Тези бабички ме кефят. И нашите п...
25.03.2008 16:41
Тези бабички ме кефят. И нашите пенсионери са яки. Сещам се как по време на бомбардировките на Сърбия през 1999 г. Велко Вълканов събираше доброволци, които да стоят на мостовете и за да не могат да бъдат бомбардирани. Нашенския чичо Пенс чака само някой да го поведе на протест срещу войната в Ирак и той чудеса ще направи!

Багера
http://xunap.hit.bg
цитирай
3. анонимен - No PRE-EMPTIVE war
31.03.2008 18:30
Прави ли ви впечатление прилагателното, с което е описана войната?
Заявката им против изпреварващите военни действия, означава, че считат войната в Ирак именно за такава...а не като отговор, какъвто облик й придават официланите власти. Вие какво мислите?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619096
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865