Постинг
27.04.2017 10:33 -
Питката на Дочи
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 2101 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 26.06.2017 00:09
Прочетен: 2101 Коментари: 1 Гласове:
4
Последна промяна: 26.06.2017 00:09
Ето ме пак,привет-мрювет!Доживяхме и до този празник-30 години "бракуване"!!Усмивки,усмивки!Имам си нови виртуални дружки...весели,с чуство за хумор,но чуство за правдивост,не влияещи се от измислиците в Нет-а!Обичам ви!Събра ни обичта към един нетрадиционален,скромен и всеотдаен турски актьор,далеч от светската шумотевица и светлините на рекламите.Оказва се,че с някои от тях имаме и друго хоби-кулинарията!Предлагам ви сега едно прекрасно тестено изделие-Питката на Дочи!Направих я да отбележа своя празник и в момента така приятно ухае,че не устоях на изкушението и я разчупих...И така,пригответе си около 1 кг от фино бяло брашно,2 яйца и един жълтък за намазване,100 гр масло,200 гр кашкавал и малко сиренце и 200мл вода топла с едно кубче мая в нея...1 с.л. сол и 1ч.л. захар.Това е като че ли...В големия съд,в който си замесвате тесто изсипвате повече от половината плик от брашното,там вътре и 2-те яйца аз сложих и белтъка на третото,топлата водичка с маята,тук да отбележа,ако нямате кубче,сложете суха,но в брашното предварително я разбъркайте,като имате предвид,че с 1 пакетче суха мая се прави половин кг тесто,сложете солта и захарта и си замесете мекичко тесто,като...ако не умеете да месите,просто го удряйте 50-ина пъти о масата и ще стане!Оставете го малко на топло да втаса,Дочи каза:включвам фурната на 50 и готово!Е,аз направих точно така,че времето ми е малко,трябва до 11 да отида на лозето с питката...След това разточвате на правоъгълник тестото и с четчица намазвате с разтопеното или размекнато масло.поръсвате с настърган кашакавал,сирене натрошавате и навивате на фитил.после...после вземате намазнената тепсийка-по-височка ако имате-режете на филийки от 1 сантиметър този фитил и ги обръщате да легнат.редя ги като маргаритка,понеже не ми работи фантазията тази сутрин...а вие проявете си вашата,включете пак на слабо за да втаса това чудо и после какво направих...Извадих вече хубаво надигналата се питка и намазах с разбития жълтък с една лъжица прясно мляко,хууубаво намазах навсякъде,поръсих сусам и маково семе ия сложих да се пече,като фурната включих на 200 градуса!Това е!Благодаря,Дочи,вече я опитах,няма по-хубава питка,моята кашкавалената е подобна,но там защо ли има прясно мляко,повече яйца...твоята е супер!
Партийците пак се уредиха
10 правила, които завинаги ще променят ж...
Как великите автори могат да подменят ис...
10 правила, които завинаги ще променят ж...
Как великите автори могат да подменят ис...
С голямо закъснение - честит юбилей! Пожелавам ви сто години заедно все така - в здраве и сговор, с топлина в душите, с внуци и правнуци, с обич и късмет!
А питката е невероятна - ще я пробвам веднага, щом се прибера - сега съм за малко морска:)))
Прегръдка с обич, мила Галя! Весело лято!
цитирайА питката е невероятна - ще я пробвам веднага, щом се прибера - сега съм за малко морска:)))
Прегръдка с обич, мила Галя! Весело лято!
Търсене