Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2013 18:22 - Приземяване от Космоса
Автор: indreal Категория: Технологии   
Прочетен: 3485 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Във flickr попаднах на nasa hq photo"s photostream, и от изобилието на снимки искам да споделя няколко приземявания на мисии от Международната космическ станция.

image

Приземяване на Експедиция 22: космическият кораб „Союз” ТМА-16 се приземява в близост до град Аркалик (Аркалык), Казахстан, на 18 март 2010 г. (четвъртък), носейки на борда си командирът на Експедиция 22 Джеф Уилямс и Борден инженер Максим Сураев. Астронавтът от NASA Джеф Уилямс и руският космонавт Максим Викторович Сураев се връщат от шест месеца на борда на Международната космическа станция, където са служили като членове на Експедиции 21 и 22. Снимка: (NASA/Бил Ингълс).

image

Приземяване на Експедиция 27: космическият кораб "Союз” TMA-20 се приземява в отдалечен район югоизточно от град Жезказган, централен Казахстан на 24 май 2011 г. (вторник). На борда са командирът на Експедиция 27 Дмитрий Кондратиев и бордните инженери Паоло Несполи и Кейди Колман, които се връщат след повече от пет месеца, прекарани на борда на Международната космическа станция, където са служили като членове на Експедиции 26 и 27. Снимка: (NASA/Бил Ингълс).

image

image

Приземяване на Експедиция 28: руски помощен персонал пристига при космическия кораб „Союз” TMA-21, малко след като капсулата се е приземила на 16 септември 2011 г. (петък) край град Жезказган, централен Казахстан. На борда са командирът на Експедиция 28 Андрей Борисенко и бордни инженери Рон Гаран и Александър Самокутяев, които са прекарали повече от пет месеца на борда на Международната космическа станция, където са служили като членове на Експедиции 27 и 28 екипажи. Снимка: (NASA/Бил Ингълс).

image

Транспортните средства на помощния персонал преследват космическият кораб „Союз” TMA-21 при приземяването му с членове на Експедиции 27 и 28 от Международната космическа станция. Снимка: (NASA/Бил Ингълс).

image

image

Приземяване на Експедиция 29: руски помощен персонал работят, за да помогнат на членовете на Експедиция 29 да излязат от космическия кораб "Союз TMA-02M скоро след приземяването му на 22 ноември 2011 г. (вторник) в отдалечен район край град Аркалик (Аркалык), Казахстан. Командирът на Експедиция 29, астронавтът от НАСА Майкъл Фосъм, руският космонавт Сергей Волков и астронавтът на JAXA (Японската агенция за аерокосмически проучвания – Japan Aerospace Exploration Agency) Сатоши Фурукава се връщат след повече от пет месеца, прекарани на борда на Международната космическа станция, където те са служили като членове на Експедиции 28 и 29. Снимка: (NASA/Бил Ингълс).

image

Приземяване на Експедиция 30: космическият кораб "Союз” TMA-22 се приземява с командира на Експедиция 30 Дан Бърбанк, и бордните инженери Антон Шкаплеров и Анатолий Иванишин в отдалечен район край град Аркалик, Казахстан, в петък, 27 април 2012 г.

image

Приземяване на Експедиция 31: космическият кораб "Союз” TMA-03М се приземява с космонавт Олег Кононенко (командир на Експедиция 31), астронавта от NASA Дон Петит и Андре Куиперс от Европейската космическа агенция в отдалечен район край град Жезказган, централен Казахстан, в неделя, 1 юли 2012 г. И тримата са прекарали над 6 месеца на борда на Международната космическа станция като членове на екипажите на Експедиции 30 и 31. Снимка: (NASA/Бил Ингълс).

image

Приземяване на Експедиция 32: космическият кораб "Союз” TMA-04М се приземява с космонавт Гeннадий Падалка (командир на Експедиция 32), астронавтът от NASA Джо Акаба и космонавт Сергей Ревин в отдалечен район край град град Аркалик, Казахстан, в понеделник, 17 септември 2012 г. И тримата са прекарали 5 месеца на борда на Международната космическа станция като членове на екипажите на Експедиции 31 и 32. Снимка: (NASA/Карла Киофи).

image

Приземяване на Експедиция 33: космическият кораб "Союз” TMA-05М малко след приземяването си с астронавта от NASA Сунита Уилямс (командир на Експедиция 33), Акихико Хошиде на JAXA (Японската агенция за аерокосмически проучвания – Japan Aerospace Exploration Agency) и космонавтът Юри Маленченко от РОСКОСМОС (Руската федерална космическа агенция) в отдалечен район край град град Аркалик, Казахстан, в понеделник, 19 ноември 2012 г. И тримата са прекарали 4 месеца на борда на Международната космическа станция. Снимка: (NASA/ Бил Ингълс).



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1622489
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865