Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2013 10:47 - Атлантис и орел
Автор: indreal Категория: Технологии   
Прочетен: 3307 Коментари: 0 Гласове:
1



image

 Тази невероятна снимка, направена през май 2010 г., е запечатала стартът на космическата совалка Atlantis от космическия център "Кенеди" във Флорида. Два изтребителя F15 Strike Eagle патрулират в небето по време на изстрелването на совалката, и единият пилот има късмет да заснеме този зашеметяващ кадър. На снимката може да се види невероятно ефектната сянка над Атлантическия океан, която хвърля струята от ракетата-носител.

NASA сложи точка на програмата на космическите совалки, с което беше белязан краят на цяла една ера в изследването на космоса. Погледът напред показва, че бъдещото изследване на космоса принадлежи на проекти, чието финансиране ще е както правителствено, така и от частни космически компании, с което се очаква разширяване на границите. Космическите совалки ще продължат да живеят както в спомените на хората, отдадени на космоса, така и в паметта за двете най-големи американски космически трагедии - тези със совалките Challenger и Columbia.

image

 F15 Strike Eagle лети над площадката за изстрелване на космическия център "Кенеди" във Флорида, където е готова за излитане совалката Endeavour.

image

И още една снимка на F15 по време на изстрелване на совалка, но този път през нощта. Стартовете на космическите совалки са толкова ярки, че нощта веднага се превръща в ден. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1621975
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865