Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2015 02:23 - Портативни вятърни турбини в Kickstarter
Автор: indreal Категория: Технологии   
Прочетен: 2117 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ползването на енергия от възобновяеми източници за мнозина е предизвикателство. Въпреки бързото падане на цените на фотоволтаичните панели, има много хора, съмишленици на устойчивото живеене, които не притежават покрив, където да ги инсталират. Вятърната енергия е опция в много области, но и там съществува подобен проблем, ако не притежавате земя, върху която да инсталирате ветрогенератор. Janulus, компания, базирана в Минесота, работи върху преносими вятърни турбини. Те току-що са стартирали нова Kickstarter кампания за набиране на средства за разработването на четири нови модели на лесни за използване, изящно проектирани генератори за електричество от възобновяеми източници. Само за един ден компанията събира $ 43 000, с което почти достига поставената си цел от $ 50,000.

image

Много от досега подкрепилите кампанията са сключили предварителни сделки за един от четирите различни модели Trinity – преносима вятърна турбина, предлагана във версии от 50, 400, 1000 и 2,500W. В зависимост от модела, турбините разчитат на литиево-йонни батерии от 7500 до 300 000 мАч , които са идентични с батериите, използвани в електрическите автомобили. Най-малката от вятърните турбини тежи само от 650 г, което я прави наистина портативна във всеки смисъл на думата. Дори и най-голямата турбина се побира в багажника на кола. Турбините са оборудвани и с два различни типа витла, за да може потребителят така да нагласи настройките, че да се възползва във всякакви ветрови условия.

image

Моделът от 50W може да генерира достатъчно електричество за зареждане на смартфон или други малки устройства, което го прави идеален за далечни, многодневни приключения. По-големите модели могат лесно да се използват в домашни условия или в кемпер или каравана на диви и усамотени места. Тези версии позволяват генерираната от вятъра енергия да бъде включена директно в домашната електрическата мрежа или в тази на караваната/кемпера.

Ако Kickstarter кампанията събере цялото нужно финансиране (за което има повече от реални шансове, съдейки по темпото на фондонабирането към момента), се очаква преносимите вятърните турбини да бъдат доставени на клиентите през април 2016 г.

image



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1623043
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865