Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2016 15:20 - Estream: преносим водноелектрически генератор, който се побира в раница
Автор: indreal Категория: Технологии   
Прочетен: 1903 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.08.2016 15:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
С Estream в раницата, който в походно състояние прилича на термос, все едно носите със себе си собствена електроцентрала. Устройството е преносим водноелектрически генератор, превръщащ движещата се вода в акумулирана енергия за презареждане на повечето от съвременните USB-свързани мобилни устройства.  

image

Estream генерира между 2.5W и 5W енергия. Когато устройството се постави в река или поток, течението завърта трилопатен винт и генератора започва да произвежда електричество. Estream работи добре дори и при по-слабо течение, полезен е и ако се влачи зад каяк или кану. Необходими са около 4 часа и половина престой в течаща вода за пълно зареждане на 6400 mAh вградената батерия. След това тя може да презареди до три пъти смартфон, GoPro-камера, дори и таблет. Батерията на Estream е акумулаторна, така че стига да имате достъп до движеща се вода, можете многократно да презареждате вашите устройства, дори и на най-дългите приключения. 


image

Защо Estream е специален?

Лесен за употреба дизайн: Устройството е леко, лесно за разбиране и ползване, и е проектирано да се побира във всеки размер раница. То е идеално за всеки, който отива на къмпинг, туристически преход, риболововен излет или на пътешествие с каяк. А и буквално за всеки, който има достъп до движеща се вода. 

Модулен дизайн: Estream е направен по патентован модулен дизайн, така че неговото приложение се увеличава от резервна батерия за фенер, високоговорител, Wi-Fi рутер и още много други. Възможностите са безгранични. Всичко е в едно и е напълно приспособимо. 

Резервно захранване в ежедневния живот или сред природата: Батерията на Estream може да се зарежда и в обикновен контакт, за да имате под ръка резервно захранване, когато сте навън. Но това е само първата стъпка към осигуряване на енергия извън мрежата. 

Социално въздействие: Съществуват много портативни батерии на пазара, но за разлика от другите, Estream се зарежда чрез движеща се вода. С това не само се минимизира въздействието от консумацията на енергия върху околната среда, но се позволява на потребителите да имат активна роля в произвеждането и използването на електрическа енергия. 

image

Защо вода?

Всички сме наясно с важността на енергията от възобновяеми източници за устойчиво бъдеще. За щастие, с развитието на преносимите електрогенератори от слънчева енергия и биомаса, ние сме все по-близо до избягване на риска от внезапно изправяне пред липса на енергийни източници. По-надеждна от слънчевата светлина и по-ефективна от вятъра, водата е един от най-мощните възобновяеми енергийни източници на планетата, и е (почти) навсякъде около нас. 

24-часова стабилност: Докато има достъп до движеща се вода, дори и при бавно течение, Estream ще осигурява стабилен приток на електроенергия. Можете ли да си представите да разполагате с енергия, толкова надеждна и мощна, колкото тази, която използваме в къщи, но осигурена от водата и незаивисма от електрическата мрежа? 

Енергийна ефективност: водата е най-ефикасният природен енергиен ресурс на Земята. Със своя компактен дизайн Estream може да произвежда енергия от 3 до 20 пъти по-бързо, с повече енергия на изхода, отколкото други подобни продукти на пазара. При това без необходимост от допълнително гориво, като например тежката туба с бензин, нужна за масовите електрогенератори. Всичко, от което се нуждае Estream, е движеща се вода. 

image

Кой е създателят на Estream?


Enomad е екип от млади професионални дизайнери и инженери, които се събират през май 2014 г. През август 2014 г. екипът стартира обществен проект, наречен „Станция за интелигентно зареждане”. Идеята е да се тества интересът на пазара и да се проучат възможностите на дизайна на продукта, който превръща течащата вода в акумулирана електрическа енергия. за целта от Enomad инсталират три пилотни прототипи на преносимия водноелектричеки генератор в една от най-популярните реки в Сеул, а хората могат да заредят своите смартфони с енергията, получена от водата. Местни и световни медии грабват историята, което дава голям начален тласък на Enomad. След още една година на проучвания и доразработки, преносимият водноелектрически генератор Estream е вече в продажба срещу $180

Чрез Estream екипът на Enomad иска да насърчи развитието на нова култура, като даде своя принос в намирането на решение, което ще даде на всеки от нас личен достъп до електроенергия. 




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619194
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865