Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2009 15:49 - Любослава
Автор: indreal Категория: Други   
Прочетен: 3276 Коментари: 2 Гласове:
0



Грозен панелен блок. Балконите са изчезнали, на места липсват и външните стени на "апартаментите". Наоколо боклуци, полуголи деца и нащърбени хиеноподобни животни. Текст под снимка: "Така изглежда ямболското ромско гето кв. "Райна Княгиня", след като жителите му са извлекли арматурата от панелите, за да я предадат за вторични суровини."
Останалото от този великолепен материал на Любослава Русева може да се намери тук. А аз ще си позволя само да цитирам един от коментарите под текста, който казва (почти) всичко:

1) Българите, като народ, са малко по-рафинирани цигани.

2) Българите са социално безотговорни идиоти. Всъщност- идиоти, в древните гръцки полиси са наричани хора, които се затваряли в черупката си и не се интересували от общественото добруване, а само от своето собствено. Звучи познато, нали?

3) Българите все още не могат да се еманципират от говедата, с които дедите им живеели в една стая само допреди две поколения.

4) Българите търсят оправдание за съществуването си в митове за отминало величие.

5) Българите гледат на общественото като на чужда територия подлежаща на безмилостно плячкосване. Степните нагони на дедите им, не са превъзмогнати дори след 1300г. уседнал живот...





Гласувай:
0



1. анонимен - Колко безкомпромисно. . и вярно ...
08.04.2009 12:30
Колко безкомпромисно ..и вярно :(
Всъщност, нашето безхаберие е нашето битие.
цитирай
2. xunap - Да де, ама същите тези индивиди като ...
09.04.2009 12:35
Да де, ама същите тези индивиди като отидат в нормална държава извевднъж спират да се държат по тоя начин. Нашенските цигани например не крадат кабели в Гърция или Испания. Изобщо не обвинявайте хората. Държавата не си гледа работата, институциите трябва да функционират при всякакви условия, вкл. полиция и съд. Да не си мислите, че средният френски селянин е по - различен? Да, ама човека много добре си знае, че я е сгафил нещо със закона, веднага ще лежи за дълго.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619220
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865