Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2009 15:51 - Днес е 9 септември
Автор: indreal Категория: Други   
Прочетен: 39636 Коментари: 51 Гласове:
1

Последна промяна: 11.09.2009 12:00


И днес, 2009 г., някои ще празнуват годишнината от тази мрачна дата като празник. Празник на крадците на кашкавал. Празник на тези, които по най-безскрупулен начин са нападали болници, избивайки лекуващите се там. Празник на тези, които докараха една власт, облагодетелстваща единствено шепа статрапи и техните наследници, а вкарваща всички останали зад огражденията от бодлива тел. Същите тези продължават да ползават "антифашистката" си риторика при срещите по между си. Но иначе имат безочието да призовават за помирение и поглед напред. Няма да стане, нещастници жалки! Колкото и да пробутвате паравана на т.нар. "политическа коректност", зад който удобно да се криете, винаги ще има и хора, които няма да ви се връзват на евтините трикове!

За съжаление обаче обществото ни като цяло не обръща внимание на тези факти. Може би причината, както пише
Радан, се крие в това, че там където свободата не е ценност, насилието не е обществен, а личен проблем. Жалко за ширещата се безпаметност...

И само още нещо да напомня на носталгично настроените червени глави:

image



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - девети септември
09.09.2009 20:39
В нашия край 200 въоръжени партизани нападат болница за ранени германски войници и избиват лекуващите се там 20 войничета.Партизаните кръщават това нагло убийство акцията при Жабокрек и до ден днешен празнуват там.Тази година на празненствата по случай акцията участва и Станишев.
Егати наглите убийци,които заради това са били нараждавани,а внуците им и днес още намазват от облагите.
цитирай
2. анонимен - ace
10.09.2009 12:11
От друга страна същите тези германски войничета "хуманитарно" са прочиствали нацията. Но те са невинни като сълза. Ти тази година отиде ли да се поклониш на гроба на своя идол Адолф?
цитирай
3. анонимен - Колко тона кашкавал е откраднат?
10.09.2009 13:32
До автора: Имате ли достовелни данни колко тона кашкавал са откраднали тези "безкруполни типове"? Нещо все не ми върви. 20 год. от съзнателния ми живот социалистически историци - фалшификатори ни пълнеха главите с истории за славните подвизи на партизаните. Следващите 20 други пишман - историци решиха да поправят грешката по най-примитивния начин - като обърнат историята на 180 градуса . Били крадци на кашкавал и убийци на нещастни, болни хора. Писна ми такива като теб - гнусни фалшификатори.
цитирай
4. indreal - @ 2
10.09.2009 13:35
Рядко тъп коментар. Германците са съюзници, така че не знам за какво прочистване на нацията ми говориш. Гледам, и за някакви идоли бръщолевиш, ама нейсе - то от мозъка...
цитирай
5. indreal - @ 3
10.09.2009 13:44
И на мен, и на мен ми писна от такива като теб, ама няма отървия
цитирай
6. анонимен - от НикиБ /коментар №3/
10.09.2009 13:59
До автора, във връзка с репликата му по коментар №2: От сърце ти желая цял живот все такива съюзници да имаш, като германците през ВСВ! P.S. И защо точно ти е писнало от такива мен? Може би защото съм се обосновал защо не обичам такива елементарни фалшификатори като теб!
цитирай
7. indreal - @ 6
10.09.2009 14:15
Фалшификатори, при това елементарни... Че се бил и обосновал... Тия пишман - историци, както ги наричаш, просто назовават нещата с истинските им имена. Що за славен партизански подвиг, според теб, е история, разказана от партизанин, звучаща по следния начин: "Осъществихме акция срещу фашистите, при която беше атакувана мандрата при село Карнофоля и беше иззет целия наличен кашкавал. Този който не успяхме да вземем с нас унищожихме на място, за да не попадне у фашистите"
Ако за твоите социалистически историци това е славен подвиг, то според мен и ред други елементарни фалшификатори това си е кокошкарски грабеж.
Мнението ти за съюзниците си е твоя работа, а пожеланието ти не се приема.
цитирай
8. vass66 - горките ,добри хитлеристчета...
11.09.2009 16:32
А това, че тези "невинни" жертви избиха милиони невинни евреи и цивилно население и че са виновни за смъртта на 60 милиона цивилни и военни от цял свят не Ви ли вълнува повече от тази "грандиозна" акция...А по въпроса за откраднатия кашкавал,драги ми обективен авторе, защо не кажеш през последните 20 години колко кашкавал откраднаха т.н анти комунисти,костовисти, царисти и разбира се социалисти...не тонове,а цели фабрики.
цитирай
9. анонимен - za vsichki razbirachi
11.09.2009 16:49
"Крадците на кашкавал" са имали наглостта,алчността и куража да протегнат ръка към властта в оформящ се политически вакуум, докато останалите са се свивали по къщичките си.Рискували са,а после са пили шампанско. По отношение на коментара за избитите лекуващи се германци- именно през тази война въпросната нация слага /пречупен/ кръст на всякакви рицарски кодекси и методи за воденето на война; иди виж първо един крематориум в концлагер, тогава ми говори за отсъствието на хуманизъм у шумкарите. Утрепали 20 души в пристъп на еуфория,най-вероятно пийнали-еми такъв им е бил тогава емоционалния фон на слезлите от гората селянчета...Нашите германски съюзници методично са ликвидирали стотици хиляди по начин, който прави чест на тевтонската им организираност.На тебе, морални защитнико на горките немски войничета, ти препоръчвам да прочетеш онова книжле на хер Хитлер, в което той /цитирам по памет/ се позовава за всички славянски народи като за "тор за германската нация"
В стремежа си да ти опонирам започнах да говоря като тъпанар-националист и патриот,зомбиран от брътвежите на оная подлога Божидар Димитров+ надъхан от новите програми на руснаците за панславянска империя.За протокола-дълбоко презирам и двете течения.
Колкото за Девети и комунистите- взели са властта, защото са могли. Дай боже всекиму възможност да се отвори такава възможност в живота,очи да я види като дойде и "гащи" да я оползотвори.
Блогърчета-разбирачи,късогледи четци на историята от страниците на книжките, ентелектуалци с меки ръчички-нима не схващате,че не сте/сме/ в по-права позиция да съдите комунягите от овце, който осъждат вълците,че били жестоки?
Срам ме е дори,че пиша коментар на тая простотия.
цитирай
10. анонимен - Всички комуняги по света
11.09.2009 16:57
са един дол дренки. Ето ги и тия, дето тук седнали да надават вой с пяна на уста - на един не му харесва как звучи историята, на друг - че любимите му шумкари в действителност не са нищо повече от едни долни въоръжени обирджии. Но общото между всички червеноглави е, че до един най-страдат от остри хронични пристъпи на болезнена носталгични по ония кошмарни времена. А, и щях да забравя, че Костов им е виновен за всичко. Не толерантност, нищо не заслужавате вие, боклуци долни недни, а това, което с чиста съвест бих изкрещял на всички вас е МАЙНАТА ВИ, КОПЕЛДАЦИ!!!
P.S. Авторе, забравил си да споменеш за Света Неделя - там приятелите на тия комуняги от горните постове показват най-добре истинското си лице на убийци и престъпници.
цитирай
11. анонимен - Историята
12.09.2009 09:47
Добрата страна на историята е тази,че всеки ,дори и този,чел-недочел може да нагласи повестованието според както на него му харесва.Чрез пренаписването на история в последните години много"доктори","професори" и други от този сой самозвани и световно-неизвестни "историци"намериха лесен и безнаказан начин да видят името си записано или цитирано , пък било дори заради една естравагантна или далеч от научната истина теза. Новият прочит ,особено този от най-новата ни история,е силно идеологизиран,защото изследователите и,подобно на журналистите/не всичките,разбира се/са в наведена поза.Толкова за добрата страна на историята,ако това може да се брои така.Лошата е във всеизвестната истина,че никой не се учи от историята,макар че тя,освен наука е преди всичко преживяното,изстраданото,опит и в края на краищата поука да не се спъваме два пъти в един и същи камък.Нищо лично към indreal и с дълбока погнуса от писанията на "цветните" коментатори,които тук са като в Хайдпарк.
цитирай
12. анонимен - Христо
12.09.2009 16:43
Мандрите се нападаха,за да не се получи производството от германската армия.Тези,които мислят,че до това се свеждат партизанските акции-просто да отидат в някоя библиотека и преочетат нещо по темата...Впрочем/това не е за авторите - те отлично го знаят/ има една "случка" с едни деца от село Ястребина-Търговишко...прочетете за нея и после си отговорете на въпроса - прав ли е бил оня българин,който задал въпроса:"Аз Ви питам г-н Председателю, в коя страна фашистите не са диваци и варвари?"
цитирай
13. indreal - честно казано съм изненадан,
12.09.2009 19:39
дори направо шокиран! До сега само подозирах, че единствената причина БСП все още да е на политическата сцена, е носталгията (правилно №10) на част от българите по управлението на комунистите. Сега получих нагледен урок, че това наистина е така, и че тази носталгия е силно движеща сила! За моя най-голяма изненада очевидно тия носталгици все още приемат за нещо нормално и в реда на нещата избиването на ранени, и по този повод беззащитни хора, само защото някъде другаде едни такива като тях са вършели срамни неща. Продължава да ме потриса и отвратителния приом, присъщ на комунистите през всички години, да категоризират противниците си като фашисти. Що за плитки разсъждения, другари?! Нима е толкова трудно да разберете, че който ненавижда тоталитарната комунистическа идеология някак не би следвало да е привърженик на друга тоталитарна идеология, каквато е националсоциалистическата? Че те толкова си приличат!!! Както като идеи, така и като действие! Не ви ли хрумва дори за миг, че който е против вашите ценности, другари комунисти, всъщност най-вероятно изповядва други, противоположни, каквито например са свободата и демокрацията? Да, зная, че за тия две неща вие не давате и 5 пари: свободата не я цените, защото вашата комунистическа партия на цели два пъти най-официално поиска от Съветския съюз България да стане 16-та съветска република; а демокрацията презирате, тъй като идеалът ви за управление е това на "твърдата ръка" - като тази на Сталин.
Благодаря на №10 за бележката, че съм пропуснал за атентата в църквата "Света Неделя". Това, между другото, е един от най-илюстративните примери, че българските комунисти са безродници, тъй като зад взрива на катедралата "Св. Неделя" стои Коминтерна – онова пагубно изчадие на Съветския съюз. Така че всички изказани претенции, другари комунисти, да ни учите на история, както и напъните на някакви наследници на шумкари и ЗКПЧ-та от БНА да обясняват що е държавност и патриотизъм не минават.
цитирай
14. анонимен - kashkaval
12.09.2009 23:47
Imalo kashkaval, dori i vuv vreme na voina, krali sa. Sled 50 godini "narodna" vlast i 20 godini "prehod" kashkaval niama, ako ne smiatame za takuv surogatkata koiato se probutva za pari v magazinite.
цитирай
15. анонимен - В съюза на антифашистите членуват отявленни червени фашисти
12.09.2009 23:52
За разлика от кафявите фашисти червнитв избиваха собсвения си народ и държаха целия народ в гигански концлагер.Ограбваха и работещите зад граница като им даваха 20-30 процента от заработките им.Прдължават да наричат себе си антифашисти разчитаики на казаното от Др Гьобелс''една лъжа повторена 100 пъти се приема за истина''
цитирай
16. анонимен - simo
14.09.2009 08:21
Бивиш комунист нема
цитирай
17. gandalff84 - Гледам и не вярвам на ушите си!
15.09.2009 13:17
Към автора:
Войната е мръсно нещо и самия отделен факт, че българските селяци са нападнали и избили лекуващи се немски войници не е кой знае какво на фона на другите безчинства които и двете страни са свършили.

Към "антифашистите":
За разлика от другите антифашисти в европа, примрно сръбските и руските, който са се биели с редовната армия на Германия, нашите тарикати са пушкали по горските пазачи и по болни немски войници, който най-вероятно наистина са били доста зле защото щяха да им набият канчетата както са по патерици и бинтовани. Хем антифашисти, хем ако може да не дадат жертви и да се скатаят. Като Бай Тошо дето той се криел ама жандармерията не го търсела. И на фона тези шушомиги изпъкват няколко идеализирани образа като Митко Палаузов и ястребинчетата които едвали са били много наясно какво правят в гората и за какво точно се бият. От гледна точка на правовата държава, всеки който се бори за свалянето на властта със средства непозволени от закона (разбирай оръжие и подривна дейност) е терорист и бидейки терорист се преследва и унищожава. Правителството на България по време на втората световна война е избрано демократично от народа с избори (а не като това наложено от братушките след 9-ти със сила) и било в правото си да преследва "антифашистите".
Що се отнася до кашкавала, за съжаление не само кашкавал са крали ами и добитък и зърно и след като драснали клечката на мелницата на село и оставили гладни 650 човека обяснили идиотите недни, че го правели защото селяните разрешили на една немска част която била на учение да отседне за седмица на полето до село. Сякаш трябваше селяните да излязат и с вили и мотики да ги изгонят докато те борците "антифашисти" гледат от гората и потриват доволно ръце.
цитирай
18. santimento - Крадци на кашкавал?
15.09.2009 13:20
http://img.zamunda.net/bitbucket/ub_partiz.jpg

Ако има деца, да не гледат!

А НЯКОИ КАЗВАТ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ФАШИЗЪМ!

Партизани от отряд "Антон Иванов" пред разстрел.
Отпред са главите на вече разстреляните им другари.
Ето малко от цивилизованото правосъдие на защитниците на "Правовата Държава" преди 9-ти Септември.

НЕ МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ НАКАЗАНИЕТО Е ДОСТА СУРОВО ЗА КРАДЦИ НА КАШКАВАЛ?

И забележете, че това са сънародници, някои от които-студенти по на 19- 20 години...
Това ли е патриотизмът на българските фашисти? Каквото и да са направили тези младежи, трябваше ли да ги обезглавят пред другарите им, които си чакат реда на "опашка"? Че и да снимат за спомен... Всъщност не е било за спомен, а за взимане на наградата от Правителството за отрязана партизанска глава...

Още по темата:
http://www.zamunda.net/details.php?id=104264&comments=1&page=7
цитирай
19. gandalff84 - Към Santimento!
15.09.2009 13:41
Ами Santimento, да ти кажа, че ако идеш в щатите и започнеш да взривяваш мостове, да палиш сгради и фабрики, под предлог примерно, че Щатите са съюзник с Англия, не ще те разстрелят ами даже няма да разбереш от къде ти е дошло, защото ти си терорист. Когато имаш избрана власт с избори и се опитваш да я свалиш със сила ти си терорист и даже сега в 21 век пак ще ти теглят куршума, какво остава за преди 60 години. И на мен не ми беше приятно, че Посерко Станишев ме управлява заедно с Доган ама не взривявам мостове и църкви. Апропо първият теростичен акт в съвременната световна история е дело на твоите хора (взривяването на купола на църквата Св.Неделя) и с това са се прославили в света освен с кашкавала. Ако си направиш справка с историята ще видиш, че в Сърбия тамошните партизани са се биели на полето с редовната армия на Вермахта а не са тормозели хората по селата и градовете. Нашите тарикати се съберат, гръмнат нещо във въздуха или зарият някой кмет подмолно и в гръб и после се разотидат по къщята ни лук яли ни лук мирисали. Такива са били нашите "антифашисти" да не говорим, че след 9-ти се появиха сигурно повече партизани и борци против ФАШИЗЪМА (както казваше Тато) отколкото в Русия. Казал навремето пет вица проив властта и айде и той на народната трапеза от село в града настанен в къща на центъра с вътрешен кенеф и баня (какъвто не е виждал простака му с простак) а собствениците или интернирани или свряни на тавана.
цитирай
20. gandalff84 - Към всички антифашисти!
15.09.2009 13:54
http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/communist_atrocities_world_3.htm
цитирай
21. gandalff84 - Последен пример!
15.09.2009 14:20
Господа антифашисти ще ви дам един последен пример. Когато правешкия селяк реши да преименува българите с турски имена, в страната имаше няколко по-сериозни терористични акта; отвличане на една кола от Златни пясъци с две деца, взривен вагон от влак и още една две случки. По това време вие бяхте на власт, защо тогава не обявихте извършителите на тези деяния за борци против комунизма, а ги обявихте за терористи и след приключване на следствието ги осъдихте на смърт и ги екзекутирахте. По вашата логика и понеже вие не сте като фашистите трябваше да ги признаете за герои и даже и паметници да им издигнете. Значи когато ви изнася тези които се борят против вас са терористи, а когато не вие сте жертва на фашистите.
За съжаление истината е една - и фашизма и социализма/комунизма са двете страни на един и същи медал. Две еднакви идеологии (да принудим другите със сила да правят това което ние искаме под предтекст, че ще живеят по-добре, демек освобождаваме ги) както идеологически така и икономически (и в единия и в другия случай парите се държат от една шепа хора, а останалите получават трохички без значени колко можеш и колко знаеш, е ако си член на партията вече става друго). С други думи седнали вълка и мечката да доказват един на друг кой е по-голям звяр.
цитирай
22. santimento - Крадци на кашкавал?
15.09.2009 19:35
Не отговори на нито един въпрос от моя пост.
Това на снимката ли е "редът в Държавата"?
Кой е плащал на главорезите?
От кога има присъда "Рязане на глава"?
Говорим за България, не за Глобалното затопляне.
Логиката на твоите разсъждения е като на онова дете, дето когато го попитали защо е ударило другарчето си, то отговорило: "Защото после той ме ритна!"
Ти какво очакваше? След 9-ти роднините на избитите преди 9-ти и убийците да плеснат с ръце и да се прегърнат? Месеци след събитията?

В коя от посочените от теб страни с антифашистко движение преследването на антифашистите е било държавна политика?

Отговори на тези въпроси и ще ти задам още.
цитирай
23. gandalff84 - Отговор
16.09.2009 09:04
1.Да на тази снимка е редът в държавата. Имаш терорист имаш проблем, нямаш терорист нямаш проблем (както беше казал другарят Висарионович). Такъв е редът (за съжаление) във всяка една държава дори и сега 60 години по-късно. Като искаш власт си я спечели с избори, а не като взривяваш и убиваш. Утре някой ще реши, че иска властта защото не харесва да се работи в сряда и ще започне да вдигамостове и железопътни линии във въздуха. Като не ти е угодно отиваш на избори. Всяка власт взета със сила е обречена. Няма комунистическа държава по света в която властта да не е взета със сила. Но понеже комунистите като цяло са неуки, не са си взели пример от историята която ясно им казва какво става след Оливър Кромуел в Англия и френската революция във Франция, размирици и в края на краищата падане от власт.
2.Хора, да се занимават с такива мръсни работи, винаги ще намериш - пример Белене след 9-ти, пребиване до смърт с лопата, ток и вода и други "екстри" и то към хора който даже не са извършили престъпление ами просто били известен доктор, или адвокат, или музикант, или защото е учил в чужбина.
3.Във всички дърважи където е имало антифашистко движение е било държавна политика неговото унищожаване особено ако тези държави са били съюзници на Германия. Не може и да очакваш друго, защото като антифашист боравещ с експлозив и пистолет ти застрашаваш властта и реда в държавата.
4.Очевидно е че не са им отрязали главите приживе. И понеже казваш, че говорим за България ами хвърли едно око на този линк да видиш на какво са способни червените фашисти в братските нам държави които те са освободили за благото на народа:
http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/communist_atrocities_world_3.htm
А сега понеже съм явно дете, ще ти разкажа една детска приказка, която моят дядо лека му пръст ми разказваше (дядо беше селски даскал от семейство на обикновенни български селяни, 6 деца, 1 крава и е почнал да бачка на полето като е бил на 5).
Имало едно време в село Х един селянин, който помагал на партизаните. Ятак бил, и на семействата помагал, и на децата и понеже и кмета бил благосклонен и си затварял очите а и селянина бил от уважаван род в село никой не го закачал. Много помогнал той на партизаните и сено ще закара на булките, и дърва ще им нацепи и житце ще им отдели (а не бил селски богаташ). Неук бил ама вярвал, че те момчетата за хорското добро са хванали гората. Дошъл 9-ти, засвирили на мегдана, партизаните слезли от балкана и като дошли в село на ръце го понесли. Минало се неминало година една, две и дошла заповед "отгоре", че колективизация ще се прави, ТКЗ ще се заформя пак за доброто на хората. Събрание сторили ОФ другарите в читалището и казали - кой каквото има айде в ТКЗ-сето. Станал тогава тоз мити селянин и казал:
-Аз мойта крава и мойта земя не я давам. От поколения с потта и кръвта на рода ми сме я напоявали, дорде съм жив няма да я дам.
Зяпнали тогава другарите па рекли:
-Абе байно недей така, то за благото на хората, всички хляб да имат, да рахатуват доживот!
-Аз от тейко си знам, че орташката работа е болна работа и здраво дети от ней не мож се пръкна. Всеки да си знае кравата и земята па каквото ми е отгоре с радост ще го дам. Аз и преди съм давал, и сега пак ще дам.
Седнали другарите да мислят какво да го правят, пусто тоз цялото село го слуша и дорде не склони няма и другите да се навият. Седнали па измислили. Една вечер му проводили 4ма хайдути от друго село да го "посъветват". Срешнали се на пътя край село и започнали да "беседват". Побеседвали малко и понеже селяка се оказал жилав ги оборил и 4мата привсе, че и той изял някоя и друга остра дума.
Бре сега що да сторим, рекли си другарите. Тоз костелив орех се оказа. Помислили, помислили па измислили. Една вечер замъкнали на някъде щерка му. Пет дена от нея ни вест ни кост. На петия ден, прибрала се момата в къщи, раздърпана а на очите и сълзите не спирали. Що е ставало тия 5 дена всички се досетили, а момата повече дума не отронила, ходела из село като призрак. Мъж не си взела, черни дрехи сложила и така си останала. Селянинът и той, млъкнал станал един такъв сериозен, навъсен, обърнало се нещо в него, кравата заколил а земята зарязал. В ТКЗ-сето не стъпил, без залък останал на старини и така си изтлял.
Да живее България и комунистите в нея !

А сега нека детето ти зададе няколко въпроса:
1.Ако ти беше министър председател или Цар като в нашия случай и на границата стоеше германската армия ти какво щеше да решиш? Щеше да се биеш и да подложиш народа си на геноцид, или щеше да станеш съюзник, но без да пращаш български войници да се бият?
2.Ако в сега в наши дни, пак ти си на власт и една терористична организация започне да взривява и да убива защото примерно сме член на НАТО, МАТО, ГАТО или просто защото искат да пребоядисат тревата синя в цялата страна (луди на този свят всякакви), ти какво ще направиш зада ги спреш?
цитирай
24. indreal - за “подвизите” на партизаните от отряд “Антон Иванов”
16.09.2009 10:23
През лятото на 1943 г. Ангел Цветков и брат му Кръстьо Цветков от Равногор отиват на хармана в местността Осеново над Сухото дере, на 7-8 км от селото. Излизат рано сутринта и пускат кучето на лов за зайци. Отнякъде се стреля и Кръстьо пада, ранен в ръката. Брат му Ангел, голям стрелец, заляга и наблюдава да разбере откъде се стреля. Вижда зад един бук насочена пушка и глава на човек. Прицелва се и го убива на място. Оказва се шумкар, чиято цел е да ги убие и да им вземе оръжието, дрехите и храната. Това е обикновена практика на партизаните. Ангел превързва ръката на брат си Кръстьо, който остава сакат за цял живот.
Много... героично. И антифашистко, разбира се. И все още не сме осъдили комунизма. Явно на повечето българи им действа сантиментално...
цитирай
25. indreal - Партизани от отряд "Антон ...
16.09.2009 10:55
santimento написа:
Партизани от отряд "Антон Иванов" пред разстрел.
Отпред са главите на вече разстреляните им другари.


Точно тази снимка е една от най-грубите манипулации на комунистите след 9-ти!!!
Командирът на отряд “Антон Иванов” е Георги Ликин, чиетопартизанско име е Дед. Ликин, обучен чекист в СССР и със стаж като надзирател в сталински концлагер, е един от подводничарите, влезли на територията на страната като диверсанти. В навечерието на зимата на 1943 г. от Москва идва заповед за така нареченото "масовизиране" на партизансктото движение - в гората са пратени гимназисти без дрехи, без храна, дори без оръжие. Една зимна нощ шумкарите от отряда нападат горското стопанство при с. Равногор и, забележете, обират магазина и хранителните продукти от стола на работниците. Напълват раниците, а останалите фасул, брашно, макарони, кашкавал, сирене и салам натоварват на единадесетте коня, които отнемат от стопанството. Преди да си тръгнат запалват дъскорезницата.
При преследването на отряда, повод за което става това нападение,. Георги Ликин-Дед дава заповед всички да вървят заедно - никой да не се отделя от отряда, да не се пръскат. Естествено има неподготвени хора, преди всичко от "новомобилизираните", които изостават. На края на отряда вървят джелатите на Георги Ликин-Дед, които с брадви режат главите на падналите от преумора и премръзване. Тези именно обезоглавени жертви, занесени в Батак и снимани оп полицията за доказателство какво представляват партизаните, след 9ти се използват в пропагандата срещу старата власт.

Да не говорим, че след разбиването на отряда, малка група, ръководена от Георги Серкеджиев (Пашката) от с. Храбрино, Пловдивско, избива кой къде среще - няколко селяни, които преди това са заставили да им бъдат водачи; овчарите Васил, Атанас и Стефан Шикови, които преди това обират; овчарят Тодор и Софка Томови - Софка е бременна в 6ия месец... Заклещват в чатал врата на Реза, един от водачите им, и го халосват с брадва по главата. Оцелява, спасен от равногорци, дошли да приберат убитите си.
Доста героично... и по антифашистки освободително!
цитирай
26. gandalff84 - !
16.09.2009 11:21
А след 9-ти във всяка класна стая и всяка детска градина имаше портрети на "Вождовете" Ленин и Сталин и Димитров и те ни гледаха от там, а очите им бяха едни такива топли, добри! Как да не се разплачеш за падналите за нашето "светло" бъдеще (с режим на тока 4 към 1) партизани, как да не пратиш по концлагерите заедно с крадци, убийци и изнасилвачи, малкото културни и образовани хора на тази страна. То някак си от вътре му идва на човек, а Вождовете пак гледат ли гледат и очите им пак топли, добри!
цитирай
27. santimento - Отидете в Ястребино
16.09.2009 13:07
Приемам съревнованието кой по- трогателна история ще разкаже. Признавам, че това с изнасилената от БКП мома, защото баща й не иска да влезе в ТКЗС беше много страшно.
Обяснението на снимката с отрязаните глави не беше нужно. Просто героите от снимката говорят без глас с позите си. Посланието може да бъде разбрано простичко, по човешки, а то е: "ЩЕ ДОЙДЕ И ВАШИЯ РЕД!" Другото послание е: "Ние загиваме за светла кауза, а вие правите това за пари!". Още казват, че някои от тях не са виждали как се реже глава на пиле, а сега са видяли на живо човешки. Едни са отвърнали глава, други са се примирили. Правото момиче се опитва да успокои другото момиче. Смятате ли, че ако хора от отряда са били палачите на другарите си, те биха го направили така протяжно и че тези младежи на снимката ще проявят такава артистичност в последния си час? Бих казал, че снимката е въздействаща най- вече с неподправените предсмъртни емоции, които не могат да бъдат изпълнени от никой артист, бил той носител на Оскар, камо ли от невръстни студенти- партизани в гората. Знаете разликата, когато дадоха в ефир рязане на човешка глава от това по филмите. Явно не се поставяте на мястото на тези хора, а само се чешете езиците.

Ето и една още по- истинска история с цяло село свидетели. Интересно ми е да я видя пречупена през вашата призма:
Не чак толкова отдавна, преди 65 години, на Никулден, село Ястребино е блокирано от полиция и жандармерия. Копоите никак не са щастливи – нелегалните никакви ги няма, а те обикалят като хамави по горите в снега и студа. „Престъпниците” са далеч, обаче възмездието ги настига… Дали инструкциите са били такива, дали се е озверил от чакането, или точно заради зверската му природа са го взели в полицията, не знаем. Но подпоручик Коста Йорданов събира роднините на нелегалните от селото – няколко семейства с жените, децата и дядовците и ги нарежда на селския мегдан. Пита ги къде са враговете на „царя и отечеството”? И да знае някой – не казва. Подкарват ги извън селото и в един дол ги разстрелват. Заедно с шестте деца. Най-големи са двете близначки Ценка и Цветанка – на 13 години. Най-малкото, Стойне, е още на 7, дори снимка не е останала от него. Не може дори да казва „р”. Дали от некадърност, или от жалост, войниците не убиват Ценка и Стойне с първия залп. Подпоручикът обаче се погрижва нещата да си дойдат на мястото… На другия ден труповете са извадени от гробовете и изгорени от полицията.

Не ми излизайте с продължението на тази история след 9- ти.

Когато цитирате истории, търсете корените им!

А корените са погребани ЗА ПАРИ български младежи.

gandalff84, мъчиш да оправдаеш държавна "премия" за отрязана глава може би?


цитирай
28. santimento - Подпоручик Коста Йорданов
16.09.2009 14:11
Не заслужаваха ли хора като подпоручик Коста Йорданов да бъдат изядени от прасетата?

Наистина ли не виждате причинно- следствена връзка между убийствата преди и след 9-ти?

Ако някой убие брат ви за лепене на позиви с антифашистко съдържание, сигурно после вие бихте отишли да му стиснете ръката? Или ще го накажете с мълчаливо пренебрежение?

Много е странно, че сте толкова надъхани когато забравяте какво точно са извършили убитите веднага след 9-ти.

Кого бихте защитили? Малкия Стойне или подпоручик Коста Йорданов?

Защо с изумление откривам, че тук защитавате подпоручик Коста Йорданов?

Умът ми не го побира!
цитирай
29. indreal - Да, Ястребино
16.09.2009 14:57
е една тъжна и срамна история. Бог да прости децата от Ястребино. Това обаче не е политиката на България в този период. Това е прищявка на малоумен военен, същият даден своевременно на военен съд, съден и осъден.
цитирай
30. gandalff84 - Отговор
16.09.2009 15:11
Santimento, ти май като четеш не рабираш или не искаш да разбираш - ти си знаеш. Аз както виждаш не съм коментирал снимката, за която говориш защото за нещо което не знам си мълча. Дали е истинска или е инсценирана знае този който я е правил и тези които участват в нея. Не правя като тебе анализ в стил "Какво е искал да каже автора".Това което се опитвам да ти кажа е, че като пуснеш духа на насилието и войната от бутилката, връщане назад няма още повече в една България, която не може за съжаление да се мери с по-цивилизованите от нас страни. Не оправдавам моралния избор нито на едните нито на другите, факт е обаче, че ако си седиш в къщи и си ходиш на работа и не се занимаваш с подривна дейност едвали ще дойдат да те измъкнат от леглото и да разстрелят на площада. Защото по твоята логика по която тези дето взривяват са герои а не терористи, излиза, че на мирните граждани (случайни минувачи) станали жертва на бомбен атент близките трябва да се гордеят от това, че имат загинал при атентата а не да искат извършителите да бъдат разстреляни. По твоята логика ИРА са герои, англичаните демони. За съжаление нещата не са толкова прости. Що се отнася за това, че са убивали за пари и после са си искали наградата, ами ти за какво искаш да убиват? Нали това им е работата. Всеки един войник убива за пари. Войниците в нашата армия вече ще убиват за пари защото са платени. Не е красиво, но за съжаление хората са такива. Имат нужда от войници и войни - плащат и ги получават. Това е било и ще бъде! Щом мислиш, че хората на ....как му беше името...Коста Йорданов е заслужавало да ги изядат прасетата, то тогава излиза, че всеки един войник на служба заслужава същата съдба и по добре да бъде изяден преди да е убил някого. Ако си ходил в казарма би трябвало да знаеш какво е да се подчиняваш на заповеди - иначе военен съд и т.н. Не е виновен Коста Йорданов, а хората които са докарали нещата дотам. Защото е много лесно да пробутваш красиви идеали на пъпчасали младежи, чиито родители се трепят от сутрин до вечер, как като дойдем ние на власт светът ще стане по-хубав и всичко ще е цветя и рози. От там нататък до пистолета в ръка и гранатата запасана на кръста остава една крачка. Апропо в момента ислямските фундаменталисти правят точно това, обясняват на разни младежи как ще идат във вечния рай и какъв купон ги чака там ако се взриви на опашката за хляб. Ама не отива той да се гръмне, ами праща някое дете, а той после вика от балкона на минарето и кълне и проклина.

Що се отнася за "момата" мисля, че сърказмът ти не е на място, толкова колкото и не е на място сърказъм към всеки изстрадал и от едните и от другите.

Ти сега живееш в БГ, и в момента има закон, който забранява използването и разпространението на наркотични вещества. Ако твоя брат е наркодилър не заради пари ами поради убеждения, че всеки има право да си се дрогира и утре полицията го погне и го застреля, ти какво ще направиш? Ще идеш да убиеш полицая дето го е застрелял?

Ти ми зададе няколко въпроса и аз ти отговорих, не виждам обаче да си отговорил на моите.
цитирай
31. santimento - До gandalff84: Ами ето, отговарям ти:
16.09.2009 19:33
Лошотията и всички войни идват от този начин на мислене. Това е което пуска "духа на насилието и войната от бутилката". Те войниците, видите ли били на работа и изпълнявали заповеди! Такива войници са истинските виновници. Те са много по- виновни от онези, които дават заповедите, защото натискането на спусъка е волеви процес. Войникът не е робот. Той не е машина за убиване. Той има собствена съвест. И на тази съвест тежат всички дела извършени от човека, независимо от това кой е заповядал. Факт е, че античовешките, несправедливи каузи обикновено се провалят. Провалят се, защото човешкото подсъзнание е по- силно от колкото си представяте.
Ако всички войници застават само зад справедливи каузи, войни няма да има или почти няма да има.
Безпрекословното подчинение означава, че сте оставили друг да мисли вместо вас, защото на вас не ви достигат знания и поглед върху нещата. Това вече е истинско нещастие, което почти сигурно значи, че вие сте слуга на злото. Тежко на такива хора, защото когато прогледнат, те разбират какво са направили.
По тази причина войниците обикновено са по на 18- 19 години, защото се смята че на тази възраст те нямат изграден мироглед и ценностна система.

Няма, повтарям няма нормален човек, който може да изпълни заповедта за разстрел на малки деца!

По принцип не е логично нормални хора да убиват, камо ли да режат глави за пари.

Това, че са изровили децата и са ги изгорили пък е второ престъпление. Убийците нито са били пияни, нито невменяеми. Дори поручикът да е имал психически отклонения, това не оправдава действията на изпълнителите.

Същото важи и за заповерите на Фюрера.

Вече виждам репликата "За съжаление нещата не са толкова прости.", която е в разрез с темата на блога за "крадците на кашкавал". Това е знак, че вашата теория рухна.

Изборът дали да станеш партизанин или жандармерист е бил на всеки човек по онова време.
Не е по- достойно и да се криете под миндера по време на война.

Не партизаните са вкарали България във ВСВ и са отпушили бутилката или са разлюляли махалото на злото.

Не може да оставате безучастни, когато България е вкарана във война на неправилната страна, когато ресурсите на бедна България са изпращани на Източния фронт като "хуманитарна" помощ за "бедстващите" в освободителката Русия немски войски.

Какво бих направил когато на границата ни застане въоръжена до зъби фашистка войска ли?

1. Със сигурност нямаше да обявя война на САЩ и Великобритания.

2. Дори да се наложи да дам на фашистите логистична подкрепа за нападение над Гърция, и Русия, не бих изразил омраза към несъгласните българи, камо ли да ги преследвам и да им режа главите.

3. Не бих преследвал БЪЛГАРИ за антигермански и антифашистки изявления и позиви, което щеше да обезсмисли антифашистката борба, както в останалите страни- сателити на Хитлер. На кого биха се противопоставяли антифашистите, ако не срещаха никакъв отпор и ако Държавата мълчаливо им помагаше, вместо да ги убива? Това недвусмислено показва, че в България преследването на антифашисти е било Държавна политика и воля, а не просто склонена пред германците главица.
цитирай
32. gandalff84 - !
17.09.2009 01:10
Santimento, щом мислиш, че е било правилно да има антифашистко движение в България по онова време и това е било моралното задължение на всеки българин, излиза, че всеки който е недоволен от нещо трябва да хване гората. Това което на теб ти се струва неправилно, за друг е правилно и така до безкрай. Именно затова при демокрацията има гласуване и политиката се определя от тези които са събрали най-много гласове. Щом народа по това време е избрал това правителство, значи това е било мнозинството и всички приказки кое е било морално и кое не увисват във въздуха. Никой не те пита дали ще обявиш война на САЩ или на Англия ами дали щеше да се биеш с немците, както примерно направиха Сърбите. Сега е лесно да кажеш, че сме били на неправилната страна, ама можеш ли да поемеш бремето на решението и страната ти да гори в пламъци и това което се е случило на ястребинчетата да изглежда като самодейност на средношколци. Тогава нямаше да са жандармеристите ами Waffen SS и Господ да ни беше на помощ. Като как щеше да защитиш Българите които се борят с Германците при положение, че Германците не са били някаква химера, ами са имали гарнизони тук. Ти как си представяш, че нашите ще им взривяват влаковите композиции а те ще седят и ще гледат. Ще гледат един път, ще гледат два пъти и после ще пратят една дивизия и нешата с партизаните ще приключат. Само, че при този сценарии няма да питат ти комунист ли си или не си ами ще стрелят на поразия. Ти естествено с лека ръка пращаш хората да се бият от твое име, така правят всички комунисти, глупаците отпред, а ние отзад да обираме каквото изпадне и накрая лаврите. Нямало да преследва БЪЛГАРИ, абе кой че те пита тебе при положение, че имаш немски дивизии които само чакат да стъпиш накриво и да те почнат. Ще преследваш и пушек ще се вдига и вместо избитите 10 деца ще имаш затрити поколения от деца. Нямало това, намало онова - или ядеш лайна или те застрелват заедно с жената, децата, родителите и близките ти какво избираш? Какво избираш - не ми развивай теории! Прост въпрос!


Войниците били виновни. Абе ти на колко години си. По инфантилно изказване не бях чувал. В казарма ходил ли си? Тогава не е била доброволна. Идва ти реда и айде на камиона. В подобна ситуация или убиваш или убиват теб (след военен съд). Кой си ти, че да ги съдиш. Бил ли си в подобна ситуация?
Според военния устав, неподчинението и дезертьорството се наказват по един и същ начин - разстрел. По мое време те грозеше затвор без обяснения само ако си оставиш автомата без надзор, камо ли някой да ти го свие.
Вярно е, че за войници е най-добре да вземеш млади хора понеже нямат изградени ценности, те именно затова кумунистите използват студенти и гимназисти за атентатите си.

Мислех си, че има малко непромит мозък в главата ти, но за съжаление си обработен явно още от малък и щетите са непоправими. За коя освободителка Русия говориш? За онази, която дойде да ни освободи за да стигне до мечтания Босфор (вечна им памет на редовите руснаци, поляци, финландци, румънци, сърби, унгарци и още много други оставили костите си по нашите земи в името на алчността и политическите интереси на управниците си). Освободителката Русия, която като видя, че номерът нама да мине остави да разпарчадосат България след освобождението. Освободителката Русия, която през балканската война насъска всичките ни съседи против нас. Освободителката Русия, която бе посрещната с хляб и сол на 9-ти и след като българските войници се биха рамо до рамо с нейните, след войната каза, че ние сме победена страна и даде западните покрайнини на сърбите. А нито един Български войник не е стъпвал на руска земя. За освободителката Русия, която нападна Финландия безпричинно и поиска да ги освободи...от самите тях? Тази ли Русия дето тихомълком влезе през задната врата на Полша докато нейната армия се биеше с Германците и без нито една жертва окупира демократична страна. Онази Русия дето сключи пакт с Хитлер ли говориш, и която обучаваше немските военни след първата световна война? За тази ли освободителна Русия става въпрос, която за малко не ни направи нейна република защото комунистите в БГ са анални дегустатори? За тази Русия ли ми говориш или за някоя дето не я пише в историята или можеби я пише само във вашата комунистическата история.
А като стана дума кой и как е вкарал България във Втората Световна, да ти кажа па дано запомниш! Всепризнат исторически факт, даже Путин преди седмица се извини на света, е че именно подписването на пакта Рибентроп - Молотов развързва ръцете на Хитлер да започне войната. Малко след това напада Полша, а Англия и останалите съюзници обявяват война на Германия и се почва. А чичката доволно е потривал ръце, че нещата се нареждат по план. После Хитлер го нападна, ама то убиец психопат на убиец психопат вяра няма.

Ама то това в комунистическата история не го пише. Там Матушка Рус е страната където тъй волно диша човек!

Остани си със здраве и продължавай да препрочиташ Маркс, Енгелс, Ленин, Троцки, Ягода, Берия и Сталин.
цитирай
33. santimento - Избори ли?
17.09.2009 06:08
За какви "Избори" говориш?
Властта от 1934 до 1944-та е била плод на преврата от 19 май 1934 г. Военната лига и политическият кръг "Звено", които го провеждат, отстраняват коалиционния кабинет на Стойчо Мошанов, съставен от демократи, земеделци, либерали и радикали. Следва забрана за дейността на политическите партии, която води до установяване на едноличен режим на цар Борис III.
Преврат, преврат, ами защо не направиха един Референдум за това време? Искаме ли да влезем във Войната, на коя страна?.. Всичко е решавано еднолично и ако съдим по бомбардировките над София, които за малко не я сриват до основи, (Намесват се последователно Коларов, Димитров, Сталин и Рузвелт) бих казал трагично. Отново ще припомним какво каза Уинстън Чърчил по времето на Втората световна война: “Нужно е да се удари единствено столицата на България, за да капитулира цялата държава. Този град трябва да бъде унищожен, да загине, да бъде сринат до основи и в неговите развалини да се засеят картофи.” Край на цитата. Тук трябва да отбележим, че благодарение на голямото си влияние сред съветските ръководители Димитров можа да спаси нашата столица София от пълно разрушение вследствие на системните бомбардировки. Английски и американски самолети бяха нанесли над нея 10 силни удара, като през пролетта на 1944 г. вече застрашаваха да я превърнат в развалини... Както разказва генерал Захари Захариев, в средата на април 1944 г. на Васил Коларов съобщили за последната голяма бомбардировка над София. Той се развълнувал много и казал: “Тези продажни управници ще докарат работата дотам, че американците ще разрушат хубавата ни София”. После вдигнал телефона, обадил се на Димитров, разказал му за станалото и го помолил да направи каквото може за прекратяване на бомбардировките. По молба на Димитров съветското Главно командване се свързало с командването на САЩ и поискало да спрат ударите над София. След този благороден акт на съветското ръководство българската столица вече не била бомбардирана”. (Давид Елазар, Добрин Мичев, Любомир Панайотов, Петра Раденкова и Веселин Хаджиниколов “Георги Димитров” - стр. 496-497). От цитата е видно, че Сталин и Рузвелт попречили на Чърчил да изпълни намеренията си.

Знам, че наричате и 9-ти Септември преврат, въпреки всенародните веселия при посрещането на партизаните във всички градове и села, но комунистите направиха цял Законопроект за допитване до народа за премахване на монархията и провъзгласяване на Народна република и за свикване на Велико народно събрание, одобрен от Министерския съвет на 22 юли 1946 г. Ето какво гласи:

http://www.archives.government.bg/index.php?lang=bg&page=45

На референдума, проведен на 8 септември 1946 г., 3 833 183 от всички гласоподаватели дават своя вот за република и 175 234 за монархия. След като на 14 септември с.г. Върховният касационен съд обявява резултатите, на следващия ден Народното събрание официално провъзгласява България за Народна република.

Припомни ми с кое допитване до народа се включихме във ВСВ?

Разбра ли сега дали "всеки който е недоволен от нещо трябва да хване гората"?

Това демократично ли е? Референдум няма! Масата за преговори ти я показах и тя е отрупана със студентски глави. Избори, ама друг път!

Това, което си написал за Русия е по- скоро похвално, отколкото отрицателно, затова няма да го коментирам, само ще поясня, че русофобията произтича от турската кръв в българските вени. Който има повечко от нея е русофоб. Руснаци и българи са братя по кръв и нищо друго не може да продиктува омраза. Камо ли пък за това, че са изтикали турците от Балканите. Жалко е, но не за нас.

Относно Пакта за ненападение "Рибентроп- Молотов" ми е много интересно, ако от руска страна не беше подписан, какво щяхте да кажете? Може би, че Сталин се е готвил да нападне Германия? Сега като е подписан, защо пък е подписан? Е нама угодия! Сталин е лош и това си е. Предубеждението е голяма работа. Нещо като вица "Защо си със шапка... защо си без шапка?" Припомням, че не Сталин и Хитлер са подписали Пакта, а Йоаким Фон Рибентроп е заминал за Москва, където както подобава, търпеливо е изчакал да бъде приет не от Сталин, а от външния министър Вячеслав Молотов. Звучи ли ви убедително, там на ниво външни министри да бъде поделен Света, като Хитлер задочно да получи половин Европа, а Сталин- каквото остане от Полша + Литва? Истината е, че този пакт е толкова второстепенен и протоколен за Сталин, че той оставя министъра си да се занимава. Този договор би останал в някоя прашна руска папка, ако няколко дена по- късно Хитлер не е нападнал изненадващо Полша, а 2 години по- късно и СССР.

Обясних ти, че по- скоро бих пръснал собствения си череп, вместо да стрелям в дете. Дано никога не ми се налага. Не ми обяснявай за казармата, където основната работа беше да лъскаме спалното с парцал и сапунка.
цитирай
34. santimento - Как да не фанеш гората?
17.09.2009 06:45
Картечната рота, натоварена със задачата да залови и разстреля партизаните от село Ястребино е била съставена от амнистирани за целта рецидивисти, зкоравели убийци. Те просто са били настроени за убийства този ден. Традицията за подобни роти датира от друг превратаджия- Александър Цанков и неговите "Шпицкоманди", които представляват българския вариант на Waffen SS, далеч преди тази идея да хрумне на Хитлер.

gandalff84 написа:
"Нямало да преследва БЪЛГАРИ, абе кой че те пита тебе при положение, че имаш немски дивизии които само чакат да стъпиш накриво и да те почнат. Нямало това, намало онова - или ядеш лайна или те застрелват заедно с жената, децата, родителите и близките ти какво избираш? Какво избираш - не ми развивай теории! Прост въпрос!"

Прост отговор:
Егати и Съюзниците сме имали, егати и Правителството! Как да не фанеш гората?


цитирай
35. santimento - До indreal
17.09.2009 07:11
indreal написа:
Ястребино е една тъжна и срамна история. Бог да прости децата от Ястребино. Това обаче не е политиката на България в този период. Това е прищявка на малоумен военен, същият даден своевременно на военен съд, съден и осъден.

И на какво е осъден Подпоручик Коста Йорданов или картечната рота?
Иска ти се да са осъдени, за да ти се върже коментара или наистина са осъдени от военен съд?
Никът, който си избрал много ти подхожда.
Всичко което си написал е нереално. То съществува само в сънищата.
Истината, Историческата Истина виси със страшана сила в твоите коментари...
цитирай
36. gandalff84 - Историческата истинина наистина тежи!
17.09.2009 08:58
Тежи вярно е!

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/communist_atrocities_world_3.htm

Чудя се обаче защо не си стягаш багажа за гората понеже вече сме в НАТО. Аз до колкото си спомням, вие тази власт с кръв сте я взели и с кръв щяхте да я давате....или можеби защото мандрите понамаляха напоследък с това сухо мляко и палмовото масло ?!?!

Това дето съм го написал за Русия е наистина похвално. Така мислят и поляците, литовците, латвийците, естонците, финландците, чехите, унгарците. Както вече ти написах (ама ти се правиш ч е не го виждаш) лека им пръст и вечна слава на обикновенните войници дето са ги докарали от онзи край на света да се бият. Не мога да кажа същото и за държавните мъже в матушка рус. Ако я нямаше Румъния да ни дели от тях отдавна щяхме да изучаваме Пушкин и Лермонтов, вместо Вазов и Ботев. Още Левски (това буржоазно мекере дето не обича матушка Рус) като са го питали кой трябва да ни освободи е казал, че не ни трябват освободители, щото е знаел какво значи да те "освободят". С тази разлика, че там където е имало английски "освободители" примерно освен разстрелите на недоволните е имало и училища, пътища, болници и други буржоазни префърцунваници, вместо концлагери и 2.5 милиона измрели от глад (Украйна след революцията). Но така е по-добре да си пръснеш мозъка както казваш отколкото да погледнеш образа на вожда накриво. А и като каза колко са били доволни другите държави, че руснаците са ги освободили, другият ми дядо (лека му пръст) е бил полеви лекар през войната на унгарския фронт-доброволец. И той като тебе обичал руснаците.... в началото! После разбрал, че руската армия и руснаците не са едно и също нещо.

Работата ми е такава, че работя и с руснаци, украинци, поляци, германци, холандци и всякакви хора и народности, отделно от това съм обиколил цяла Европа. Само кажи на един поляк и думичка за руснаците и ....гледай реакция, ако ти стиска. Ако е възпитан, ще замълчи, ако не е ще ти тегли една и повече няма да те погледне. Така ги обичат и в Литва, Финландия, Латвия, Естония, за чехите и унгарците няма да говоря. Там преливат от любов!

Но в БГ когато някой в Русия пръдне все ще се намери някой комунист да се насере и после да го размазва с пръст. Не са важни националните интереси, важно е Русия да е доволна и после търчим при батьо да си получим заработката. Наистина трябваше да станем република на СССР, че да му дойде на тъпия ни народ акъла в главата, макар че се съмнявам, че щеше да е достатъчно.
цитирай
37. indreal - Никът, който си избрал много ти п...
17.09.2009 11:25
santimento написа:
Никът, който си избрал много ти подхожда. Всичко което си написал е нереално...

Не разбирам защо свързваш ника ми с нещо нереално. Най-вероятно бъркаш indreal с unreal.
цитирай
38. santimento - "Епохални времена"
17.09.2009 23:39
gandalff84, на посочения от теб линк няма нищо от България. Направи друг блог, където темата да е Катин, Гладомор или Гражданската война в Русия с белите. И по трите теми съм изписал достатъчно ето тук:

http://www.zamunda.net/details.php?id=104264&comments=1&page=8

Заповядайте с indreal (in dream real) да обсъдим темата там, за да не се повтарям. Там също има много интересни коментари.

Във въпросния сайт "Епохални Времена" филтрират мненията. Това си е жива цензура. Погледнете за какво става дума!

http://www.epochtimes-bg.com/ottegljane/list.htm

По- манипулативен сайт не съм виждал. Пропагандата е в стил "Безкомпромисно". Как не поканиха там един опонент, а само съмишленици? Наистина е безкомпромисно.

Относно Гладомор, спомнете си какво ни причиниха крадливите украинци миналата зима. Как дърпаха нервите на Путин. Как са свикнали да получават всичко наготово. Не искам да съм прав, но Юлия Тимошенко май е повела Украйна към нов Гладомор.

Освен една пшеница, нищо друго нямат. В сушави години като въпросната гладоморна, те нямат реколта. В РЕЗУЛТАТ НА КАТАСТРОФАЛНА СУША ПРЕЗ 1921 г., гладът обхванал района на Волга, Северен Кавказ и южните области на Украйна.

Ето ви официален Украински сайт, с достоверна информация, за да не се налага да ровите в художествената самодейност на специалистите по Украинска история от България:

http://www.mfa.gov.ua/bulgaria/bl/publication/content/363.htm

Както виждате, никой не отрича сушата като причина за глада. Не е Социализма, не е Комунизма, нито Колективизацията. Земята си се е обработвала както друга година и изнесеното зърно е било колкто и по време на царска Русия. Все едно днес Путин да врътне кранчето на газта, защото запасите са намалели. Както обичат да се изразяват русофобите, договорите са си договори! Няма сега да мрем от студ, защото Русия и Украйна не могат да се разберат...

Понеже през въпросната 1921г. те са опитали да си придадат важност по украински, саботирайки колективизацията, а руснаците са били достатъчно заети с гражданската война с белите, не са си дали труда да им изпратят помощи на украинците. Това е вината на руснаците за Гладомор. По него време колективизацията в Украйна още не е била навлязла в решителна фаза. Къде е тук вината на комунизма? Плюс това ако руснаците не бяха така ангажирани да усмиряват белите (подпомагани отвън), може би щяха да помогнат на украинците. Те на малко цигани ли са помогнали?

За Катин с 22000 убити военни, никой нямаше да разбере, ако не беше намесата не на кой да е, а на Йозеф Гьобелс. Този хуманист, който заедно с жена си Магда Гьобелс затри шестте си деца. Вярвайте му щом искате! Странно е само защо цялото полско офицерство е било в плен на НКВД, след като е известно, че от руска страна нито една пушка не е пукнала в тази война?!

Защо Гьобелс плаче толкова на гроба на ПОЛСКИТЕ военни? Що за цинизъм и то чак през 1943-та, когато затри половин Европа. Защо не се загрижи и за 600000 цивилни ленинградчани, умиращи от глад през същата 1943-та по време на 2 годишната немска обсада?
цитирай
39. gandalff84 - !
18.09.2009 09:58
Има един документален филм направен навремето от главите редактори на списания Огонек (в последствие единият от които беше убит от руските тайни служби защото свободата на словото е неприкосновенна в Русия - виж Наталия Политковская). На руски се казва: "Россия которьi мьi потеряли". Не знам къде може да се намери, аз го гледах преди окло 10 години на касетка. Гледай го и виж...за да не кажеш, че пак извъртаме фактите и не се дава мнение на горките комунисти . Това е историята в цифри именно за да не могат да бъдат обвинени авторите, че извъртат нещата и ги показват тенденциозно (любимо оправдание на комунистите в стил "А вие защо биете малките негърчета"). И понеже не можаха да ги оборят, застреляха единия и другия млукна. Русия винаги си е била и ще си остане една нецивилизована страна - защото един Петър Първи весна не прави. Бил съм в Русия....и в Украйна съм бил - остави Москва, Петербург и Киев (само комунист може да кръсти най-хубавия си град на сифилистик), те нямат нищо общо с това което е наоколо. То не е хубаво да те "освобождават" ама поне като те освободят да те освободят такива дето са по-богати и по-образовани и културни от теб. Знаеш ли какво е казал генерал Скобелев след като вече от няколко месеца бил в България. Цитирам: "От какво сме тръгнали да ги освобождаваме, след като народът им живее по-богато не само от нас, ами и от повечето европейци?".
Ние за съжаление не сме случили нито на поробители, нито на освободители.


"За Катин с 22000 убити военни, никой нямаше да разбере, ако не беше намесата не на кой да е, а на Йозеф Гьобелс. " - Демек НКВД ни лук яло, ни лук мирисало!

Това искам да го кажеш на един Поляк в лицето.

Ами да похвално, наистина не трябвше да се разбира, така както ако не беше Солженицин, никой нямаше да знае за ГУЛАГ.
Те и за гробовете в Босна и Херцеговина никой нямаше да разбере, нито за кланетата в Камбоджа на Червените Кхмери. Като са извършени от буржоата - престъпление спрямо човечеството, като е от червените - масов глад, масово разболяване, масово самоубйство и вече ако няма накъде, преоблечени врагове на народа, които искат да сринат устоите на най-хубавия строй на планетата. Е то най-хубави строй сам се срина.

Парадокса е, че даже в самата Русия (да не говорим за другите "бивши"), комунистическата партия е забранена със закон а в БГ все още не е.

Тоест стигнахме до там от където тръгнахме, забрана на БКП и преследване на комунистите, така както трябва да се преследват и фашистите, тоест вреден дивеч и да се отстрелват без да е обявено начало на ловния сезон. Само, че на хората им трябваше 50 години за да го разберат - а ти си пример за това, че има и такива дето още не са го разбрали.

Похватите и на едните и на другите са едни и същи. И в Германия никой не е вярвал, че избиват хора в концентрационните лагери. Мислели са, че са фабрики - Трудът освобождава и Всекимо своето това е пишело на двата "наи-известни лагера".

"Както виждате, никой не отрича сушата като причина за глада. Не е Социализма, не е Комунизма, нито Колективизацията. "

А това искам да го кажеш на някой украинец в лицето. Не ми го казвай на мен.


"Освен една пшеница, нищо друго нямат."

Това "нищо" дето го нямат е: Най-големите находища на промишлена глина в Европа (умиплено не споменавам за Русия, защото те са цивилизационно в Европа колкото и Монголия), най-големите находища на въглища, най-големия в Европа стоманодобивен комбинат ДОНСТАЛ, и още много, много неща. В момента Украйна, е един от най-големите доставчици на суровини за Европа.

"Саботирали колективизацията".
Ами така им се пада...щом не искат комунизъм да мрат от глад. 2.5 милиона - малко им са. Трябваше всичките да пукнат, че да няма после кой да мърмори против товариш Ленин. Срамота, а очите му топли добри. България е изпращала кораби със зърно за гладуващите, но Русия е била заета с по-важни дела естествено. 2.5 милиона-ето статистика и все, бляд. Все они пошли нахуй - все они кулаки бьили, черть возми!

"Как са свикнали да получават всичко наготово."
Е те понеже са свикнали да получават всичко наготово, затова изхранваха целия СССР (ние също помагахме доста), щото само там вирее нещо за ядене. Иначе ходи и яж салата от сибирски борови иглички и киселец, хлебец от нещо черно и глетаво подобно на кал, пийвай бистра водица от Байкал, а за десерт Мечо грозде - не може цял народ да яде мечи бутове и еленско месо, просто няма да им стигне - хляба е важен за народа!

Не защитавам фашистите, за мен и едните и другите са един дол дренки - позор за човечеството. То именно и затова нормалните хора ги отхвърлика и заклеймиха. Е ще има още известно време хора, които ще мислят като теб (защото така са възпитани от малки, да палят свещ на Сталин и Ленин), но и това ще отмине и дано никога да не се връща.

Аз се уморих да споря с радиоточката от която гърмят лозунги и съветски маршове. Остани си със здраве!

цитирай
40. gandalff84 - Това просто съм го пропуснал!
18.09.2009 11:46
Абе главо бетонна червена, Гьобелс ли е облякъл немските воиници с униформи на НКВД и ги е научил да говорят руски, че да е по-пълна заблудата на близките на арестуваните както и на тези които са копали гробовете и са разчисвали клането. Пак той ли прати половината си народ по лагери в сибир, пак Гьобелс ли мачка с танкове демонстранти в Прага по време на "Пражката пролет".

Защо седнал да плаче и да надава вой, ами защото е едно мръсно демагогско копеле, като всички останали от неговата шайка - Хитлер, Химлер, Борман, Гьоринг, Хайдрих и шайката генерали анални дегустатори заради които, петното на срама от войната понасят и достойните военни. От същото тесто са замесени и червените другари като Ленин, Троцки, Ежов,Сталин, Берия, Вишински, Молотов, Жуков и т.н (великия руски пълководец който само в една битка за превземането на един хълм затрива 200 000 войници). Те достойните и можещите от които се страхуват ги пращат по лагерите. Сталин и Вишински, са лежали в затвора заедно в една килия по царско време. Знаеш ли за какво? Понеже гледам, че си научил добре урока си на чекист и коминтерновец, т.е. можеш да четеш (нещо нетипично за комунистите в БГ повечето от които са били неуки сатрапи с максимум трето отделение - пример Велко Червенков, Бай Тошо, Цола, Добри Джуров, Пенчо Кубадински, Гришата дето говореше зле български и т.н.) поразрови се в нета и намери защо е лежал в затвора Сталин бащата на всички народи заедно с Вишински. Ама не цензурираната червена версия - истинската. Даже сифилистика Ленин е гледал на него с пренебрежение, защото е знаел. Е Сталин, му го върна и на него и на жена му и на половината си народ, който всъщност не е негов защото той е грузинец.

Сега си спомням, че беше споменал какво е казал Чърчил за София. Можеби наистина щеше да е по-добре да направят нива и да засадят картофи. Поне щеше да има някаква полза за държавата. Сега след вашето недоразумение Кремиковци и картофи няма да поникнат.
цитирай
41. santimento - Катин
18.09.2009 13:14
Ти къде им видя униформите? На филма ли? Режисьор на този филм е Гьобелс. Когато ГЕСТАПО се заеме с нещо, те наистина го правят добре. Ако случаят беше толкова лесен, Горби нямаше да си прави труда да разсекретява никакви секретни документи. След манипулациите на Гьобелс вече е невъзможно светът да научи някога дали НКВД е участвало или не в това престъпление. Факт е, че полските военни са били германски военопленници, а не руски. Просто защото когато руснаците навлизат на полска територия на 17.09.1939г, немската двуседмична операция "блицкриг" вече е приключила. Преди да капитулират поляците дават 66 000 жертви, 133 000 са ранени, 22 000 са пленени срещу 16 000 убити и 27 000 ранени от германска страна. Руснаците, навлезли в Полша при свършен факт, почти не дават жертви. Пленниците са убити по заповед на Хитлер. От там нататък, кой е физическият убиец на полските военни можем само да гадаем. Всички истински улики са заличени, а на тяхно място са поставени фалшиви от най- великият манипулатор Гьобелс. Назначена е и международна лекарска комисия, в която участва и българският лекар д-р Марков. Ето какво казва той за престоя си в Катин:

"...Докарваните под конвой свидетели и то без преводач, наложената дискусия относно възрастта на засадените върху общите могили дръвчета (борчета), буди съмнение и предизвиква към размисъл - както относно извършителя, така и за целта, която така настойчиво преследва Райха със свикването на самата Международна комисия. Де факто, разгласената “само­стоятелност” на поканената Международна комисия остава пълна фикция, защото още с пристигането си нейните членове попадат под прекия контрол на немските домакини. Четвърто - д-р Марков смята за твърде “странен”, дори “зловещ”, начина, по който е подписан заключителният протокол. Подготвен предварително от домакините, той е прочетен “проформа” на участниците в мнимата научна конференция и след това скрит от погледите им до 1.V.1943 г., в който ден самолетът ги отнася към Берлин. По пътя, без обяснения от страна на домакините, полетът е прекъснат. Самолетът е приземен на военното летище «Бела», в глуха горска местност някъде край Варшава (направление Брест-Литовск). 28 Безцеремонната покана “за отдих и размисъл”, както и шпалирът от въоръжени до зъби войници от самолета до огромната военна палатка, са шокиращи за повечето лекари. След няколкочасови дебати под натиска на организаторите, най-после се фиксира “единодушно” точното време на екзекуцията - април 1940 г. Всеки член от Международната комисия (по азбучен ред на държавите) е извикан да подпише изготвения от немците заключителен протокол. “Всички делегати безпрекословно се изреждаха и не казваха нито дума. Те не направиха никакво възражение. Нито някой се опита изобщо да се отърве да не подпише. Не беше възможно. Между нас и света беше Гестапо.” Така д-р Марков обяснява тогавашната обстановка на съдебните заседатели. Едва след това самолетът продължава маршрута си към Берлин, отнасяйки документа, който така настойчиво чакат в Канцеларията на Фюрера. Той обаче е с фалшифицирано време и място на подписването му - вместо 1.V., летище «Бела», е вписано 30.IV.1943 г., гр. Смоленск."
цитирай
42. gandalff84 - !
18.09.2009 14:00
Не мога да пиша в замунда, за това пиша тук.
Как си с английския?
The Katyn massacre, also known as the Katyn Forest massacre (Polish: zbrodnia katyńska, 'Katyń crime'), was a mass murder of thousands of Polish military officers, policemen, intellectuals and civilian prisoners of war by Soviet NKVD, based on a proposal from Lavrentiy Beria to execute all members of the Polish Officer Corps. Dated March 5, 1940, this official document was then approved (signed) by the entire Soviet Politburo including Joseph Stalin and Beria. [1][2][3] The number of victims is estimated at about 22,000, the most commonly cited number being 21,768.[4] The victims were murdered in the Katyn Forest in Russia, the Kalinin (Tver) and Kharkov prisons and elsewhere.[5] About 8,000 were officers taken prisoner during the 1939 Soviet invasion of Poland, the rest being Poles arrested for allegedly being "intelligence agents, gendarmes, saboteurs, landowners, factory owners, lawyers, priests, and officials."[4] Since Poland's conscription system required every unexempted university graduate to become a reserve officer,[6] the Soviets were able to round up much of the Polish intelligentsia, and the Jewish, Ukrainian, Georgian[7] and Belarusian intelligentsia of Polish citizenship.[8]

и

The Soviet Union continued to deny the massacres until 1990, when it finally acknowledged the perpetration of the massacre by NKVD,[4][11][12] as well as the subsequent cover-up.[13] An investigation by the Prosecutor's General Office of the Russian Federation has confirmed Soviet responsibility for the massacres, yet does not classify this action as a war crime or as an act of genocide.

На това не знам какво ще кажеш. Предполагам, че Главния прокурор на Руската Федерация и той е подкупен от Гьобелс да очерни собствения си народ.

И още. Владимир Путин в речта си за 70 години от WW2:
Трябва да признаем, че всички предприемани от 1934 до 1939 г. опити за умиротворяване на нацистите, сключвайки с тях различни съглашения и пактове, от морална гледна точка бяха неприемливи, а от практическа, политическа гледна точка - безсмислени, вредни и опасни, подчерта той. Според Путин именно съвкупността от всички тези действия е довела до трагедията - избухването на Втората световна война. И разбира се, тези грешки трябва да бъдат признати, каза той. Нашата страна го направи. Държавната дума на Руската федерация осъди пакта Молотов-Рибентроп. В правото си сме да очакваме, че и в другите страни, сключили сделка с нацистите, това също ще бъде да бъде направено, и то не на равнище изявления на политически лидери, а на равнище политически решения. Втората световна война не е започнала за един миг, продължи Путин. Поменавайки първия ден на войната, трябва да се замислим - какво е тласнало света към съдбоносната черта, в какво се превръща политическата подлост и страхливост, желанието да се угоди на потенциалния агресор, опитите да се гарантира собствената сигурност за сметка на сигурността на другите (Полша и Чехия б.а), преди всичко на съседите (Полша б.а), до какво водят задкулисните интриги и заговори.

цитирай
43. gandalff84 - ????
18.09.2009 14:19
Това горното дето си го постнал на доктора изказването сигурно си го държиш на десктопа и си го препрочиташ.
То една лъжа казана 100 пъти и става истина.
До Варна има едно село на 6 км на Езерото. Казва се Казашка махала. Там освен потомци на староверците от които е основано селото (липованци им викат тук) има и по-нови бежанци. Нали се сещаш от какво са бягали. Предлагам ти да се разходиш някой път натам и да побеседвате за СТРАШНАТА суша дето е уморила родните им СССР и за смисъла на колективизацията и светлото комунистическо бъдеще. Много, ще ти се зарадват.

Научи ли за какво е лежал Сталин в царския затвор?
цитирай
44. santimento - Гьобелс
18.09.2009 18:26
gandalff84 написа:
То една лъжа казана 100 пъти и става истина.

Това е мисъл на Гьобелс. Не е много уместно да я цитираш когато говориш за Катинското калане, което е делото на живота му.

Путин също не би трябвало да цитираш тук, освен ако не искаш да се самообориш:

Държавната дума на Руската федерация осъди пакта Молотов-Рибентроп. В правото си сме да очакваме, че и в другите страни, сключили сделка с нацистите, това също ще бъде да бъде направено, и то не на равнище изявления на политически лидери, а на равнище политически решения.

Ми хайде да осъдим всички договори, които България е сключила с фашистите!

По силата на българо-германските договори и най-вече по т. нар. Клирингова спогодба и Спогодбата за улесняване на междудържавните плащания от 2 октомври 1940 г., а също и на последвалите ги ”спогодба Нойбахер” и ”спогодба Клодиус-Попов”, българската земя се превръща в сигурен и евтин източник на селскостопанска продукция и суровини за Третия райх. Освен това България е длъжна да издържа и настанените на територията є около 15-20 000 германски войници, да предостави за нуждите им цялата си пътна и железопътна мрежа, складове и др. В качеството є на съюзник на хитлеристка Германия общата сума, изразходвана от България, възлиза на 38 милиарда лева. Малко или много са тези пари? Размерът им може да се изчисли, ако се сравни годишният бюджет на страната за 1939 г., който е 10,5 милиарда лева. Излиза, че заради сътрудничеството ни с германците сме изхарчили средства, равняващи се на почти 4 пъти годишната издръжка на страната. Вследствие на спогодбата ”Нойбахер”, сключена на 1 февруари 1941 г. между фашисткия режим в страната и Германския Райх, българският народ трябваше фактически да финансира нацистката агресия. По тази спогодба до септември 1944 г. нацистка Германия задлъжня към малка и бедна България със 72 милиарда марки. С капитулацията на Германия, всички авоари на нейни съюзници в Немската национална банка бяха конфискувани от съюзниците. Верноподаничеството на монархофашистката клика бе заплатено с мизерията на българския народ. СЕГА РАЗБРА ЛИ, СРЕЩУ КАКВО ОСНОВНО СА СЕ БОРИЛИ АНТИФАШИСТИТЕ? ЗАЩО СА ВЗРИВЯВАЛИ ВЛАКОВИ КОМПОЗИЦИИ И СА РАЗБИВАЛИ МАНДРИ?
цитирай
45. gandalff84 - Едно не мога да разбера!
21.09.2009 09:20
Едно не мога да разбера?!?! Главният прокурор на руската федерация явно е пълен идиот или е загубил разсъдъка си щом признава, че СССР е извършило нещо което не са?!?!?!

Ами трябва, да се заклеймят и да се откажем поне, от всички договори с фашистите в миналото, но осве това трябва да се откажем и от всички договори с червените фашисти след 9ти 1944, ама как да стане след като много хора в БГ още си получават заплатата от Кремъл. Аз близки и роднини фашисти и комунисти нямам...при теб как са нещата, щото май като те слушам сте хапвали от народната трапеза последните 50 годинки като всички членове на партията, защото те именно за това се оказа ще са се борили в края на краищата (командировчици, виличка с държавен бетонец, цветен телевизор с връзки, апартаментче за наши хора по-в центъра, жигулка без ред, пералня направо от завода....) имаше ли такива нещица а?

Ти така ли правиш?
цитирай
46. santimento - жигулка без ред, пералня направо от завода....
21.09.2009 13:57
gandalff84 написа:
Едно не мога да разбера?!?! Главният прокурор на руската федерация явно е пълен идиот или е загубил разсъдъка си щом признава, че СССР е извършило нещо което не са?!?!?!


Не само това. Много неща не са ти ясни за Горби и компания.

Ако съм бил от ”по- неравните”, следва сега да съм бизнесмен милионер и да не пиша тези редове :).

Не е нужно да се вторачваш в "жигулка без ред, пералня направо от завода....", а да не виждаш Мерцедесите, Мазерати и огромната пропаст, зейнала между бедни и богати днес.

Аз винаги съм бил беден човек и нито аз нито някой от семейството ми е имал жигулка, волга или каквато и да е кола, но какви "нещица" са ползвали убитите младежи от снимката? Разстрел и след разстрела- червеи... Повечето не са имали още и деца.
цитирай
47. gandalff84 - Ххиихи
21.09.2009 16:29
Абе човек, ти вземаш ли си редовно лекарствата? Вярваш ли изобщо в това което пишеш. Май само ти знаеш неща, които никой друг не знае. Да не получаваш СМС-си от космоса? Кога последно се видяхте с Горби, преди или след смърта на Лариса? Ако все още се чувате кажи му да ми се обади да пием по един чай.

От някои други твои изказвания става ясно и че явно имаш машина на времето и си присъствал на събития в миналото за които пишеш като очевидец. Ако може да ми дадеш да направя едно кръгче, мен партизански истории не ме интерсуват, нито великата октомврийска, ще ида по назад в миналото, няма да ходя на места които само ти си посещавал.

А що се отнася за "горките младежи" (готови да убиват за светлото бъдеще), има една фраза на латински - "Suum cuique" която есесовците си присвояват като я превеждат и в последствие опорочават "Jedem das Seine". По-добре е станало, че са нямали деца - щяха да станат промити мозъци като теб.

Остани си със здраве.
цитирай
48. santimento - "Jedem das Seine"
21.09.2009 17:56
Много неща не са ти ясни за Горби. Включително и че жена му се казваше Раиса, а не Лариса. Ако за това е нужно да ти пращат "СМС- си от космоса", странен начин за ограмотяване си избрал.

Колко ли мощни транквиланти са нужни, за да се приспи така съзнанието на днешните хора. Имам чувството, че всички поемат някаква доза приспивателни. Да не се дрогираш вече е странно в пряк и преносен смисъл.

"Всекиму своето" е поговорка стара колкото света. Важно е тълкуванието. Фашистите я написаха върху крематориума в Освиенцим. Ако имаш това предвид, значи ти си първият фашист в рода си.
Но не, ясно ми е, че просто пак се изказваш неподготвен.
цитирай
49. анонимен - разведчик
15.12.2009 09:10
днешните фашистки олигофрени дори не се запитват какво правят тия "20 ранени войничета" в България? От къде на къде ранените ще се лекуват тук? Ами вижте картата,къде е бил фронта ,къде тила и болниците. Чисто и просто това за ранените е тъпа фашистка легенда. Немците в Жабокрек са биле фалшификатори на български левове, заловена е машината им,това е факт ! Тогава фашистите по целия свят правят това, скрито ограбване на населението ,чрез печатане на фалшива валута. Но по интересно е че прохода е охранявнот голям български гарнизон, над 500 войници. Те са пропуснали доброволно партизаните, а някои направо са се присъединили към тях за да избият гнусните фашистки мерзавци. Това е самата истина за Жабокрек. А олигофрените си папагалстват фашистка клеветническа пропаганда. Това е истинатра за днешния ден.
цитирай
50. анонимен - ====
08.02.2010 18:08
не ми говорете за власт, която трябва да се взема с оръжие в ръка....и за шумкари...Всичко да стане със съгласие, ама ако не си съгласен - просто ще те няма...ДА ОСТАНАТ САМО СЪГЛАСНИТЕ!!!!
Истината прозира и в днешни времена...вижте кои са олигарсите и кои управляват икономиката (банкерите)...Кръв не се е ляла само защото още не са "сдали нещата"...и както върви, както само си спорим, въобще няма да я "сдадат тая власт"....
цитирай
51. galina1 - Да се смее ли,
21.04.2010 00:21
да плаче ли човек. Питам се, по на колко години сте? Историята наистина не е точна наука. Тя не е математика, но и в математиката вече се спори колко е едно плюс едно. Някои чрез формули и изчисления доказват, че е ТРИ. Аз обаче се чудя на това, че съвременни хора, живеещи в 21 век говорят за нещо, което им е напълно непознато. На мен също ми е непознато. Имам познати, които говорят това, което са чули от своите баби и дядовци. И все пак: ако поне малко бяхме хора в България, нямаше толкова да се обиждаме, да бъдем еснафи и манипулатори. Кой какъв е има ли значение. Явно има, защото в този век на противоречия се чудим как да тъпчим на едно място и да не мръднем и сантиметър напред. ТАКАВА Е БИЛА ИСТОРИЯТА. ВСЕКИ ВЕК СИ ИМА СВОЯТА ИСТОРИЯ. Не може да бъдем толкова безкрупулни спрямо историята и да говорим неща, с които искам да я отречем и унижим. Не знам друга държава, която така безкомпромисно и безмилостно да иска да заличи историята си и да я псува както намери за добре. Това, което е било през 1944 година е минало и така е трябвало да бъде. От 1989 година насам - цели 20 години - това също е история. През това време се сринаха много ценностни български качества. Чудя се дали да взема да ги изброявам. Това което чета обаче, ми навява мисли, които не са особено добри. Противопоставяте се един на друг, без да обмислите и помислите изобщо, че всяка действителност е една история. Нашата започва от Хан Аспарух - 681 лето, до ден днешен. Лошото е, че тази 1300 годишна държава продължава да възпитава наглост, противоречие, неуважение към историческата ни действителност такава, каквато е тя. Говори се за: "мрачна дата", "наглеци крадящи кашкавал", "убийци" и тем подобни. Мога да яврвам само на тези, които могат да докажат, че това е истина. Демокрацията ни се изроди в тътен от безмилостни лъжеистини и човешки противоречия. Потънали в блатото на мозъчни недомислици, едва ли скоро ще излезем оттам, след като има подобен род писания. Жалко е!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619027
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865