Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2007 10:25 - За кожата на едни медици
Автор: indreal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9956 Коментари: 26 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сред всеобщата еуфория от освобождаването на нашите сънародници, осъдени на доживотен затвор в Либия, и сред лавината от всестранната информация покрай събитието, вниманието ми привлече следното съобщение:

В Либия си купуват коли и жени с компенсациите

Либийци си купуват скъпи коли и втори съпруги с парите от обезщетенията за семействата на заразените със СПИН деца.
Полигамията в Либия е разрешена. "Парите от обезщетението са променили живота на много семейства. Някои семейства са направили дарения за построяване на педиатрична болница и джамия". Това съобщи пред АФП председателят на Асоциацията на семействата на заразените със СПИН деца Идрис Лага, цитиран от БГНЕС. Семействата получиха по-рано този месец по $1 млн. като компенсация за всяко заразено дете. В замяна на парите те се подписваха в споразумение, с което се отказват от искането си за смъртна присъда на медиците. Семействата на заразените със СПИН либийски деца очакваха българските медици да бъдат освободени и единствената им грижа е здравето на техните деца, заяви пред АФП говорителят им в деня на освобождаване на медиците. 

В това се изразява мъката на родителите - луксозни коли и нови мацки. Явно сексът със старата жена вече е поомръзнал. Нима по този точно начин най-добре се лекува болното дете? При целия дългогодишен вой, накрая се оказа, че в акъла на либийците са само кинти и секс! Чудя се дали някой от ”компенсираните” пак ще крещи до несвяст за ”справедливост” - нали уж само това искаха и не се интересуваха от пари... Ама един милион си е един милион, макар и платен от Кадафито в местна валута, обезценявана ежедневно от инфлацията. С една гола справедливост не можеш да си купиш нова кола, в която да возиш новата булка. Е, мисля че с това либийците доказаха пред света, че са една морална, неподкупна и справедлива нация. Но какво ли се учудвам - още едно чайве винаги ще си направиш, пък и нали още няколко ти скачат на главата! Ама новата каляска си е нова! Отвратително е...



Тагове:   медици,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - В Либия инфлацията е по-ниска от ...
27.07.2007 10:50
В Либия инфлацията е по-ниска от нашата, а БВП на човек от населението е по-висок.
цитирай
2. viovioi - ^^^
27.07.2007 10:57
Да отменят сухия режим и свински пържоли да земата да праскат ,тогава ше ги призная...)))))
цитирай
3. indreal - @ анонимния
27.07.2007 11:16
относно инфлацията аз друго четох
цитирай
4. nakom - това са пълни глупости
27.07.2007 12:20
къде пък видя че на либийските родители са дадени пари.
цитирай
5. viovioi - oFFF,
27.07.2007 12:57
Да отменат в Либия сухия режим да почнат да поркат ,и да почнат да маат свински пържоли, чак тогава ще ги призная.)))
цитирай
6. анонимен - Ni6to novo
27.07.2007 13:41
Kakvo moje da oakvame drugo ot tretia sviat osven da si gledat kefa s tezi pari . Te zdravite deca ne si gledat normalno.
цитирай
7. анонимен -
27.07.2007 13:57
А на бай ти Ганя ако му падне един милион, какво? Ще го изхарчи по опери и театри? Не ставайте смешни. По-голем простак от Булгара нема!
цитирай
8. анонимен - Нрави...
27.07.2007 15:10
Живота е многолик,"шарен",както обичаше да го определя моята тъща,лека и пръст.Та в тази шарения всичко може да видиш.Калейдоскоп.
Повече от сигурно е,а и indreal го е прочел,че някои от омънгизените либийци харчат парата за кеф.Но ми се струва че това са част и то не голяма от всичките.Без да имам никакви сантименти към Кадафито,смятам че либийския народ има традиции и нрави които най-малко са укорими.Това е равносилно ние като българи да признаем че сме натълно завършени дебеловрати,добре облечени простаци.Или поне сме напълно идентични с много индивиди от самопровъзгласилата се политическа класа.
Не желаейки да бъдем обиждани по такъв начин,не трябва да си позволяваме да обиждаме и другите.
цитирай
9. thomas - От такива "информации"...
27.07.2007 17:15
Такива непроверени информации са ми малко неубедителни. А и лошото българско отношение се усеща в тях.

Ако за нашите сестри изобщо не е сигурно, че са страдали несправедливо през последните 8 години, то за либийските деца е абсолютно сигурно, че страдат несправедливо - от 439 около 50 вече са загинали, останалите също не ги чака светло бъдеще. Семействата им, предполагам, също не са особено щастливи покрай тях. Включително и от получения един милион долара (ако изобщо не е спекулация, че тези пари са им дадени лично и с правото да ги харчат за каквото си поискат). По-скоро вярвам, че либийската държава не е толкова тъпа, че да направи това. Много по-вероятно е парите да са в техни сметки, но да могат да се харчат само целево, за плащане на сметки за лечение.

Но дори и да е така, че парите да са вече в семействата без контрол и те да са хукнали да ги харчат за друго, кой ще каже, че това е по-нагло от това, което ще направят сега сестрите тук, на които вече им подариха апартаменти, телефони, заредени банкови сметки, а и лечението им ще е напълно безплатно.

Какъв толкова е проблемът в това, че родителите, които 8 години не са имали финансова подкрепа за лечението на децата си, сега правят нещо и за себе си, след като 8 години сигурно е трябвало да дават всичко, което са имали, за децата си? Сложно е да се каже, но мисля, че 1 милион долара не са малко пари и една кола (пък и втора жена) надали ще ощети чак толкова бюджета. Да не говорим, че втората жена може би е жизнено необходима при положение, че имаш болно от СПИН дете, което се нуждае от непрестанни грижи! Мислете от тяхна гледна точка - че можете да мислите като българи, всички знаем! :-)
цитирай
10. анонимен - Череп и кости...
27.07.2007 18:14
ами то като си сложил тези черепи на картинката сигурно ги мразиш всичките мисюлмани, ама и те сахора. братя, не ни трябват разни работи. всички сме заедно.
цитирай
11. trevistozelena - само да отбележа...
27.07.2007 19:42
не ми се коментира текста ти. но ми е познато заглавието. и аз съм чела една статия отпреди време "За кожата на една държава". на Емил Спахийски беше. Прави малко кофти впечатение заемката. за който се сети,де
цитирай
12. lupi - Тинтири-минтири
27.07.2007 20:10
А чул ли си нещо интересно? Че сме имали петролни концесии там, които отскоро нямаме. На кого ли сме ги прехвърлили?
цитирай
13. thomas - @trevistozelena
27.07.2007 21:21
Този път сбърка откъде е "заемката". Знаем за пристрастията ти към Егоист. Но именно Спахийски е заимствал заглавието си от "За кожата на едно ченге" - филм на Ален Делон. Та приеми, че никой не го е чел твоя Егоист, затова пък филма на Ален Делон го знаят всички.
цитирай
14. trevistozelena - thomas
27.07.2007 22:42
само че текстът няма нищо общо с "Егоист". статия от вестник "Сега" е
цитирай
15. thomas - Спахийски има общо.
27.07.2007 22:43
Важното е, че не си разбрала откъде е копирано. :-)
цитирай
16. trevistozelena - thomas
27.07.2007 22:46
факт. моя грешка
цитирай
17. анонимен - Za nakom
28.07.2007 19:54
Наком,
В деня преди освобождаването на сестрите, по 3-ти канал на ЮАР-ската ТВ в централната новинарска емисия, показаха репортаж от събитието. Имаше и интервюта с двама от чакащите на опашката бащи. Най-големият майтап беше, когато единият идиот каза,че заразеното му от българките бебе е заразило жеа му докато го е кърмела. Тя също била вече починала. Това е такъв смях в залата, ама...отнесаха си милиончетата.

Нора
цитирай
18. thomas - А невъзможно ли е наистина това да се случи?
29.07.2007 00:23
Защото либийците говорят за не една, а за вече 20 заразени майки! Защо при секс да може, а при кърмене - не? Признавам, че не разбирам особено от СПИН, ама не ми се струва толкова нелогично...
цитирай
19. trevistozelena - thomas
29.07.2007 00:28
извинявай, ама сега вече ти се изложи:) невъзможно е:) не се заяждам, между другото
цитирай
20. thomas - Не е ли по-добре да обясниш защо?!
29.07.2007 00:29
И аз не се заяждам - просто казвам, че това е факт, който либийците разказват открито на целия свят. Ако е небивалица, какво печелят - само ще загубят доверие!
цитирай
21. trevistozelena - ами
29.07.2007 00:45
аз също не знам дали СПИН може да се предаде чрез кърмата, но, ако приемем, че да, то значи майката може да зарази бебето, но не и обратното. СПИН НЕ МОЖЕ да се преде чрез целувка, защото вирусът не се пренася чрез слюнката. тоест,по тази логика, сучещото бебе няма как да предаде вируса на майката, дори ако я хапе и да кажем нарани
цитирай
22. thomas - а раничка?
29.07.2007 02:22
нежна тъкан, хапещо бебе :-) нищо не е невъзможно. както се казва, спин може да се хване и от ухапване от комар, само че има далеч по-приятни начини!
цитирай
23. trevistozelena - ако
29.07.2007 02:35
ако и бебето има раничка...вероятно. и майката и бебето. ако майката е наранена -не.
цитирай
24. анонимен - Тъпо е
30.07.2007 14:01
наистина, да се търси сметка на хората за какво си харчат парите, но пък е и факт, че по време на процеса бяха много крайни и твърдяха, че никакви пари не ги устройват. Само че това го твърдяха, когато никой не има предлагаше нищо конкретно. Пък и не искам да се наемам с оценка виновни ли са, не са ли медиците ни. За мен е по важно, че невинни или виновни българи са били арестувани и са измъчвани. Ето защо трябва да сме солидарни с тях. А относно това, което получиха от държавата - еми нормално е, след като управляващите са гузни за това, че се стигна до тук. Абе въпросът е дяволски сложен и едва ли ние ще успеем да му дадем точен отговор.
Караибрахим
цитирай
25. thomas - Караибрахим...
30.07.2007 14:45
А какво лошо, ако са арестувани виновни българи?! Или и тогава ще изпитваш солидарност!? Че тогава изпитвай и когато съобщят за поредния ни арестуван при трафик на наркотици, или хайде, че някой ще ми се учуди на силата на сравнението, нека да е при поредните арестувани за проституция, контрабанда, валутни престъпления?! Странни хора сте, значи! То бива да се приема вица за българския казан за смешен, ама чак пък да се гледа на него и буквално... В никоя нормална държава хората не защитават своите сънародници, които нарушават законите! Напротив - в някои от най-добрите държави по нашите стандарти като Германия, Швеция, Норвегия или САЩ, всеки, видял нечие прегрешение, или ще го предупреди, ако е маловажно, или ще го накисне на полицията, ако е нещо сериозно. Без никакви угризения и без познатите му да му кажат "защо го накисваш бе, той е един от нас!"
цитирай
26. анонимен - Thomas
30.07.2007 16:29
Хм, изглежда съм разбран криво. Или не си искал да ме разбереш. ще се самоцитирам: "Пък и не искам да се наемам с оценка виновни ли са, не са ли медиците ни. За мен е по важно, че невинни или виновни, българи са били арестувани и са измъчвани."
Дори да са най-виновните на света престъпници, режим, който си позволява да го доказва престъпление и вина, измъчвайки заподозрените, вече е компроментиран. В този ред на мисли, дори да приемем, че някой българин, съден някъде по света по някакво обвинение, ако бъде подлаган на физически тормоз, за да се докаже вината му, следва да получи солидарна подкрепа от сънародниците си. Пък да става каквото ще.
Караибрахим
P.S. Що ли не взема да се регистрирам най-накрая?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1618980
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865