Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2007 16:53 - ЗА HЕLLOWEEN И АНГЕЛА МЕРКЕЛ
Автор: indreal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3434 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 04.12.2007 13:34


Подобно заглавие звучи меко казано странно. За мен, признавам си, двете неща също биха звучали несъвместимо, но на 18 ноември, неделя, всичко се промени. Тогава станахме свидетели на четвъртия концерт на Hеlloween в България.

Как всъщност една от най-известните германски пауър метъл банди от 1984 г. насам може да се свърже с името на действащия канцлер на Федералната република? Историята е следната:

Когато подготовката на сцената за концерта достигна до момента, в който останаха само финнални детайли като подреждането на музикалните инструменти, си позволих да обърна специално внимание на барабаните.

image

Както е видно и от снимката, любезно предоставена от моя приятел Васил (небезизвестния Колега), барабаните на
Dani Lцble, дори и все още незавършени, сами по себе си представляват произведение на изкуството. Докато ги разглеждах вниманието ми беше привлечено от закрепения на един от тях калъф за палки. Или по-точно на надписа върху него. Когато осъзнах какво пише веднага извиках за свидетел стария ми приятел Васил (небезизвестния Колега, както вече стана дума). И той в първия момент също не повярва на очите си. Надписът върху калъфа за палките гласеше... Ангела Меркел. 

image
image

Нямахме идея какво може да означава това. Възможно беше членовете на бандата да са страстни последователи на християндемократическата идея. Или пък напротив – да са върли противници, като Дани дори да стига до там, че с всеки удар върху барабаните да изразява неодобрението си към политиката на действащия канцлер. Мъглата около историята беше разбулена чак след концерта. Докато помагах за демонтирането на барабаните разпитах за историята на надписа един от екипа, който между другото беше много точно копие на екранния Гимли. Та този Гимли ми обясни, че това било резултат от една стара шега. Когато избрали Ангела Меркел за федерален канцлер на Германия всички от екипа си направили етикети с името й, изрязано от вестникарски заглавия, залепили ги върху дрехите си и цял ден работили така. Накрая той залепил своя върху калъфа за палките и от тогава си стоял там. И така, старата шега, за която ми разказа Гимли, се оказа на 2 години. Което ме навежда на мисълта, че все пак на тия момчета може би християндемократическата идея не им е много чужда. Или пък на коалиционните партньори от Германската социалдемократическа партия...

А концертът беше наистина страхотен. Според мен най-добрия от четирите до сега. Да не говорим че и концертът по същество беше 2 в 1 – сетът на Gamma Ray си беше със стандартната продължителност на самостоятелен концерт. Е, може би като списък с хитови песни първия беше по-силен, но пък сега Helloween ни предложиха изключителен спектакъл. Dani Lцble изнесе невероятно соло на барабаните, което обаче още в началото беше прекъснато по много забавен начин. На сцената се появи още една, но миниатюрна - като за куклен театър. Когато завеската й се дръпна се показаха останалите членове на бандата, дегизирани като марионетки. Предизвикаха Дани, че колкото и да блъска не може да изсвири Smoke on the water. Само че в следващия момент той много точно изпълни върху барабаните си основната тема от парчето. Останалите заявиха, че могат да го направят по-добре и започнаха да свирят. След малко Дани излезе изад барабаните си с бутафорен автомат в ръце и разстреля досадниците. С единичен изстрел довърши и последния оцелял и се върна обратно. Солото, което последва, беше феноменално. Целият Зимен дворец подивя. Толкова качествено, продължително и запомнящо се изпълнение на барабани лично аз съм гледал само на първия концерт на Soul Fly в София. 

Предпоследната песен от сета на Helloween беше емблематичната за групата Future world. Специално за нея не сцената се качиха и Gamma Ray, а така също и Кай Хансен – основателят на Helloween, който не е свирил с бандата на една сцена откакто ги напусна преди 17 години.

След концерта малка група от фенове остана при задния вход на залата да чака звездите, въпреки че валеше доста гаден дъждец, който по някое време се обърна в сняг. Упоритостта им беше възнаградена и получиха една доста дълга среща с Кай Хансен. Другите също не им отказаха автографи и снимки, но той остана с тях безкрайно дълго. Накрая дори всички фенове се оказаха с по бира в ръка, а тъй като барчето на залата отдавна беше затворено, най-вероятно той им я беше раздал. Винаги съм си знаел, че повечето метали сме готини хора. Добре че и в повечето случаи звездите-метъли също са такива.
Само да добавя и още нещо. Техниката на Helloween се поместваше само в един тир, който се управляваше от най-красивия шофьор, който някога съм виждал. Името й беше Клодия.

А ето и личните ми трофеи

image

image



Тагове:   концерт,   Helloween,   Меркел,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - О, да!
20.11.2007 17:38
The Inderel is back!
цитирай
2. indreal - @ 1
20.11.2007 17:46
Yeah!
цитирай
3. demoniceye - 18 ноември
23.11.2007 15:27
Малка поправка :)
цитирай
4. indreal - @ 3
23.11.2007 16:11
Упс... поправено е
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619301
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865