Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2007 16:26 - Концертът на Джордж Майкъл
Автор: indreal Категория: Музика   
Прочетен: 8148 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2009 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

От 1995 година едно от хобитата ми е да работя по концерти. Бил съм на почти всички музикални събития, случили се у нас. Подобна мега продукция като концертът на Джордж Майкъл обаче не бях виждал. До момента като че ли най-мащабно беше шоуто Lord of the dance. Само че шестият концерт от турнето 25live многократно надмина спектакъла на Майкъл Флетли.

Издигането на сцената за концерта на Джордж Майкъл започна 5 дни преди датата на шоуто. На помощ имахме 2 крана и 6 мотокара. Заедно с екип от 30-на германци работехме по 12 часа на ден. Проблемът беше, че те за пръв път бяха с тази сцена и поради това правеха страшно много грешки. Редовно се случваше да изградим нещо, а малко по-късно да се наложи да го разваляме и да почваме отново, защото някой не си е разчел точно схемата. Това излишно отнемаше адски много време, нерви и усилия. Все пак успяхме да я изградим в предвидения за това срок от 5 дни. На 27-и пристигна екипът с техниката – 26 тира. Този ден работата продължи до 1:00 през нощта. Ако зависеше от турмениджъра сигурно нямаше да спрем и през цялата нощ, но в един момент всички едновременно спряхме да работим и се събрахме пред фургона на българския мениджър. Там подслушвахме разговорите на техническия екип с една от радиостанциите им. След напускането ни ефирът се изпълни с гневни ругатни и изстерии, но за кратко. Малко след като преустановихме работата смесеният британско-американски екип също се разотиде. Да довършват по сцената останаха не повече от 5-ма души.

На другата сутрин турмениджърът ни чакаше на входа с многозначително изражение и с конкретна  задача за всеки. На мен най-напред ми се падна да редя лампичките по circle of faith-а. Беше изумително колко добре беше изчислено разстоянието между конструкцията и огражденията. От долу се създаваше перфектната илюзия, че само да протегнеш ръка и ще можеш да се докоснеш до звездата. С един приятел веднага проведохме следствен експеримент. Оказа се, че ако много се пресягаш може и да се прекатуриш зад преградата, но пак няма да достигнеш до пода на circle-а. По време на концерта се убедих в перфектността на илюзията, защото всеки път, когато Джордж Майкъл тръгнеше по пътеката хората и от двете страни се хвърляха с отчаяно протегнати ръце към него. Апропо отварям една скоба по повод на circle-а. Билетите от 150 лв. за пространството в него наистина си струваха цената, особено пък ако си върл фен, каквито не липсваха. Между тях беше и Милен Велчев, бившият финансов министър от правителството на цара, който обаче изненадващо не беше придружен от  жена си. Денис от „Ахат” също не беше с Наталия…

А сега нещо интересно – освен че разполагаше с много лъскав фургон, чието обзавеждаха не спря в течение на 5 дни, Джордж Майкъл имаше и малка гримьорна точно под сцената. Освен с маса и рафтове, беше оборудвана и с персонална тоалетна. Не даваха да се снима, но понеже на българина му дай да нарушава правила и разпоредби, успяхме да омаем британеца, който ни ръководеше, и докато се луташе на някъде, един приятел я засне. Ако има интерес обещавам да пусна снимката ;-) Е, стига на свой ред и аз да я получа от автора й, де.

Едва ли някой, който е гледал концерта няма да се съгласи, че това е най-мега продукцията, виждана някога у нас. Сцената беше на площ от 2 декара. Главният монитор, върху който стоеше Джордж Майкъл, е единствен по рода си. Специално за турнето са произведени 3 такива, всеки от които струва 30 млн., освен това са невероятно издръжливи на физическо въздействие. А видеостените отстрани са не просто водоустойчиви, ами могат да работят и под вода. Организацията беше повече от грандиозна. Работихме около 300 души от няколко националности - освен българите, както вече споменах, имаше екипи от германци и британци плюс американци и холандци. С други думи шоуто си струваше всички усилия, които положихме. Макар че на моменти направо не бяхме на себе си от изтощение. Особено след края на концерта, когато нещо изграждано 6 дни трябваше да бъде разглобено и натоварено по камионите (общо 52 тира и платформи) за има няма 24 часа. Рекордът за разглобяване на техниката до момента беше 5 часа. Ние успяхме да го направим за 4,5. Разглобяването на сцената започна на 29-и в 7:00 сутринта и продължи до 1:30 през нощта. Тогава си тръгнахме, защото остана само натоварването с кранове и мотокари на по-гигантските елементи, за което си имаха грижа германците. След края на всичко камионите със сцената потеглиха към Дъблин, Ирландия, за концерт през следващата седмица. Междувременно из Европа се движат камиони с още 2 идентични сцени, всяка от които със свой екип. И после някой да ми каже, че това турне не е грандиозно…

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gioia - :)))
31.05.2007 16:54
Мерси за допълнителното инфо :)
Грандиозно беше и уникално впечатляващо - подписвам се и с двете ръце :)
....пусни снимката :))))
цитирай
2. анонимен - yes
31.05.2007 20:27
да да пусни снимката.
Аз бях точно в circle of faith-a.Най-отпред,точно пред ауто кюто му.
Страхотно.Благодаря ви,на всичски ви,които се помогнали това щоу да бъде реалност.Мечтата ми се сбъдна.
цитирай
3. анонимен - Искам и аз!
31.05.2007 23:44
Можеш ли да споделиш как може човек да се включи по този начин в организацията на един концерт?
цитирай
4. анонимен - Култово!!!!!!
01.06.2007 00:49
Супер култов спектакъл. Копирам едни адрес дето го видях в другата статия. Снимки от circle of faith-a.Яко:)
http://georgemichael.abstrakt.us/
Концертът беше страшен, а Джордж показа, че е станал още по-добър. Най-добрият:))))
цитирай
5. ivominchev - George Michael in BG
01.06.2007 10:23
Snimakata e tuk:

http://picasaweb.google.com/ivo.minchev/GeorgeMichaelInBG

http://www.rockada.net/download/George_Michael_in_BG.rar

Ne mi beshe qsno za kakvo mu beshe taq siva topka ve kenefa. Edva li nqkoi znae. Tva beshe izvrateno golqma scena samo za edin chovek.
цитирай
6. анонимен - браво братле, че си се трудил над ...
01.06.2007 10:50
браво братле, че си се трудил над този грандиозен спектакъл - всичко беше на ниво :)
цитирай
7. анонимен - .
01.06.2007 11:13
4 guys, please, for the timber...alumin next...sheise!
цитирай
8. ivominchev - Aaaaaa neeee
01.06.2007 11:14
Nikakvi 4 guys. Synuvah koshamari s tazi replika :-)
цитирай
9. indreal - 4 guys, please,
01.06.2007 11:20
Даааа, дори и тая нощ сънувах конструкцията. Малко абсурдно беше, защото решихме да оставим железарията в основата и върху тях да построим... църква. Май изтрещявам нещо, а?
цитирай
10. анонимен - ot el_statti
01.06.2007 11:23
2 guys with pins and safe...v glavata mi oshte zvuchi glasa na ludia skinar deto poslednia den savsem otkachi
цитирай
11. анонимен - Концерта беше уникален! Благ...
02.06.2007 00:35
Концерта беше уникален!
Благодаря Ви за добре свършената работа и за любопитните подробности които сподели с нас!
Наистина беше най-грандиозното събитие на което съм ходил,а аз съм била на доста концерти
цитирай
12. daniani - mi nz.
10.06.2007 16:30
emi xubavo be6e!!!
цитирай
13. dressy - *
15.06.2007 12:30
George....the best!
цитирай
14. анонимен - Страхотно хоби имаш! Де и аз да можех ...
11.07.2007 15:07
Страхотно хоби имаш! Де и аз да можех да правя нещо от този род, но за момичета не се намират такива работи. Не точно такива естествено:)! Аз тогава бях в чужбина и не можах да го видя, но също благодаря за пространния разказ "behind the scene". Много ще се радвам да разкажеш за концертите на Лорд ъф дъ денс, защото съм им голяма фенка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619073
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865