Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2007 15:41 - Пласибо в София!
Автор: indreal Категория: Музика   
Прочетен: 1222 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.09.2007 18:34


При това за втори път. Факт. Сцената вече е готова, в момента се работи по техническата част - звук, осветление, инструменти. Като излизах от залата преди около час барабаните бяха почти готови, синтезаторите вече бяха монтирани, а един от британския екип (съставен предимно от шотландци) настройваше китарите. По сандъците с техниката все още стояха сетлистовете от последния концерт на бандата в Гърция, но не си свалих нито един, макар и да съм почти сигурен, че и довечера парчетата ще бъдат същите. Все пак предпочитам да се сдобия със сетлист от София. А ако има перца за китара и палки за барабани може и търг да спретна.
Последният път, когато писах за концерт, беше за грандиозното шоу на Джордж Майкъл. Тогава споменах за неуредиците, произтичащи от представителите на германския екип, които не можеха да се разберат какво и как да се изгради или кое къде и защо да се занесе. Тогава оправданието беше, че работеха за първи път с тази сцена. Сравнена с тази на Джордж Майкъл, продукцията на Placebo е направо като на читалищно ниво, още повече, че концертът ще бъде в зала. А знаете колко по ефектно е, когато събитието е под открито небе. Но мисълта ми беше за екипа. Макар и концертът да се провежда на много по-малка сцена с много по-малко техника, за моя изненада днес британците на моменти пак не можеха да се разберат. А да не забравяме, че това все пак е ентият им концерт за Placebo. Така се замислих за следното. 
Често пъти сме свикнали да величаем до немай къде западното качество, западния ред и западната организация на труда. Но ако вземем за пример днешната работа за предстоящия довечера концерт на Placebo, българската част от продукцията отново бяхме по-добре организираните: мениджърският екип беше в залата може би от тъмни зори, стейдж хендовете пристигнахме малко по-късно, но пак преди всички; сцената беше готова още от предния ден и само чакахме западняците. А те пристигнаха малко преди обедно време. След като свикнаха с обстановката отвориха тировете. Разтоварихме ги за по-малко от 2 часа. Британците явно не очакваха толкова експедитивни действия, защото когато зад сцената не остана празно място от кейсове с техника, се наложи да се отдадем на принудителен престой, за да изчакаме британците да се прегрупират. Започнахме да качваме техниката на сцената, а там като се занизаха едни ми ти спорове, не могат да се разберат кое къде да се сложи. А ние седим и чакаме да решат. Хеле, сложиха си в ред нещата накрая, влязоха в ритъм и работата потръгна. Тъй че, приятели, не бързайте да ругаете нашенските качества по подразбиране.

За съжаление следобед Placebo няма да правят саундчек, така че междинни новини няма да има. Разпявка ще има само за момичетата от Остава, ама за тях кой ли го е грижа, та да седне и действията им да описва…

След концерта ще продължа. Ще има и снимки!



Тагове:   Пласибо,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619147
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865