Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2007 11:58 - Пласибо - след концерта
Автор: indreal Категория: Музика   
Прочетен: 5187 Коментари: 10 Гласове:
1

Последна промяна: 21.09.2007 18:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Някъде към 21:15 светлините в Зимния угаснаха. Публиката се взриви, след като около 40 мин., откакто Остава се махнаха, беше в състояние на напрегнато очакване. На сцената първо се появиха Стивън Хюит и Стефан Олсдал. Секунди след тях пред морето от протегнати ръце застана и Брайън Молко. Началото беше безкомпромисно. Всъщност по този начин продължи и целият концерт.

Изпълнението на Пласибо беше невероятно магнетично. В него нямаше и капчица стерилност, характерна за концертите на някои звезди, създаващи преграда между себе си и феновете пред тях. Напротив, макар и пред няколко хилядна публика, концертът на Пласибо беше с клубен дух. Сцената не беше празна, запазена само за тях, а я деляха с хора от екипа си. Единственият декор се състоеше от пет екрана зад барабаните. Само не разбрах защо след всяка песен си сменяха инструментите, при положение че звукът, който вадеха, като цяло беше един и същ. Изключвам единствено случаите, когато бас се заменяше с китара.

В един момент, някъде още в началото, стана нещо много любопитно. Изведнъж Брайън свали китарата си и се хвърли да се разправя с един от охранителите пред сцената. Онзи изглеждаше като да не разбра за какво изобщо иде реч. Това накара фронтмена да се обърне към съседния охранител и с недвусмислени знаци даде да се разбере, че иска първият, който изглежда се беше провинил в нещо, да се махне. Шефът на охранителите веднага се намеси и премести прегрешилия по в страни, така че колоните да го скриват от сцената.

Историята много ме заинтригува, затова след края на концерта се поразрових за причините, породили истерията. Оказа се, че в основата на драмата били фото журналистите, отразяващи концерта. Бяха около 10-15 човека, разположени между сцената и огражденията за публиката. В един момент голяма част от тях се спуснали плътно към сцената, с което препречили видимостта на близкия охранител към публиката. Той ги разбутал да се върнат обратно назад, което и станало повод Брайън Молко да се вбеси и да го изгони.

Чист конфликт на интереси – и охранителият, и журналистите са си вършели работата. Единият трябва да отговаря за сигурността както на изпълнителите, така и на хората зад огражденията, поради което трябва да има постоянен поглед върху публиката. Другите пък трябва да отразят подобаващо концерта, тъй като няма какво да се заблуждаваме – ако някое събитие не е отразено от медиите, то все едно не се е състояло. Но да не забравяме, че фотографите в доста голяма степен спомагат за подхранване на егото, а рок звездите обикновено не страдат от излишна скромност. Така че няма какво да се изненадваме, че Брайън Молко зае именно страната на журналистите. А тях само след няколко песни ги натириха да си ходят, така че предпоставки за нови конфликти до края на концерта не се създадоха.

Няколко думи и по въпроса за охраната по концертите. Напоследък установявам похвалната тенденция момчетата с надпис security на фанелите да имат все по френдли поведение към феновете. Както и трябва да бъде, естествено. На вчерашния концерт на охранителите слава богу не им се наложи да обуздават някой разбеснял се или пък да изнасят хора от публиката, за да им се оказва медицинска помощ. В същото време обаче постоянно раздаваха вода на тия от най-предните линии, където положението е най-адово, защото си притиснат отвсякъде, а жегата е непоносима.

Хората от екипа на Пласибо също бяха много благоразположени и позитивно настроени. След края на концерта толкова всеотдайно раздадоха останалите по сцената перца за китари и палки за барабани, че едвам успях да се вредя в разпределението. При събирането на техниката всичко мина много експедитивно и без никакво напрежение. Дори в един момент Фил, човекът отговарящ за демонтирането на светлините, си погледна часовника, подсвирна изненадано и веднага подкани да позабавим темпото.

Беше един добър концерт.
А ето и обещаният сетлист:
Sofia, 18th June 2007.
Infra red
Because
Meds (Piano)
Drag
Soulmates
I know
Song 2 say goodbye
Cops
Every U every me
Special needs
One of a kind
Without you
Bionic 
Blind
Special K
Bitter end

Running
Taste in men
20 years



Тагове:   Пласибо,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. infetka - =)
19.06.2007 12:11
ехх, супер...разкажи малко повече за песните, които изпяха, само от Медц ли бяха или и по-стари
цитирай
2. indreal - Сутринта,
19.06.2007 12:15
за съжаление, се събудих доста смазан, поради което забравих да взема сетлиста. Иначе можех да го приложа към постинга. Иначе изпълниха доста песни. Хубав концерт = дълъг концерт
цитирай
3. viovioi - ))
19.06.2007 12:41
А "Остава" добре ли ви подгряха?
цитирай
4. virtualreality - А може ли да ни удостоиш със сетлиста ...
19.06.2007 12:45
А може ли да ни удостоиш със сетлиста от този концерт? :) Какво свириха на бис? Имаше ли такъв изобщо? :)
цитирай
5. анонимен - Beshe ok, no mojeshe i po-dobre
19.06.2007 13:22
Samo da pribavq edna malko popravchica: Brian Molko, a ne Moloko;) Plus, trqbva da vmetna che koncertat ne beshe losh, s izkliuchenie na ozvuchenieto. Otnosno ohranata-friendly-da, no come on- bqh s ogromna ranica i nikoi dori ne proqvi jelanie da me pretarsi na vlizane v zalata. Strange!

I oshte neshto-toaletnite-terrible!!! Chakahme okolo 20 minuti za da donesat toaletna hartiq. I otnovo, tipi4no za BG naturalnite mujdi trqbvashe da se zaplashtat -0.50 lv. Hmm...nikade do sega, kogato sam bila na konccerti v 4ujbina, a i rqdko i v BG mi se e nalagalo neshto podobno.

Still, Placebo za dobri muzikanti i ne sajalqvam che otidoh na koncerta.
цитирай
6. indreal - ^
19.06.2007 13:49
Ъъъ, да, анонимний, имаш право за Молко. Ще се поправя.
цитирай
7. indreal - virtualreality,
19.06.2007 13:53
не само сетлиста, ами и снимки бих приложил. За сетлиста вече казах какво ми е оправданието. Снимките обаче са на апарата на един и трябва да ми ги изпрати, но въпросния явно все още не е станал, защото телефонът му е изключен. Така че по-късно днес, а може би утре...
цитирай
8. анонимен - a nesto za pederasa nema li da kazes?
19.06.2007 19:28
a nesto za pederasa nema li da kazes? ebati protivnoto obratno kopele kak moete da gi slusate tea nestasnici prosti
цитирай
9. kolega - преквалификация ;)
20.06.2007 11:57
Индиана, да вземем да те преквлифицираме от "музикален хамалин" в музикален репортер, гледай какъв талант пропиляваш :)

P.S. като казах "преквалификация" - ми направи впечатление, че първата специалност вода не става :)
цитирай
10. indreal - ^ха-ха-ха
20.06.2007 13:07
трай сега пък и ти, колега. Първа специалност, втора, ента - то сгрибането като ти дойде до главата никой не пита колко книги си прочел ;-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619303
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865