Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2008 11:11 - Поредният бисер на Бойко Борисов
Автор: indreal Категория: Политика   
Прочетен: 26184 Коментари: 43 Гласове:
1

Последна промяна: 15.02.2008 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Когато вчера колеги ми казаха, че Бойко Борисов има намерение да въведе такса за ползване на публичните градски пространства, когато се използват за събрания и митинги на граждани, реших, че е просто някаква ексцентрична приумица, съобщена в сутрешния блок пред придворния ласкател Бареков. Но не би. Окриленият от ирационалната народна любов софийски кмет е преценил, че когато гражданите осъществяват конституционното си право на протест, спазвайки закона за митингите, събранията и манифестациите, общината имала разходи, които някой трябвало да покрие. А кой друг да стори това, ако не тези, които провеждат митинги и шествия. 

То бива разюзданост, прикрита зад криво разбран неолиберализъм, то бива меркантилност, но този път Бойко Борисов вече прекали. Недопустимо е да се приравнява свободата за изказване на мнение с тротоарното право за търговия. Наглост и цинизъм, зад които прозира опипване на почвата за бъдещи по-сурови ограничения на свободата. Все пак да не забравяме, че неформалният лидер има далеч по високи цели от кметското място на София. Всички знаем, че свободата на словото и свободата на изразяване са едни от основните стълбове на демокрацията, но знаем и друго - че те не осигуряват политически и управленски комфорт. На скоро имахме височайш гост, който безспорно може да се похвали с едни от най-успешните практики за справяне с политическа опозиция, неудобни медии, че и отделни непокорно настроени индивиди. Добър пример за подражание, няма що. Още повече, че градоначалникът недвусмислено, макар и в не пряк текст, заяви възхищението си от госта, заплашвайки организаторите на протестната кампания срещу посещението му със сурови глоби, тъй като разлепените от тях плакати загрозявали града. Много скоро обаче се появиха едни други плакати, на които беше лика на руския президент, придружен с текст от рода на "Да здраствует самьi лучший в мире..." или някаква подобна боза. Те обаче не засегнаха естетическото чувство на Бойко Борисов и към разлепилите ги нямаше съответните реакции... Е, драги читатели, нека всички си направим съответните изводи каква политика ни чака, когато същата тая ирационална народна любов изстреля пишман пожарникаря във висините на властта. А относно намерението за облагане с общинска такса на желаещите да протестират, то силно се надявам срещу подобно решение да скочат политическите партии, които в предизборно време ще пострадат най-много. Уви, друг начин няма, тъй като гражданското общество у нас все още не работи. Като казах гражданско общество, та се сетих една история, която ми разказаха преди няколко дни. Николае Чаушеску отишъл на официално посещение в Норвегия, при което кралят го настанил в своя дворец в центъра на Осло. Покрай двореца обаче минавал трамвай, който явно смущавал с шума си румънския сатрап. Без изобщо да се церемони, той изпратил да кажат на норвежците да спрат трамвая, докато той е в Осло. На свой ред домакините се потресли от подобно желание и заявили, че това е абсурд, тъй като спирането на трамвая ще предизвика грандиозен скандал, който би могъл да доведе дори до политическа криза. Та това е разликата между държави с развито гражданско общество, каквато е Норвегия, и държави с липса на такова, каквато е уви нашата...



Тагове:   Бисер,


Гласувай:
1



1. анонимен - Писах и на друго място - през посл...
15.02.2008 11:36
Писах и на друго място - през последните години се дразня на десните, че непрекъснато говорят как ДС ни управлява, как отварянето на досиетата е най-важното и т.н. През последните започвам да мисля, че са прави. 107 души от последните правителства са били от ДС . Охранта на на първия, мутряга и генерал - човек преминал буквално през всички нива на мръсотия и беззаконие през последните години, човек икона на простотията и безнаказаността, който с цялото си поведение носи посланието "аз правя каквото си поискам защото съм силен", той ми се прави на??!?!!?!?!?! Висшестоящ член на правителството, издигнат от вечната партия подръжник на ДС, министър отговарящ за домовете за деца, вместо да подаде оставка ми обяснява как англичаните не били прави да снимат филм за Могилино, щото преди година английски специалисти били дошли да обучават възпитателите там - един вид те ни направиха такива, а сега ни снимат..... нямам думи.... това е безочливост, която за пореден път ще се размине.
Ама прави си е Бойко - как избирателите му от Люлин и Надежда ще могат да достигат с колите си до Левски и Младост ако има протести - естествено, че те ще го подкрепят и този път. Защото човека не иска нищо друго освен да направи живота им по-лесен, мани ги тия малоумници дето ходят да си губят времето по площадите, ше ми спират движението да се прибера аз да си чопла Голфа.......
Наистина ми се ще да знам за какво гласуват хората когато гласуват за Бойко. Трябва да има някаква идея която носи - за мен тя е само една. Неуспелите мутри, малоуните Андрешковци, които цял живот имат за цел единствено да минат метър виждат услпелия тарикат, човек, който не прави компромиси щом нещо му застане на пътя, безпардонния простак, който е успял.... така мога до утре да си беснея - и какво?
№@:№„@№:@№„@@@:@@@@:::::$:$:$:$: съм го....
цитирай
2. jones - Централната власт...
15.02.2008 11:55
... прибира доста от парите на София и връща много малко. Факт е, че София храни голяма част от България. Хората от страната мислят обратното, но цифрите говорят друго.

Не знам, колко е вярна тази информация - но Борисов очевидно си търси начин да запълни празнината, която Правителството му прави. Ако ти изкарваш за фирмата си по 2000 лева на месец и твоят шеф взема от тях 1500, а ти дава само 500 - как ще се чувстваш? Ето това прави в момента централната власт със София.

Аз лично мисля, че Бойко би събрал повече пари, ако въведе глоби за замърсяване из града - плюене, храчене, секнене, хвърляне на хартийки, кутийки и други гнусни отпадъци, понеже в София има една значителна част от жители, които са просто неконтролируема паплач, неспазваща никакви писани и неписани правила.

цитирай
3. indreal - Това с
15.02.2008 12:00
"в София има една значителна част от жители, които са просто неконтролируема паплач, неспазваща никакви писани и неписани правила" ми хареса много, jones! Пак стигаме до извода, че просто трябва да има ред и да се следи за спазването му. Но не и произвол, за чието узаконяване е борбата в момента. Но да не забравяме все пак, че звездата на Бойко Борисов изгря покрай възхода на НДСВ, който се характеризират именно с обличането в законност на най-безобразните практики.
цитирай
4. artanis - Факт е, че София храни голяма част от България.
15.02.2008 12:44
Хвала София, благодаря ти, че ме храниш мен, твоя верен поданик - провинциалист. Без теб аз съм нищо. Безумно щастлив съм, че мога да се докосна до твоя блясък. Ти си световният център на икономическия просперитет.
цитирай
5. jones - Не знам откъде си...
15.02.2008 12:46
... но ако си от голям град и Правителството постъпва с града ти по същия начин - вместо да говориш глупости, би могъл да вземеш малко по-друга позиция.
Както и да почетеш повече, преди да пишеш нещо.
цитирай
6. artanis - jones
15.02.2008 13:02
следващия път обещавам* да взема позицията, която ми кажеш.
цитирай
7. jones - Аз съм никой...
15.02.2008 13:07
... за да ти кажа.
Просто помисли, дали данъците, които плащаш, отиват там, където ти би искал да отиват.
цитирай
8. artanis - jones
15.02.2008 13:13
Данъците ми отиват в София и никога не се връщат обратно. Не е по-сложно от това.

поздрави:
цитирай
9. sis - Jones,
15.02.2008 13:16
не си прав.
Много сладко e да се събират парите от цяла България и да си ги разпределят хората в София. Тук визирам, не че парите отиват за София, а хората /правителството/, който са в София са облагодетелствани от това. Защото никой със сигурност и точност не знае колко и за къде точно отиват всички пари.

И ако пък толкова много пари се дават за бедната провинция, защо след като всички искат да бъдат автономни общини това не се разрешава. ОТ СОФИЯ.

Щото София не е дала и един лев за селото на Баба ми. Нито за доктори, нито за магазини! Ако това им е логиката.

:):):):)
цитирай
10. sis - За гражданското общество!
15.02.2008 13:17
Евала на гърците онзи ден. Парализираха страната заради промени в пенсионната система.

:):):):):)
цитирай
11. анонимен - Абе ква София, кви 5 лева бе. Не ра...
15.02.2008 13:32
Абе ква София, кви 5 лева бе. Не разбирате ли
цитирай
12. jones - Добре!
15.02.2008 13:33
Щом сте толкова компетентни - отговорете ми тогава на въпроса, който задава и Борисов - къде отиват парите, които София си генерира сама? Борисов не се вълнува в ролята си на кмет от парите на Пловдив, Варна, Бургас или Малко Търново. Той иска това, което градът му създаде да бъде на разположение на града. Така би трябвало да бъде и с всички останали градове. И ако парите от вашите градове отиват за София, къде са парите на София тогава според вашата логика? И по-добре не отговаряйте на мен, обадете се на Бойко да му обясните лично.
цитирай
13. анонимен - . . . . не разбирате ли, че тук става ...
15.02.2008 13:36
.... не разбирате ли, че тук става дума за основни конституционни права. А не за ежедневните проблеми на Бойко. Той облича противоконституционните и антидемократичните си желания в елементарната дреха на ежедневните проблеми на София. И хората кълват - след като и тук се заформи спора кой кого храни, София е центъра на света и т.н. Как не можете да разберете бе - точно в това е проблема че не виждате голямата картина в случая, че народния герой ви отнема основата, на която са изградени всички нормални общества. А вас ви пука за хамбурския........ ниога нищо в тази държава няма да се оправи докато "гражданското общество" мисли по този начин.
цитирай
14. sis - мда
15.02.2008 13:47
спора за София не е по-темата.

Тъпото е, че Бойко има прекалено много фенове вече, и точно тия фенове ги мързи да мислят, щото е по-лесно да вярват.
цитирай
15. анонимен - Джонс - авно децентрализацията, ...
15.02.2008 13:48
Джонс - авно децентрализацията, разделението на властите и управлението на националния бюджет са много далече като понятия от теб. За да ти го кажа по-елементарно, ще те помоля да се замислиш върху един такъв казус.
Представи си за момент, че утре 16.02.2008 в Кърджали, Хасково и Разград едновременно бликне нефт. На 20.02.2008 "Нефт ООД" собственост на Доган вече експолатира тези находища. Кмета на Кърджали обявява, че следвайки възгласа на великия Бойко спира да плаща данъци на държавната хазна, защото от къде на къде Кърджали ще храни цяла България. Кмета на Кърджали не се вълнува в ролята си на кмет от парите на Пловдив, Варна, Бургас или Малко Търново. Той иска това, което градът му създаде да бъде на разположение на града. Така би трябвало да бъде и с всички останали градове.
В следствие на така създалата се ситуация, и поради факта, че цялото население е на същото мнение - избрало си е кмета, на 1.07.2008 Кърджали обявява независимост.
Айде сега ми коментирай твоето мнение?
Иле сега вече ще кажеш - ами това е нарушение на конституцията и на всички основни закони в страната.
А няма ли да е малко късно вече?
Опитвай се да не гледаш само в копанката си.
цитирай
16. jones - Аз не споря...
15.02.2008 13:53
... с вас, дали София храни България или обратно. Такъв спор е глупав. Чисто статистически Югозападният регион създава към 40% от БВП. Оставам това без коментар.
Само ще добавя, че това не ми харесва. Защото показва какъв дисбаланс има в България и как някои други региони като изключим Пловдив, Черноморието и Габрово - всъщност изнемогват.

Аз се опитвам да подкрепя Борисов чисто прагматично - той иска нещо съвсем просто - Правителството да не изземва такава огромна част от ресурса, който София създава сама. Това е. Поне половината пари да му оставят, а доколкото знам, около 1/3 само остава на негово разположение. Кой няма да протестира при това положение и няма да търси алтернативни начини да си набави ресурс?

Наскоро Борисов показа едни графики в някакво предаване. Приходите, които София генерира се увеличават в пъти, а сумата, която остава за града стои константа.
цитирай
17. 100jan - artanis,
15.02.2008 13:54
добър ден! Как сте днес? :))))

Май е време да се замислите по-дълбоко.
цитирай
18. анонимен - Йонс - няма да протестира този, к...
15.02.2008 13:57
Йонс - няма да протестира този, който не си е платил............
цитирай
19. jones - ОК
15.02.2008 14:06
Благодаря за дискусията, която се получи. Явно темата е вечна и няма смисъл да товаря блога на indreal.

Това, което аз разбирам от повечето мнения е, че те са изказани от хора, които по презумпция ненавиждат София и хора, които са политически опоненти на Борисов.

Аз не защитавам нито София, нито Борисов. Но на негово място бих постъпил по същия начин.

Приятен ден ви желая.

цитирай
20. анонимен - не мога да се спра - отдавна не съм се ...
15.02.2008 14:11
не мога да се спра - отдавна не съм се ядосвал както в момента - абе хора какво не разбирате бе - Бойко не търси алтернативни начини да се финансира, той нарушава основните ни граждански права!!!!!!! Върху това се гради демокрацията, смисъла на съществуването на една държава. и тъй като обществото създава правилата и то ги контролира - гражданското общество управлява странта, а не обратното. Силна е точно тази държава, която е управлявана от гражданско общество.
А ако Бойко иска да събере ресурс - нека сметнем колко би събрал от такси за митинги, шествия, протести. Ако приемем, че гражданското общество изведнъж нещо ще му стане и ще почне всеки ден да излиза на улицата. Та примерно отделяме по 4 часа на ден 365 дни в годината за протести. Нямам представа как си представя Бойко да се плаща - на час ли, на квадратен метър от площата или може би на преминат километър от шествието.
Приемам за момент, че заплащането ще е и по тритъе начина.
4 часа по 50 лв на час = 200 лв.
2000 кв. от площада пред Александър невски по 0.50 лв. = 1000 лв.
0,45 ст. на км (като такси) по 5 км. шествие = 2.50лв - малко е, нека бъде 250 лв.
Оба сума 1500 лв на ден по 365 дни = 547 500 лв.
Една добра цена за демокрацията бих казъл.
Сега само за момент да помислим от къде кистия и неопетнен Бойко може да вземе тези пари.
Не искам да ставам дребнав, но само за момент:
Чисто хипотетичн, тъй като не съм запознат с точните суми.
Ако приемем, че последния (по мое мнение абсолютно ненужен) ремонт на Цариградско е струвал 2 000 000 лв., при неустойка за лошо свършена работа (което според мен е очевидно) 10% са 200 000 лв.
За да не породължавам - ако за 1 месец само Бойко, великия, координира правилно работата на подопечните си служби и събере взимания на общината (които не се препращат към централния бюджет), като глоби замърсяване на града, глоби за непочистване на града, неустойки по сделки и т.н. - мисля, че 500 000 лв. ще му се видят като смешни пари - не че не са......... майко мила.
Ники
цитирай
21. анонимен - Jones - съжалявам, ти си тъп като ...
15.02.2008 14:15
Jones - съжалявам, ти си тъп като гъз.
Идриъл извинявай, както и всички останали.
Джонс - ти си тъп като гъз.
цитирай
22. jones - Хахаха :)
15.02.2008 14:19
Добре :)
цитирай
23. artanis - jones
15.02.2008 14:25
Един съвсем приятелски съвет. Недей да четеш толкова много, а излез малко на улицата и поразпитай хората кой какво и защо в България.

100jan,

Днес съм много, много, много добре :)
цитирай
24. indreal - Ей, хора, плаша се!
15.02.2008 14:28
Абе оставете кой колко и какво ще спечели! И 5 лв. да е таксата за минтинг пред Ал. Невски пак е безумие! Винаги се започва от малко - днес ще направим протестите платени, от утре ще почнем да налагаме глоби за вицове срещу властта, а след това ще въведем и такса вход пред урните за гласуване. А ако галсуваш за опозицията - и акциз. Нищо че той не е в прерогативите на местната власт. За контрола върху кореспонденцията и комуникацията пък хич няма и да говоря - МВР и без друго вече доволно потрива ръце и точи лиги при мисълта какви възможности се отварят. Не може да се вършат подобни безобразия и на никой да не му прави впечатление. Просто не е нормално.
цитирай
25. анонимен - Абе и на Хитлер отначало много са му ...
15.02.2008 15:15
Абе и на Хитлер отначало много са му се смяли. Той също е бил народен любимец.
цитирай
26. vivian - много се зарадвах
15.02.2008 15:47
много се зарадвах на постинга ти.. значи все още има хора, които мислят в България..
цитирай
27. анонимен - От утре отменяме всички граждански ...
15.02.2008 16:09
От утре отменяме всички граждански права. Защото струват много пари.
Първо ще отменим изборите. Излизат много скъпо. И от парламент няма нужда, знаете ли колко пари гълта? Ще се управлява с президентски укази, президента, разбира се, ще се сменя от президентонаследник.
Ще отмених правото на хората да излизат зад граница. Митниците излизат скъпо, мамка им, а и така ще спрем корупцията по митниците.
Полицията също гълта много пари. Ще я закрием. Който иска да го пазят, да си плаща на охранителната фирма.
Ще премахнем пенсиите. Баси, знаете ли колко пари ще спестим? Пенсионерите да си намират работа и да бачкат, няма само да ни се мотат и да пречат.
Ще премахнем и безплатното образование. Всеки ще си се образова сам в къщи. Няма сега разни даксали да протестират и да пречат. Сградите на училищата- да се превърбат в бизнес-центрове, а офисите да се дават под наем.
Здравеопазавнето също да се закрие. Хората да си пазят здравето. И да гледат къде ходят, да ни удрят коли и после да търтействат по Пирогов.
Ще закрием и изнасянето на боклука. Всеки сам да си копае дупки пред блока и да си го изхвърля. Ако не може- да си плаща на човек с каруца да му го изнася.
И както се казва в по-горния постинг, ще направим лагери, в които ще вкараме несъгласните с поглъщането на горчивото финасово хапче. И тези, които разказват вицове срещу Бойко Борисов и негова светлост Президента на България (от кумова срама ще махнем "Република").
Ще дадем право на кметове и областни управители да свикват населението да дава доброволен задължителен труд за поддръжка на пътища, улици, магистрали и ж.п.линии (миналото се е викало ангария, но сега си има политически коректно име- добороволен задължителелн труд). За разлика от Средновековието, когато ангарията е била ограничена до няколко дни в годината, то сега ще е по усмотрение на негово превъзходителство Кмета или негово високоблагородие Областния управител.
Е, ще се разрешат делегации с прошения да се жалва на Президента, но той е стог и справедлив. Задълженията на крепостния са за да служи на Държавата, затова няма да се налагат строги наказания на прекалилите кметове и областни управители. Понякога прошенците ще се изпращат на доброволен поправителен труд в на Негово Президентско Величество Корекционно-възпитателен лагер. Разбира се, и кметовете, и обастните управители ще имат лични Корекционно-възпитателни лагери, но ще могат да пращат провинили се граждани за кратки срокове- да речем не повече от 10 години в на Негово Превъзходителство Кмета Корекционно-възпитателен лагер и съответно на 15 години- за областния управител.
С най-големи наказания ще се наказват следните престъпления:
1.Несъгласие с кмета, областния управител или президента: смъртна присъда без право на помилване;
2.Разпространяване на революционни и подриващи законната и дадена от бога държавна власт: смъртна присъда без право на помилване;
3.Атеизъм: смъртна присъда с право на помилване от президента;
4.Защита на околната среда: доживотна присъда в специален с тежък режим Корекционно-Възпитателен лагер, управляван от Българска православна църква;
5.Карането на велосипед: до 10 години в на Негово Високоблагородие Корекционно-Възпитателен лагер;
6.Нежелание и липса на ентусиазъм в изпълнението на задължителния доброволен труд: 10 години в лагер;
7.Четене на книги и стремеж към образование: 10 години в лагер, могат да се намалят до 5 години при наличие на признаци за поправяне на поведението.
8.Вегетарианство, трезвеничество и въздържание от пушенето на цигари: 5 години в специализиран корекционен лагер (свинеферма, тютюнев комбинат, спиртоварна);
9.Опити за синдикално организиране на работниците: 10 години в лагер;
10.Попадане под влияние на западно т.нар. демократично прогресивно влияние: 20 години в лагер;
11.Предбрачен секс: 10 години в изолиран лагер в Родопите.
12.Хомосексуализъм: смъртна присъда. Ако виновният осъзнава делата си: лечение под наблюдението на свещеник от БПЦ в специализиран лагер, не по-малко от 10 години.

Президента, като набожен и милостив господар, ще дава по 2-3 години на убийците и изнасилвачите, а крадците ще изяждат по десетина тояги на голо.

Хора, не знам как да ви обясня коео до къде води. Карате ме да изпадам в графомания.

Христо

http://xunap.hit.bg

Герба, разбира се, ще се промени и на него ще пише: Единство, държавност, православие.
цитирай
28. indreal - Христо,
15.02.2008 16:22
ти направо ме разби с това последното - да не би тайно да си карал курсове в някоя школа на НКВД или смерш? Със сепциализация в ГУЛаг? Страшен коментар, поздрави!!!
цитирай
29. krassko - И за какво е всичкото това
15.02.2008 16:48
1. След митингите остава ли боклук? Остава. Е нека си платят тогава партийците.
2. А колкото до "пишман пожарникаря", имаше един "пишман актьор" и стана президент. Доколкото си спомням разказа ни играта.
3. Сега картите ги дава Б.Б. И не плачете. А като дойдете на власт тогава говорете.
цитирай
30. анонимен - Krassko - а данъци плащам ли - пла...
15.02.2008 16:52
Krassko - а данъци плащам ли - плащам. Защо тогава да плащам и за правото си да изразя позиция на площада? А площада трябва ли да се чисти и без да има митинг? А чисти ли се? А данъци плащам ли за да се чисти? А как да си изкихам срещу тази несправедливост? А като не ме чуват като кихам и с съм решил да кихам пред общината, белким ме чуят? Или викаш те кърпичките струват пари?
цитирай
31. анонимен - Бойко Борисов няма неограничена ...
15.02.2008 18:06
Бойко Борисов няма неограничена власт. Раздавал картите. Властта идва от гражданите. Кмета работи за нас, а не ние работим за кмета.
Проблемът е, че партийците ще си платят и това за тях не е проблем. Ами ако Бойко вземе да ти разкопава за строеж градинката на 3 метра от блока няма да можеш да си платиш, за да протестираш.

Христо

http://xunap.hit.bg
цитирай
32. ssstto - Ъммм
15.02.2008 19:49
Тази идея не знам от кой е снесена, но общинските съветници били съгласни. Всички. Добре дошъл див десноцентристки капитализъм! Джоунзи, марксистите ти обяснения за данъците смесени с почти фашистки описания на част от софиянци и Югозападния регион звучат много убедително. Като няма пари Бойко що не въведе и данък за обмена на файлове в София? Ще потече река от пари. Всъщност целта е да се намалят митингите за да има по-малко задръствания.
цитирай
33. zvezdi4kata - София храни цяла България?
15.02.2008 19:50
Това е смехотворно...не е далече времето, когато голяма част от продукцията на заводи като Калиакра Добрич, Сердика и още куп държавни провинциални заводи се отделяше за София. И сега е така, макар и в по-слаба степен - камионите с производство от страната пътуват към столицата ни.А зад тях, в личните си автомобили пътуват обикновените софиянци, завръщайки се от родните си места с пълни с провизии багажници:)
цитирай
34. jones - Вече стана ясно...
15.02.2008 20:01
... че съм тъп като гъз според един или повече анонимни и подписани - просто не обръщайте внимание на "фашистките" ми възгледи.

Или трябва да ви платя, че съм казал свободно мнението си?
цитирай
35. damnation - Добре, добре. . . първи крачки в р...
15.02.2008 21:25
Добре,добре... първи крачки в ренесанса на комунизма или край на утопията с българската демокрация ?
Аз само по природозащитни протести ходя, няма да ме вкара в преразход на първо време...
цитирай
36. анонимен - Митингъващите са клакьори щатни Да си плащат щом реда разклащат!
16.02.2008 05:56
Не може София да хрании България с приказки. Тя само приказки произвежда. Ако приказките бяха производство- първи сме в света и то не на глава от населението а в абсолютни цифри простотии, та нямат време за работа и какво е работа и как се изкарва хляб, няма как да разберат.
Трябва общината да набира средства и митингуващите са най вече докарани"клакьоори" от провинцията. Който ги докарва ще се бръкне и за такса. Нали за митингуващите ще трябва охрана, която ще отклони охранителите от нормалните задачи да се борят с престъпността, ще трябва да се чисти и мете допълнително, защото митингуяащите са задръстенязи, които ред не знаят а със зъби нокти и ритници се вреждат по напред и редът на нормалния живот повреждат
Та ББ е вече почти Централна власт, а софиянци се мислят за България и като са отворили едни уста само искат и лапат. Нали там е главния гръбнак на корупцията и тия дето вземат са все сини чиновници, защото нито жълта, нито червена метла е минала. И Интернета не е безплате,. защо митингите ще са безплатни, щом тав се въртят едни и същи "Щатни" .Свободата иска ред и спазване правила. Защо ои бюдщета да се п;аща. че на някой му се навирила главата и ще задръства пътя на нормалния живот.
Под това знаме Свобода" защо се наредиха само анархисти, които не зачитат правото на обществото да живее нормално . Трябва и за простотии в Интернет да се плаща и за надменността, че като си софиянец си нещо по вече . Да нещо по вече сте в негативизма, но си е за Ваша сметка, защото влакът на живота си върви напред, годините също. Всеки сам избира как да живее днес. На който не му харесват таксите днес, няма къде да се дене. Утре такива такси ще сложи ББ за държавата, защото платените митингуващи ще го изберете. Поредната кукла на демократичната свобода. И аз се ползвам да кажа, че София не е ЕС. Уважавайте управляващите! Утре когато сте управляващи и Вас няма да уважават, което пречи за да имаме нормална държава а такава от недоволни митингуващи- Което се опитва да управлява държавата. Орел, рак и щука- не е от сега и така ще ни знаят по света. Сами си хвърляме кал на държавата. Че защо деугите да ни я уважават!?
платени щатни дюдюкари.
цитирай
37. анонимен - 2 000 000
16.02.2008 11:53
Бате Бойко, цялото Позитано 20 е срещу теб за да разбие екипа ти и да не те допусне до властта.
Но това се вижда и ти ще победиш...защото 2 000 000 сме зад теб.
цитирай
38. nakom - Джоунс - престани да се излагаш
16.02.2008 15:20
София отчаяно търси пари.Това значи че пари не достигат.Защо не достигат - защото показните преасфалтирания (абсолютно ненужни), глътнаха огромни суми.На фона на изтеглените заеми (които са огромни), бюджета би трябвало да е вързан че и отгоре.Обаче не е .Това значи само едно - ББ е пълен некадърник, който не може да управлява ничии средства.И майната му на това за притестиращите такси - вдигат се всички местни данъци, патенти и прочие.И пак се квичи че държавата взимала парите на СОфия.Това са пълни глупости, на които само марсол на ранга на ББ може а повярва.Просто се краде много, и се управлява некачествено.А вернито му фенове са винаги начело в квалификациите.И стиа си зял че живееш в голям град, защото нито е град като град, нито си единствения който живее в тая дупка с фъшкии.
Ще ти дам само един пример - когато Бургас внасяше 6 % от държавния бюджет, а отделно Нефтохим - 7%, Бургас като град получаваше субсидия колкото Ямбол.По-малко от Сливен, Русе и Стара загора.Едно защото беше червен (вива костов, тва лайно рядко), и града пак се оправяше някак си.Даже изчисти задълженията на стария кмет, който обяви общината в несъстоятелност.А бойко - все някой му е виновен.Като беше ченге - съдилищата, като стана кмет - правителството, като не може да го вдигне - сигурно цеца секса-бориславова.Аман от тъпи обвинители.
И още нещо да ви шепна господа аристократи- София не храни България, парите на България се стичат в София.Ако това ручейче спре, не я виждам София.А това лесно може да се уреди, колкото и ефимерно да ви изглежда
Доживях с Артанис да сме на едно мнение.
цитирай
39. анонимен - съгласен съм с много от коментарите
16.02.2008 19:39
“Аз лично мисля, че Бойко би събрал повече пари, ако въведе глоби за замърсяване из града - плюене, храчене, секнене, хвърляне на хартийки, кутийки и други гнусни отпадъци, понеже в София има една значителна част от жители, които са просто неконтролируема паплач, неспазваща никакви писани и неписани правила“
цитирай
40. meto76 - Бойко е Простак голям. Обикновен ...
16.02.2008 21:22
Бойко е Простак голям.Обикновен охранител без грам мозък в главата с претеции да управлява цяла държава.Но на прост народ, прости управници.
цитирай
41. анонимен - Кольо Фичето
18.02.2008 16:21
Този столичен кмет е чисто и просто поредният позьор, ама нека да седне в премиерското кресло, че после да видите вие как се управлява от малоумник...Хак да ни е на всички, аз си тръгвам завинаги, да мислят оптимистите тук.
цитирай
42. jones - Wow...
19.02.2008 14:14
... Нейкъм - what a genius you are! Wow, gosh!
цитирай
43. анонимен - kakvo da pravia?
20.02.2008 09:02
Hora daite suvet! Ve4e ne jiveia v BG 6tot mi pisna ot vsi4ko! Ot skoro oba4e se zamislih za pribirane,4e i v 4ujbinata ne e lesno,oba4e sega kato pro4etoh vsi4ko gorenapisano....ne znam! Za kakuv diavol da se vru6tam,kogato ne6tata sa iasni i mai stavat i po-zle.....ufffff....ebasi :((((
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619061
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865