Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2008 13:39 - Когато една държава стане за резил
Автор: indreal Категория: Политика   
Прочетен: 11171 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 12.03.2008 10:13


Покрай скорошните истерии на фиромците, предизвикани от предложенията за промяна на името на страната им, направени от международния посредник Матю Нимиц, попадах на редица бисери. Много от тях в значителна степен надхвърлят политическия кич и се радеят с откровено безумие. Ето и един от тях.

Агенция БГНЕС цитира гневен материал на фиромския вестник “Дневник”, нахвърлян по повод ограниченията за пътуване, произтичащи от Шенгенското споразумение. Някакъв писач изпада в смешен плач с въпроса: „Как е възможно да се опитвате да концептуирате на македонците и да прилагате ограничения за движение и обмяна, след като те са измислили глобализацията по времето, когато варварите са били в европейските гори и тундри?”

Концептуирате?! Е бре маке, е бре чудо ще възкликне някой. Само че нездравите си брътвежи на нашия фиромски драскач не спират до тук. По-нататък любезно сме осветлени, че „…Първата глобализация в историята е македонската, на щитовете и копията на фалангите на Александър е свързан светът на цивилизациите и това е направено с концепция.” (!!!)

Мамата си е...глобализирало, би казал някой. Но ще се излъже, защото на фона на подобно високопарно излагане насред Скопие се провежда протестен митинг, на който се носят плакати с надписи "НАТО - Не благодаря" и "ЕС - Не благодаря". Това обаче е нищо в сравнение с плаката за въпросния митинг.
image
От него научаваме редица интересни неща. Първо в очите се набива констатацията за 7000 години македонска писменост, т.е. далеч преди появата на наченки на писменост у египтяните. Сега трябва да очакваме сензационните разкрития на Института по нацинална история на МАНУ (МАНУ- Македонска академия на наукита и изкуствата)

около биографията на фараона Тутан Камоновски. Чак да им се чуди човек на пустите му фиромци-македонисти защо, аджеба, тогава им беше целия тоя вой, около т.нар. „македонски” произход на Кирил и Методий. А за 3000 години македонска земя направо нямам думи – 4000 години от писмеността им нещо ми идват безтегловни, ама нейсе. Още повече, че християнството там е от 2000 години. Усещате ли накъде отиват нещата? Въпрос на време беше историците-македонисти да направят фундаменталното съобщение пред света, че Исус е тяхно момче. От Битоля, да речем.

Само ще изтъкна очевидното: фиромската историческа нАука от далеч смърди на сръбска шльокавица от миналия век. Само че не отлежала, а пълен първак, т.е. метилов акохол, в случая доста вредящ на зрението за реалността. И за капак цялата тази отвратителна смес придобива хептен зловонни оттенъци благодарение на нездравите добавки от още по-долнопробната парцуца местно МАНУ-ско производство. Но ще дойде време, когато фиромците ще се отърсят от сковаващия ги нездрав сън. Дано само да не установят, че нещо влажно им лепне, защото вече са се осрали прекалено яко.



Тагове:   държава,


Гласувай:
0



1. анонимен - Като не щат глобализацията тип НАТО ...
29.02.2008 17:24
Като не щат глобализацията тип НАТО и ЕС, то явно ще наложат глобализация на върха на вехтите автоматични карабини М59, Made in Yugoslavia, и с типичното македонско юначество ще завладеят света и ще наложат глобализация от македонски тип.
България, в такъв случай, е изправена пред две дилеми:
Първата е да се присъедини доброволно към македонската доминациа като своевременно загърби губещите вече позиции организации като НАТО, ЕС и ООН. Валутният борд например ще остане, но ще фиксираме лева към македонския денар.
Втората е да продължим отчаяно да се съпротивляваме срещу бъдещата и неизбежна глобализация, водена от Македония. И в такъв случай да продължим агонията си по логичния й край.
Време е нашите политици да осъзнаят, че е безмислено да се съпротивляват срещу мощта на една дръжава, която има от 7000 години писменост, 3000 години собствена земя и християнство от 2000 години. Не може просто така да ни се разминат подигравките с най-старият народ във вселената.

Багера

http://xunap.hit.bg
цитирай
2. piccola - :)
29.02.2008 18:37
тази информация да се добави в учебниците по история....хмм, не, нека се започне с букварите:)

поздрави за постинга!
цитирай
3. ikoni - Ще изплагиатствам от Йовков :-)
04.03.2008 10:52
И ще цитирам доловно Моканина: "Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже!". Но какво съм тръгнала да навирам "По жицата" в очите на толкова културен народ ;-), като жителите на БЮРМ. :-)
Дано Господ им прости злобата към майка България!
цитирай
4. monnio - indreal
05.03.2008 22:50
Босичък си в историята и явно не си прочитал скоро Библията. Там апостола изрично пише че скоро ще се отправи към Македония.

По цялото средиземноморие има ранни църкви (църковни общини) и Македония не прави изключение.

Впрочем в Македония има шантави историци, ама нашите луди, начело с Божидар Димитров им дават достоен отпор.

Пак в Библията пише - лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си? Мат. 7:3
цитирай
5. indreal - @ monnio
06.03.2008 12:00
Май си се опитал нещо да кажеш...? Е, не ти се е получило!
цитирай
6. monnio - idereal
06.03.2008 12:35
Или пък ти не желаеш да разбереш? Цитирам: "...християнството там е от 2000 години. Усещате ли накъде отиват нещата? Въпрос на време беше историците-македонисти да направят фундаменталното съобщение пред света, че Исус е тяхно момче. От Битоля, да речем." От думите ти се налага извода, че в Македония няма християнство от времето на апостолите или 2000 годни. За това ти предложих да разгърнеш Деяния апостолски, която е непосредствено след четирите евангелия и съмненията ти ще се разсеят.

Разбира се църковните общини в Македония не са уникални, такива има по цялото средиземноморие. Интересното при македонските църковни общини е, че те са сред онези малко (гръцки, арменски, египетски, йерусалимската), където и до днес живеят преки или духовни наследници на древните жители на съответните страни.
цитирай
7. indreal - @ monnio
06.03.2008 13:33
Виж какво, драги monnio. Явно това с християнските църковни общини е от изключителна важност за теб. Така да бъде. Виновен съм, за дето подценявам подобен факт. Само че мисълта ми е за друго - безумната идея на македонизма е способна да изопачи дори и най-дребния историески факт. А още по-добре е, когато исторически факти изобщо няма. Тогава се фабрикува много лесно на кой каквото му хрумне. Затова е и иронията, че е въпрос на време "...историците-македонисти да направят фундаменталното съобщение пред света, че Исус е тяхно момче. От Битоля, да речем." Само че изобщо не мисля да се оправдавам за ненавистта си към противната официална доктрина на ФИРОМ (или БЮРМ, ако звучи по-благозвучно).
цитирай
8. monnio - idereal
06.03.2008 14:05
Драги indreal, ако мислиш че глупавата абравиатура БЮРМ е приятна на някого освен на гърците и албанците - си в невероятно заблуждение.

Не случайно в предишния си коментар ти дадох пример с българските колеги на литературните дейци в Македония. Тъжното е, че такива елементи има във всяка страна без значение дали е малка или голяма. Всички те дирят корени почти във времето на Ной. Нашето момче Б.Д. не е по добър от колегите си балетристи в Македония, Сърбия, Гърция, Турция или Румъния. Тъжното е, че тези хора са достатъчно влиятелни за да се противопоставят на изграждането на общи учебници по история, от които ще трябва да отпаднат явните лъжи.
цитирай
9. indreal - Общи учебници по история?!
06.03.2008 15:21
Коминтерновски теми не разисквам! А ФИРОМ (БЮРМ) е официалното име на тая пишман държава, дори и според ООН. Така че стига с тоя смешен плач за приятен/неприятен гъдел от абрЕвиетурата. За нея рев надават единствено фиромците (бюрманците) сърбофили.
Довиждане!
цитирай
10. monnio - :)
06.03.2008 16:14
Брей, не знаех че коминтерна се бори за мир. Мислех си че бленуват комунистите да завладеят целия свят.

Интересно е как лесно влезе в релсите на омразата и отказа да се мисли, типични за войнствения национализъм.
Остани си със здраве:)

цитирай
11. indreal - Ей!
06.03.2008 17:41
Не ми вменявай неща, които не съм казал!!! Това че не подкрепям последната нездрава коминтерновска издънка, звучно именуваща се ФИРОМ (БЮРМ) не ме свързва по никакъв начин с някакъв си войнствен национализъм!!!
И повтарям (дано е за последно) - ДОВИЖДАНЕ!!!
цитирай
12. karavelov - Хе хе не спорете с monnio! :) До скоро ...
04.07.2008 16:42
Хе хе не спорете с monnio! :) До скоро оня парцал на хОМО - Илинден беше на автара на блога му!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619145
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865