Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2008 11:38 - Томов екзекутира чорбата
Автор: indreal Категория: Политика   
Прочетен: 6401 Коментари: 19 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

До какво доживяхме - да изхвърлят ЦСКА от евротурнирите, и което като че ли е по-унизителното - и от националната "А" група! Вярно, май все още не официално, ама самият факт, че подобно нещо е възможно вече си е събитие. Най-неприятното обаче е начинът, по който се стигна до това. Чорбата не се докара до това незавидно дередже с калпава игра, а бе тласната в бездната от безумството на Томов. Звучният шамар дойде заради неспазване на елементарна финансова дисциплина. Оказва се, че ЦСКА има огромни дългове към кой ли не - НОИ (1.6 млн. лв), Агенция по приходите (900 000 лв.), трансферни закъснения (100 000 лв., които повече от година и половина "Вихрен" не е получил за нигериеца Удоджи.), просрочени кредити към банки и т.н. Най-фрапиращото е, че по стар навик Томов изобщо не имал намерение да погасява дълговете - дори не е правен опит да  се договори някакво разсрочено плащане. Защо казвам по стар навик ли? Ами защото с каквото и да се захване тоя ляв политически нагляр всичко прецаква - където и да успя да се намърда в последните години все скандали забърква, и то приоритетно финансови. Явно са му слабост. Още щом се намърда в "Кремиковци" и в ръководството на ЦСКА беше ясно, че и там рано или късно ще се стигне до драматични финансови истерии. И не мога да разбера, защо никой освен феновете на отбора не го псува. Като че ли никой не вярва, че това се случва. По стар български обичай всички си мислят, че БФС-то ще намери начин да върне клуба в "А" групата. А ако не футболният съюз, то тогава Гоце ще издаде президентски указ, за да спаси червения отбор. Или Станишката ще постанови дълговете да се поемат от държавния бюджет. А за пряката вина на Лупи се споменава само някак мимоходом. Тоя мръсник най-сетне трябва да стане обект на специален интерес от страна на прокуратурата. Но това едва ли ще стане. Нашата държава е уникална - управлява се от мафията на бившите комунисти и ченгета, а да не би Лупус да не е един от тях? Както знаем щом си един от тях в подобна мътна среда можеш само да просперираш. Честито, Томов! Само че има и още един изход...
Тази сутрин гледах репортажа с разбеснелите се чорбари, които псуваха провалилия се политик и пишман изпълнителен директор, че и на бой му налитаха. Сега, след като за отбора им всичко е загубено, топката е единствено у тях. И ако искат да се докажат като истински футболни ултраси, могат да го направят единствено като последват примера на колумбийските си колеги. Там, както знаете, измяна към любимия отбор се наказва доста сурово.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eien - Той не бил виновен!
04.06.2008 12:45
А кой е?
цитирай
2. indreal - E, то е ясно кой е виновен, според него
04.06.2008 13:24
Всичко това е заговор, организиран от Левски и подкрепен от световния ционизъм, финансиран с парите на американския империализъм.
цитирай
3. kolega - има виновен ...
04.06.2008 13:27
Костов е виновен, разбира се ...
цитирай
4. indreal - A да,
04.06.2008 14:41
и Костов, извинете че го пропуснах...
цитирай
5. gantree - @
04.06.2008 14:48
Нека да го набият бе, момчета, не се ядосвайте. :)))

За заговорът съм напълно съгласен - очевидно си беше, че са пратили полицаи-левскари, за да го охраняват. Ако бяха пратили чорбари - ннне се знае как щеше да завърши нощта. :)))
цитирай
6. анонимен - Томов
04.06.2008 15:32
Лично аз познавам Сашо Томов. Кефи ме като човек, но в цялата работа има една фундаментална грешка.
Томов е възпитаван от ранна детска възраст за да бъде голям шеф някой ден. Виден комсомолец, завършва икономика, пращан насам-натам на специализации. Шеф на отдел "Работническа младеж" в ДКМС.
Работата е, че са го надъхвали със самочувствие през целият му живот. Че по едно време става и вицепремиер. Егото му е огромно, но за съжаление е без покритие. Самият той си е сбъркал професията. Иска да става голям шеф, което както е видно няма да го бъде. Мисля, че от него би излязъл чудесен преподавател в университет. Лекциите му са интересни и запомнящи се, има дарба да обяснява сложни неща по прост начин. Ама сакън! Пъне се да става я министър, я премиер или нещо такова. Е не може ли прсто да се отърве от тая си роля веднъж завинаги? Да си преосмисли живота и това в какво е добър и в какво не е?
Колкото до финансови крах на ЦСКА, еми ясно е, че само с надъхан комсомолски устрем не става.
цитирай
7. indreal - не става
04.06.2008 15:35
и това си е...
цитирай
8. giorgiocbr - Като левскра ме е яд,
04.06.2008 20:56
Че за пореден път ни лъсна голия г...з пред футболна Европа.

Александър Томов че е провалил всичко, с което се е захванал, е ясно.

За съжаление всички губят от тази ситуация, а тъй като съм и семейно обвързан с Левски, искрено се възмущавам от твърдението на Лупи, че Левски му е виновен, и че просто му е спретната интрига - иначе отбора му бил на 3.000.000 лева печалба. Смях в залата.

Лицензионната комисия е на щат в УЕФА, не в БФС или в Левски!
цитирай
9. indreal - @ 8
05.06.2008 10:12
Всички тия жалки оправдания само затвърждават оценката за Томов - нагъл и разрушителен крадец и лъжец. Дори вече и виц излезе:
Попитали радио Ереван как можем да се справим веднъж за винаги с талибаните. Отговор: "Трябва да ги оглави Томов"...
цитирай
10. анонимен - най-кофти е за феновете на отбора
05.06.2008 12:41
а Томов пак ще се измъкне...
цитирай
11. анонимен - Монетата има и друга страна. Айде ...
05.06.2008 14:21
Монетата има и друга страна.
Айде сега замислете се Томов за себе си ли работи. В този и във всички други случай. Ами не нали?
Значи всъщност той може не да се е провалил - напротив постигнал е завиден успех.
Кремиковци - бил докарал комбината до закриване, не знам си какви дългове към държавата и БДЖ и електроснабдяване. Беше ли обявен Кремиковци за работодател на годината? Колко милиона се завъртяха през него за последните години и колко е спечелил от това собственика му. Направи ли собственика сериозни инвестиции, от които да загуби пари, въпреки че беше длъжен да ги направи?
За ЦСКА - въртят ли се пари в отбора? На печалба от 3 мил. ли е? На някой пука ли му, че дължи пари на държавата? Собственика печели ли?
Та ако погледнете нещата от другата страна Томов е може би един от най-добрите мениджъри и тая яма България. Той знае как и какво да направи за да защити дори и губещи инвестиции на хората с парите и да изкара печалба на гърба на държавата дори и от най-лошите варианти за развитие. Така че според мен Томов не разваля всичко до което се докосне, напротив той вади максимална печалба за работодателя си от всичко до което се докосва.
Отделен въпрос е, че го играе социалдемократ. Ама то това не беше по политичеки убеждения, а по-скоро защото така се подредиха нещата и тогава беше това модерно.
Ники
Ники
цитирай
12. jesusbg - от това нещо, колкото и странно да ...
05.06.2008 20:57
от това нещо, колкото и странно да звучи, най-губещ е ФК Левски. Очаква се ново Тампере и нови възгласи евроидиоти.
Ама идиотите са балкански и са президентите на два от славните българсдки тима - ЦСКА и Левски.
цитирай
13. giorgiocbr - Джизъс,
05.06.2008 22:24
Не виждам защо обиждаш президента на Левски, но както и да е.

Принципно всеки, който дава пари за спорт в България, заслужава уважение. И без това останаха малцина такива ентусиасти.

Дори и Томов уважавах за усилията му да осигурява финансиране за спорт, преди да му лъсне голия г...з за пореден път.
цитирай
14. jesusbg - giorgiocbr
05.06.2008 23:21
Батков е пълен идиот, защото реши не чрез игра, каквато Мъри искаше да наложи, а чрез машинации да направи трофеи.
И да не забравяме, че в продължание на една година точно Батков не беше платил премиите на играчите си за фиаското (участието) им в ШЛ
цитирай
15. giorgiocbr - Джизъс,
05.06.2008 23:26
За разлика от теб разполагам с информация от кухнята на футбола и по-специално Левски. Това с неплащането е легенда. Единствения истински гаф на ръководството беше с договора на Пелето, но... човек се учи докато е жив.

Пожелавам ти да станеш същия пълен идиот като Тодор - със същите успехи, знания, бизнеси и влияние.
цитирай
16. jesusbg - Ако пожеланието е в добрия смисъл, ...
05.06.2008 23:32
Ако пожеланието е в добрия смисъл, ще го приема. Иначе звучи като брутална обида
цитирай
17. giorgiocbr - Ами в добрия е,
05.06.2008 23:35
Защото не виждам как ще наречеш пълен идиот човек от такъв ранг. Това че е президент на вражески за теб отбор - ОК, но все пак...

Нека си уважаваме личностите в България, а на вас като отбор ви пожелавам нов президент като Божков /дето го псувахте, че е левскар/ или като Гриша Ганчев.

Замисли се сам защо свестните хора бягат от ЦСКА.
цитирай
18. indreal - Хора,
06.06.2008 18:00
Янчев го е казал най-добре в постинга си
http://ianchefff.blog.bg/viewpost.php?id=199670
Повече от това едва ли може да се добави...
цитирай
19. meto76 - Всички отбори трябва да са поста...
06.06.2008 22:08
Всички отбори трябва да са поставени при равни условия след като ЦСКА не си е плащал дълговете то това е нечестна конкуренция спрямо другите отбори които са бил редовни т.е. тия пари които са спестени от данъци и осигуровки са дадени за по-качествени футболисти.Да си покрият всички дългове иначи във В група.Законите трябвна да са еднакви за всички не трябва да има разлика в прилагането им.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619099
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865