Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2009 09:59 - 13 причини да гласуваш на 7 юни.
Автор: indreal Категория: Политика   
Прочетен: 1919 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
13 причини да гласуваш на 7 юни. Особено ако си млад! 1. Ако отношенията между България и Европейския съюз продължат както досега, скоро ще получаваме европейското си финансиране в белязани банкноти. Пука ли ти дали си гражданин на държава, определяна като най-крадливата в Европа?
2. Така или иначе всеки ден, всеки миг правиш избори: какво да облечеш, по коя улица да минеш, с какво да се храниш, кои да са приятелите ти, какви книги да четеш, кои филми да гледаш. На практика – ти си изборите, които правиш. Европейският избор е част от твоето лице. Не го крий! То е красиво, красотата ще спаси света и ти си част от спасението.
3. Студентите от училището за политика ми казаха, че лошите политици се избират от добри граждани, които не ходят на избори. Хората биват част от проблема, част от решението и част от пейзажа. Ти от кои си? Можеш да си отговориш на 7 юни!
4. Казваш, че си отвратен от досегашната политика в България? Но не забравяй – колкото по-отвратен ставаш ти, толкова повече са отвратителните, които се разпореждат с твоя делник, образование, възможности. Дори ти да не се интересуваш от политика, политиката много се интересува от теб!
5. Големите партии, партиите на статуквото разчитат на теб – да не отидеш да гласуваш на 7 юни. Ако не отидеш, с малкото гласове на твърдите си привърженици те ще получат много по-голяма власт, отколкото заслужават.
6. Обичаш баба си и дядо си?! Караш се понякога с родителите си... Почитай всички, вслушвай се в мнението им, но не ги оставяй да избират вместо теб. Дори да ти мислят доброто, те не са ти. Би ли оставил на баба ти да избере как да се облечеш довечера, в кое заведение да отидеш, кой филм да си свалиш от нета? Защо тогава си решил да я оставиш да избере вместо теб твоето бъдеще и бъдещето на Европа?
7. Струва ти се, че ДПС имат по-голяма власт от тази, която заслужават? Разходи се тогава на 7 юни до избирателната секция и гласувай за българска партия. Моля те, повярвай в това, което вярвам аз: ако ти се струва, че джамиите са много – строй църкви! Всичко друго ще донесе нещастие на всички ни!
8. Харесваш ли стихотворението на Ботев „В механата”? Същото, което завършва с „...а вий, вий сте идиоти”. Няма да ти говоря за Ботев, а за Конфуций. Твърдят, че казвал: можеш цял живот да крещиш срещу мрака, а можеш и да запалиш една свещ. А и Ботев не остана в механата, а отиде... знаеш къде!
9. Знаеш ли, че през последните 4 години повече от ѕ от решенията на българския парламент бяха просто потвърждения на норми, приети в Европейския парламент и Европейската комисия. И само ј - оригинално българско законодателство. Странно защо политиците не ти го казват, но ти вече от 2 години си равноправен член на най-могъщото държавно обединение в историята на човечество и имаш равни гласове с повечето от държавите в него. Защо не се възползваш от този глас или мислиш, че френският провансалец или датският кравар по-добре от теб знаят какво ти трябва?
10. Би ли си качил във фейсбукаа едно такова стихче:
Душата ми се умори от хора,
Които гръмко заявяват,
Че по-добре от мене знаят,
Какво е по-добро за мен?
11. Знаеш ли къде можеш да намериш безкрако куче? Където си го оставил! Вероятно същото е с мечтите ти за бъдещето – те са там, където си ги оставил, колкото и странни да са. А най-странното е, че гласуването на 7 юни има много общо с възможността да ги намериш!
12. Вслушай се в това, което ти обещават и знай: онези, които ти обещават всичко, вероятно могат и да ти вземат всичко. Това важи както за кварталните дрогдилъри, така и за големите партии. Дори да не харесаш нищо от предлаганото на пазара на политически възможности в момента, не се оставяй да ти влияят, а избери онова, което най-много прилича на теб. Защото гласуваш за себе си. И защото – нали помниш втора точка? – самият ти си изборите, които правиш!
13. Струва ти се, че си се загубил в цялата предизборна врява. Просто е - следвай сърцето си, ако умът ти блокира. Човек може да губи понякога ума си, но не трябва да губи сърцето. А си спомни и Алиса от Страната на чудесата: как да се намериш, ако не си се загубил преди това?
Моля те! Иди да гласуваш на 7 юни! А ако успееш да се сетиш за още 13 причини да се гласува, ще ме направиш неизказано щастлив. Аз ще ти го върна тъпкано.
Твой
Любо Дилов-син

Получих текстът, който прилагам тук, като съобщение във фейсбук по една от каузите, които подкрепям. Имам известни резерви към автора на обръщението по повод политическата му дейност, и ако името му стоеше над текста най-вероятно нямаше и да го прочета. Но мисля, че така изложени, мотивите за гласуването на 7 юни са доста основателни, ето защо смятам, че текстът си струва.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vminev - Мда, много добре си го написал : &...
05.06.2009 10:17
Мда, много добре си го написал : "Имам известни резерви към автора на обръщението по повод политическата му дейност, и ако името му стоеше над текста най-вероятно нямаше и да го прочета. "

Аз много бях гневен на управляващите за редица неща, но накрая просто ... вдигнах ръце към Бога, Който Е - и това е най- мъдрото, според мен.

Той и без това идва, за да даде "... на всекиму дължимото според каквито дела е правил на тази земя." Всичко зависи от Него, а ние- най- добре да грасуваме.

Владо.
цитирай
2. ivesa - Трябва да гласуваме!
07.06.2009 12:38
Трябва да изпратим най-достойните кандидати за депутати в Европейския парламент.Поздрави!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1621609
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865