Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2011 12:02 - ВОЙНА НА СВЕТОВЕТЕ
Автор: indreal Категория: Политика   
Прочетен: 4552 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В последните дни Великобритания ни предостави поредното доказателство, че мултикултурализмът е утопичен балон. За съжаление неизбежното му спукване е съпроводено с пушеците от палежите на безчинстващите из цял Лондон мародери. И в случая най-интересното е, че размириците не са съпроводени с политически искания. Извършителите на погромите нямат срещу какво да протестират, а са движени единствено от желание за разрушаване и плячкосване.  Явно е дошло времето бившите колониални жители да изядат главите на бившите си колонизатори.

Първопричините за драмата от последните дни идва основно от факта, че богатите западни общества през последните години отгледаха цели квартали, населени със социални паразити. Бленуваната мултикултурна Европа така и не се състоя, защото в голямата си част цели поколения африкански и азиатски емигранти изобщо не се интегрираха в обществото. Политиката на мултикултурализъм изигра крайно лоша услуга на експериментиращите с нея западни демокрации, защото създаде вредни навици сред идващите от други култури: не малка част от тях свикнаха да живеят от държавната социална трапеза; да работят на черно и така да не плащат данъци; да се издържат от уличен алъш-вериш, често пъти и престъпен. Антикризисните мерки, които предприе правителството на Камертън, доведоха до намаляване на дела и обхвата на социалните помощи. Това предизвика колизия между реалността и вече станалите устойчиви стереотипи, за които стана дума. А това закономерно изкара огромна маса хора, чувстващи се засегнати и онеправдани, в защита на изконното им право на живот без работа, без образование, без отговорности и грижи.


image

image

image

image

image

image


Сред противоречивите информации за поведението на полицията спрямо безчинстващите мародери и подпалвачи, лично мен по ме впечатли публичната позиция на жителите на Лондон, изразяващи съпротивата си срещу безумието на вандалството, въоръжени с метли и четки за почистване, както и с доброволни действия за заличаване на последиците от няколкодневните ексцеси на войнстващия мултикултурализъм. Контрастът между двете групи е доста силен...

image

image

image

Още снимки от безчинствата: тук и тук



Гласувай:
4



1. анонимен - n
10.08.2011 14:13
Има още един ракурс освен мултикултурните общества. И той е, че англичаните винаги са били и ще си останат животни в мнозинството си. Една от задачите на модерната британска империя в последните години според мен е да намира работа и възможности за развитие на големия брой не ставащи за нищо бели поданици. Хора с прилично, но непотребно образование и хора без никакво образование, деца на работническата класа, пияници и простаци, които просто няма какво да правят повече на острова - защото няма фабрики, в които да работят, нямат образование за да правят нещо по-добро, но имат самочувствието и претенциите да са носители на проспериращата англосаксонска култура.... Докато за първите е лесно да станат международни консултанти и да ходят по света - т.е. новото лице на стария колонианизъм, хора, който не са достатъчно добри за да работят вкъщи, но са добре приети във Виетнам, Узбекистан и България, които печелят достатъчно за да живеят прекрасно и "на положение" в тези страни, но не печелят достатъчно за да се върнат и живеят добре в родното Лоуър Ъпхил, област Съсекс.... Тоооо за вторите, простаци и пияници, дори без такова образование, не остана нищо друго освен да псуват (но не и да се бият, защото обществото се опитва да порасне) по мачовете и да живеят на помощи. Е вече порасналите братя и деца на това поколение нереализирали се работници, всъщност са в основата на това, което се случва в Лондон в момента. Естествено заедно с децата на емигрантите.
Мисля, че въпроса си заслужава цяла дисертация, защото ако го пречупиш примерно през призмата на синдикатите и липсата на работа може дори да стигнеш до Тачър, антисидникалната политика, наложена освен всичко друго и от желанието и нуждата от безпроблемно намаляване на индустриалните предприятия в страната, както и намаляване на публичния сектор, който навсякъде по света е котило на безделници с претенции...... та така.
цитирай
2. indreal - @ n
11.08.2011 11:42
thumbs up, както е модерно да се казва напоследък!
цитирай
3. indreal - Има го и казано по-добре от мен
11.08.2011 11:52
При това с прекрасна препратка към родната действителност: http://templar.blog.bg/politika/2011/08/11/deka-ke-gi-kopame.799846
цитирай
4. xunap - Аз имам предложение: да се предп...
14.08.2011 23:43
Аз имам предложение: да се предприемат крути мерки срещу социалните паразити. Не само да бъдат премахнати всякакви социални помощи, но и въпросните типове да се кастрират. Тъй няма да се възпроизвеждат и след време подобни бедняци ще изчезнат. В гордата Великобритания ще останат само заможните граждани. Е, поради спирането на социалните помощи рязко ще се увеличи броят на изоставените по улиците и пред църквите бебета, някакви хора ще ровят по кофите, но това ще е цената, не си ли заслужава? Не е зле до края на живота им подобни типове да бъдат накарани да работят принудително, ако трябва и в специални центрове да бъдат събирани (щях да се изпусна да кажа думата "лагери" но се удържах). От време на време за изпускане на парата да се пращат на Слънчев бряг или Златни пясъци, където има специални условия за намаляване на популацията им - басейни, в които ще се давят и евтин алкохол и дрога. След якото пиене/дрогиране ще падат от тераси и ще се давят в морето.
Също така е нужно да се променят законите във Великобритания. Всеки полицай, ако ще и да е регулировчик на селски път, да бъде задължен да носи автоматично оръжие (Калашников/М-16/Хеклер и Кох или някакво местно производство, важното е калибърът да е голям). Да се даде право на полицията да застрелва на място мародер или всеки крадец, особено ако ограбва магазин. Без предупреждение! Няма значение какъв е магазинът, хванеш ли го с две ябълки и литър прясно мляко - застрелваш го. Гражданите, разбира се, да имат правото на притежание на автоматично оръжие и правото да застрелват посегателите на тяхната собственост. Също така всеки да има право да пречука вандал или мародер, достатъчно е само въпросният престъпник да ходи с качулка/маска по улиците. Подобно право да има и за заподозрени в тероризъм ислямски фундаменталисти. Носи пакетче на излизане от джамията - бум! С тези мерки Великобритания ще се отърве изцяло от социални паразити и не-бели емигранти.
Надявам се да си схванал хумора ми. :)
цитирай
5. indreal - Разбира се,
15.08.2011 16:33
Багер - аз много ценя твоят хумор :-)
цитирай
6. анонимен - n
17.08.2011 11:44
Нещата всъщност да много по-дълбоки и наистина говорим за криза на западното общество, но не просто на английското, френското или американското, а на западното като цяло, на социланта държава, като поредната утопия, на културното многообразие, като литературна разработка, далече от действителността където ида било по света. Света е изправен пред много сериозна пропаст и решението, което ще вземе ще е съдбоносно. Според мен решението е всъщност доста просто и то се отнася до началната дата на третата световна война. Ако тя започне сега (в рамките на следващите 2-3 години), това ще означава, че западното общество наистина се е изчерпало откъм идеи как да продължи растежа си и как да спре конкурентите преди още да са се родили. Защото в момента Китай, Индия и Бразилия и Русия, не са конкуренти, все пак те се хранят от същата тази икономика, растежа им зависи от западните общества. Единственият конкурент и то не съвсем са арабите и то не на база икономика и идеи за нов световен ред, а на база религия - остарял начин за контрол на населението. Затова и си мисля, че западният свят ще направи още един опит - ще даде демокрация на арабите, ще закърпи още 15-20 години статуквото, докато и те не станат достатъчно умни да достигнат върха на общественото си развитие по западните стандарти. И тогава вече рестарта на системата е задължителен. Очевидно рестарта няма да се постигне с нови технологии, чиста енергия, екология и бла, бла. рестарта трябва да е доста по-сериозен, за да даде шанс и пространство за развитие на оцелелите. Та така, моье още доста да се говори.... По въпроса ме накара да се замисля и това нтервю днес :http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=999339
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1621621
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865