Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2012 22:41 - Скокът на Феликс Баумгартнер отвъд скоростта на звука се отложи заради силен вятър
Автор: indreal Категория: Технологии   
Прочетен: 3863 Коментари: 1 Гласове:
0



 Опитът за излитане на Феликс Баумгартнер е отменен заради силни ветрове. Балонът беше надут, но вятърът не позволяваше той да се изправи и да полети. За да се излети, времето трябва да е идеално - не трябва да има никакъв вятър.

image
  Само 20 минути преди това Баумгартнер съобщи на управлението на мисията: "В капсулата съм със затегнати колани и готов да потегля".   Възможно е утре опитът да бъде повторен, но условията продължават да са под въпрос. След това времето ще бъде лошо в продължение на няколко дни.   Обикновено ветровете са спокойни в метеорологичния прозорец за излитането между 3:30 часа и 10:30 часа сутринта местно време в Ню Мексико. Днес обаче ветровете продължиха до късно сутринта, което доведе до  5 часово закъснение. Въпреки че имаше безветрие,пълненето на балона с хелий отне прекалено много време. След това един от предавателите отказа.   Докато екипът успее да реши всички проблеми, вятърът се появи отново. Проблемът е, че балонът може да бъде надут само веднъж. След това той става неизползваем. Екипът разполага с още един балон, което прави насрочването на следващият опит още по-сложно.   Октомври е избран, заради благоприятното време. През този месец в Ню Мексико има най-малко ветрове.   Баумгартнер се опитва да се издигне с управляван балон на рекордна височина от 37 км, да скочи от там и да стане първият човек, преминал при свободното падане свръхзвуковата бариера без помощни устройства.

от Дневник



Гласувай:
0



1. анонимен - Влади Гео Милев,София,България,Европа
13.10.2012 20:01
Аз,мисля,че Баумгартнер не може да оживее,тъй като силата на вятъра стане по-голямо от силата на тялото,даже и с космическа екипировка,силата става повече и човека ще умре.
Съжалявам,Баумгартнер!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1621597
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865