Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2014 14:35 - Комар за бойна употреба
Автор: indreal Категория: Технологии   
Прочетен: 5979 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това на снимката не е комар. Или поне не е обикновен комар.

image

Това е инсектоподобен шпионски дрон за градски зони, разработен по поръчка на правителството на САЩ. И което е най-впечатлаяващото, вече е в производство. Може да бъде контролиран дистанционно и е екипиран с камера и микрофон. 

Нано-дронът може да кацне върху някого и има потенциал да вземе ДНК проба или да постави върху кожата маркер за радиочестотна идентификация за проследяване. Дронът може да влезе в сграда през отворен прозорец, а може и да се прикрепи към нечии дрехи, така че да бъде внесен в по-недостъпно помещение.

Очевидно, ако все още не е настъпило, то въобще не е толкова далеч времето, когато подобни нано-дронове ще могат да бъдат произвеждани в огромни количества поради ниска себестойност. Употребата им ще варира от наблюдение и събиране на разузнавателна информация до бойно използване срещу конкретни физически обекти. Милиони от тези дронове могат да бъдат пуснати от самолет, така че да покрият големи територии, а ако някои пъдат изгубени или повредени, ще могат евтино да бъдат заменени от други.

Това и още много други тук




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1619119
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865