Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2018 23:49 - Примерна екипировка за къмпингуване в сезона на снеговете
Автор: indreal Категория: Туризъм   
Прочетен: 2127 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.03.2018 09:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За къмпингарство в студено време хората обикновено ползват кемпери или каравани, но къде-къде по приключенско е да се спи на палатка дори сред снежни преспи. Този материал е посветен на няколко продукта, които биха улеснили живота на всеки, дръзнал да къмпингува по традиционния начин в сезона на снеговете.

Палатка Snowtrekker EXP Crew

Налични са четири размера – от едноместна ($925) до 4-местна ($1270)
image

Благодарение на номадските си палатки, Snowtrekker има завидна репутация сред пътешествениците в студено време. Преди повече от 20 години живеещите в северен Уисконсин предприемачи Дуейн и Марго Лотинг преоткриват традиционната палатка с платнени стени, добавяйки супер удобна вътрешна алуминиева рамка и покривало с компютърно проектиран дизайн, изградено от 70 до 100 парчета персонализирано разкроена и индивидуално съшита тъкан. Според Дуейн, който е израснал, ползвайки платнени палатки, целта на компанията е преживяването да се модернизира с използването на по-леки, ветроупорни, водонепроницаеми и дишащи тъкани. Еднослойната палатка Snowtrekker е изработена от супер здрава тъкан, през която в същото време свободно преминава светлината от горяща във вътрешността свещ. Окомплектована с малка печка на дърва (печка с размери 25х25х45 може да затопли двуместна палатка до температура, позволяваща стоене само по къс ръкав), палатката Snowtrekker се явява като мобилна къща, но без данък сгради или такса за поддръжка. Двуместната палатка тежи 6,8 кг, опакована заема около половината площ от сака на стандартен надуваем каяк и приютява двама възрастни, осигурявайки им достатъчно допълнително свободно пространство. След всичко това е лесно да се разбере защо палатките на Лотинг стават все по-популярни сред пътешестващите в района на Boundary Waters, Минесота, които искат да удължат каякарските си сезони и през студените месеци. 

Титаниева печка за палатка Four Dog UL 1 DX

$825
image

 

Това 4,5 килограмово предложение е Ролс Ройс-ът на печките за палатки – с почти половината от теглото на аналогичните си стоманени посестрими, за разлика от тях Four Dog UL 1 DX е неподвластна на корозия, предлага достатъчно пространство за поддържане на четиричасово горене и има доживотна гаранция. Съчетанието на всички тези положителни страни предполага, че клиентът по-лесно ще преглътне високата цена. Мнозина, който са си купили Four Dog UL 1 DX за по-дълги пътешествия със зимно къмпингуване, скоро откриват, че печката се вписва идеално и в преходните сезони за каякинг, каквито са ранната пролет и късната есен. Печката се съхранява в удобен собствен дюфел, който може да се вкара и в по-голям сак за по-лесно транспортиране. Всяка печка Four Dog UL 1 DX е ръчно изработена от собственика на фирмата Дон Кевилус, затова трябва да се има предвид, че компанията страда от малки наличности и голямо търсене, така че ще трябва да бъдете търпеливи, ако се решите на инвестиция.

Therm-a-Rest NeoAir XTherm

$199
image

 

В студено време е нужен спален матрак с висока изолационна стойност, за да се предотврати загубата на топлина заради проводимост към студената земя. NeoAir Xtherm е дебел, ултра лек преносим матрак, който използва принципа на отразяващата повърхност, с което превръща лекия надуваем матрак в надеждно четирисезонно средство за комфортен сън. Дебелият 6 см NeoAir XTherm осигурява R-стойност (мярка за термично съпротивление) от 5.7, което е над два пъти повече от изолационните качества на типичните самонадувни постелки. В същото време тежи по-малко от половин килограм и в опаковано състояние е с размер на 1,5 литрова бутилка за вода. Човек е по-добре да разчита на преносим матрак с подобни качества, отколкото на екстремен зимен спален чувал, който може да добави до един килограм допълнително тегло към екипировката. Трябва обаче да се подчертае, че NeoAir XTherm не е самонадувен, така че за напомпването му се изисква силен набор от бели дробове или мини-помпа.

Tермос Esbit

От $29; налични са четири размера – от 500 мл до 1 л

image

 

Всеки, който практикува някаква форма на зимен спорт или туризъм знае колко неприятно се изстудява водата, ако се пренася в обикновена пластмасова или метална бутилка. По този повод не са малко хората, които търсят достатъчно надежден термос в продължение на години. Повечето предлагани на пазара са добри само в краткосрочен план, но имат неприятната тенденция да изгубят изолиращите си способности насред пътуване. За разлика от останалите си събратя, продуктите на Esbit – типичен резултат на пословичната германската инженерна мисъл – са доказали безкомпромисното си качество в продължение на години. В студено време можете да напълните термос на Esbit с врял чай преди лягане и на сутринта от него ще се вдига пара, така че денят да започне подобаващо без излишно размотаване.

Още подобни идеи на:

canoekayak.com



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: indreal
Категория: Други
Прочетен: 1622111
Постинги: 267
Коментари: 695
Гласове: 2865