Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2023 15:01 - © Чесане
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 434 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 10.06.2023 15:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.06.2023г.

     След като колегата блогър iw69 обърна внимание на неправилното чоплене на носа от някои български политици, постави въпроса и за чесането им
image

Желанието за чесане представлява състояние, при което лицето има сърбеж на някоя част от тялото си. Желанието за чесане може да се дължи на алергия към храна, алергия към лекарствени вещества, краста, ухапване от насекоми, зарастване на рани, сифилис във втора фаза, Лаймска болест (Lyme disease), варицела, лупус, гъбични инфекции, слънчева алергия, контактен дерматит, психични разстройства, нерводерматит и други, разказва Framar.bg.
Сърбеж по тялото, особено по гърба, може да бъде предизвикан и от продължително некъпане.
Чесането на домашните животни – волове, коне, магарета, кучета – от полепналите по козината им тръни, става със специален гребен "чесало" и се нарича тимарене.
И явно политиците ни се чешат по тялото на закътани скришни места, защото открих само една снимка на чешещ се български политик – как Бойко Борисов се почесва по "пакета"image
За разлика от тялото, политиците си чешат езиците публично, най–вече по телевизиите и от  трибуната на Народното събрание.
Frazite.com определя израза "чеша си езика" като "Говоря безсъдържателни, празни приказки само за да се намирам на работа".
Наскоро дупедатът Манол Пейков от коалицията ПП–ДБ яко си почеса езика, ама не без лична полза, прочитайки от трибуната на Народното събрание декларация, в която се казва : "Късно вечерта на 23–ти май, в навечерието на най–светлия и най–вълнуващия български празник – празника на българските букви – измежду величествената панорама на Скай Гардън в Лондон, българският публицист Георги Господинов и преводачката му на британски език Анджела Родел получиха Международен Букър за литература – вероятно най–престижната международна литературна премия, съизмерима само с Нобеловата (която обаче се връчва за изцяло творчество, за разлика от Букър, която се дава за една–единствена книга). В идващите няколко месеца "Времеубежище" на Господинов ще заема персонално, особено отделено за задачата място в десетки хиляди книжарници на петте континента; и в случай че историческият казус е някакъв лакмус, тиражите на книгата в международен мащаб ще се повишат сред 20 и 100 пъти. Не просто месеци, а години наред (писателят) Господинов [Георги] ще бъде най–хубавият, най–блестящият дипломат на страната ни, хилядократно по–популярен и по–влиятелен от всички български политици и дипломати, взети заедно … Георги Господинов беше един от първите ни създатели, заговорили за отваряне на врата не от България към света, а от света към България. Той също по този начин беше първият, който заприказва за "спокойствието да бъдеш българин".
Само дето Пейков директно не каза : "Призовавам ви да си купувате книгите на писателя Георги Господинов издадени от Издателска къща "Жанет 45". Къде си Христо, къде си Грозев.
Ех, буржоазийо, буржоазийо! Ама много си елементарна, ма!   
Манол Костадинов Пейков е български издател, преводач и политик. Той е собственик и управител на издателство "Жанет 45", донася ни Уикипедията. Ех, Христо, ех, Грозев!
Манол Пейков е личният издател на Георги Господинов и от трибуната на Народното събрание прави реклама – пряко на него, и косвено на собственото си издателство "Жанет 45"
image


image

image
На страница 15–та в Книгата ;–) съм написал "Политиката е търговия. Ти на мене, аз на тебе, за сметка на електората". А в този случай търговецът е нахлул в храма на парламентаризма.
image
От Рилския манастир си купих ето такава чесалка за гръб, която се нарича "калугерица"

"Начи Русия в България я мислиме за много силна, за много мощна. Но нейната икономика реално е много лимитирана. Тя, ако я погледнете Русия на световната карта, като част от световната икономика, ми тя е съвсем мъничка. Ако нарисувате картата на света с икономиката, тя е съвсем мъничка и де факто, какво има Русия? Има петрол и газ, и има оръжия. И всъщност прилича на една бензиностанция с ракети.
Аз лично, ако съм руски бизнес в момента, не бих стоял безучастно да гледам някакъв човек, който го наричам мой лидер, да унищожава стойността на моята компания или да унищожава стойността на моите клиенти", чеше си езика с безсъдържателни и празни приказки пред мисирките Кирето Харвардски. Даже приказките му са недипломатични и вредни за страната.
"Даже говорихме за Илиян Михов за премиер. Да използваме целия ресурс на мъжа на Габриел и ЕНП", чува се гласът на Кирето от таблета на Василев.
image

Имам и такава чесалка за гръб

"Това което чувам, са популистки лозунги и икономическа философия, която, ако мога с едно изречение до обобщя, е : Да го духат бедните!", чеше се с опозицията и Асенчо Василев.
"… чистката е говорена с всички, които искат да стават министри, че законно–незаконно трябва да изгонят всички директори на дирекции, шефове на регионални служби и на агенции в първите две седмици", плеще като мокър пещемал о бедро Асеня. Ами нали изгонените ще съдят България и ще спечелят, и ти като министър на финансите ще плащаш грешни пари, бе, Асенчо. А бе, какви идиоти се натресоха да ни управляват, бе. Да нямат представа от последствията на собствените си приказки и действия. А самочувствието им в небесата
image
"Нашата работа като лидери, нашата отговорност е да водим българския народ … ние трябва да водим тях, а не да гледаме общественото мнение накъде духа вятъра и да опънем платната за да се понесем по течението на обществения дебат(и)", чеше си езика Явор Божанков. Нали това  правиш бе, Божанков! Носиш се по течението. Пееш "Одата на радостта", весело летейки по атлантическата пързалка без каска. Какъв лидер си ти? Ти си в Народното събрание да служиш на народа, а той не иска война, шиле такова. Ей, че курешка. Такива буржоазни "лидери" като теб вкараха царство България в три национални катастрофи.
От таблета на Радостин Василев се чува и гласецът на Ицо Хазарта : "Ние сме в ресторант, в който има само боб и леща, но часове наред се чудим как да си поръчаме пържола".
Ицо, един мъдрец е казал, че "учудването е мъдростта на глупака". Какво има де се чудите, ами излязте от вегетарианския ресторант и се преместете във "Веселото кебапче", бе.
image
Пържолата, която Ицо Хазарта очаква да му сервират в политиката 

Много обича да си чеше езика пред мисирките Светиня Му : "На празници седя сам като куче горе в "Бояна" и гледам футбол … Нямам личен живот, ям само вечер и така пестя … Мойте [кучета] са страхотни, но са точно като българите – трябва здраво да се държат", дума ни той.
А това "Безспорно – хилядите жертви са най-болезнената, но не и единствената последица от комунистическия режим. Щетите върху икономиката, които комунистите и техните наследници оставиха, поправяме и до днес! Същите тези наследници, днес пребоядисани в различни цветове, отново искат властта на всяка цена. И за целта използват добре познатите методи – унижение и унищожение на политическите противници. Ние ще продължим да бъдем алтернатива на това. Заради прекършените съдби, пред които се покланяме днес!" съпоставено със службата му в органите на МВР на социалистическа България и "Как откраднаха банките, заводите, стопанствата, керемидите, тухлите на краварниците дори… Как изчезна напоителната система в селското стопанство, една от най–добрите в Европа. До тръба я откраднаха!", дави рибата и кърти фаянс и мифки, както се казва.
image
Модерно чесало за животни 

https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2023/06/08/kak-pravilno-da-si-choplim-nosa.1871191
https://medpedia.framar.bg/%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8/%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B5
https://frazite.com/%D0%A7%D0%B5%D1%88%D0%B0+%D1%81%D0%B8+%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0
https://novini247.com/novini/manol-peykov-deputat-ot-pp-db-publikuva-deklaratsiya-v-svoya-facebook_6379183.html
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BB_%D0%9F%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%BE%D0%B2
https://www.youtube.com/watch?v=2A62vZMlYio
https://www.youtube.com/watch?v=P2uEaVjHgD4
https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2#%D0%97%D0%B0_%D0%A2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80_%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2
https://e-vestnik.bg/37227/kakvo-se-govori-v-pochti-5-chasovia-zapis-tsitati-i-rezyume/
https://www.youtube.com/watch?v=WAQvGXiXx-s

© Красимир Говедаров, експерт




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Чесането, според причините, които ...
10.06.2023 16:53
Чесането, според причините, които си изброил, има една обединяваща. Човек има само по кожата си толкова паразити, колкото животни няма по Земята, за по-навътре няма да говоря. Когато превишат нормата на равновесие, се появява желание за чесане.
Некъпан човек се чеше тук и там. Като се окъпе, паразитите намаляват и чесането спира.
Както казват, проста работа, но не е за ... некъпани хора.
:)))
цитирай
2. mt46 - ...
10.06.2023 21:01
Чесането на езици е голяма краста за мнозина...
цитирай
3. анонимен - Чесането, според причините, които ...
11.06.2023 08:44
nedovolen написа:
Чесането, според причините, които си изброил, има една обединяваща. Човек има само по кожата си толкова паразити, колкото животни няма по Земята, за по-навътре няма да говоря. Когато превишат нормата на равновесие, се появява желание за чесане.
Некъпан човек се чеше тук и там. Като се окъпе, паразитите намаляват и чесането спира.
Както казват, проста работа, но не е за ... некъпани хора.
:)))

Гавах Аврам стига дрънка празни приказки на килограм.
Напусни блога и фейса и се хващай да работиш бе паразит с паразит.
цитирай
4. kvg55 - До 1. nedovolen
11.06.2023 11:31
Имах намерение да пиша и за некъпаните съвести, ама щеше да стане много обемисто.
цитирай
5. kvg55 - До 2. mt46
11.06.2023 11:32
Да бе, и държат непременно да ги чуят и другите.
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen3
11.06.2023 11:35
Слушай глупако! Не ми пиши глупости. Ти си паразит, нещастнико. Защото паразитираш върху чужди коментари. Напиши нещо за постинга, невежа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5757586
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031